Visst får man gråta när man är hjälplös.

Att vara mamma är så mysigt. Jag kan fortfarande inte förstå att jag ska sitta ihop med denna älskade ängel i så många månader from nu.

Men ibland är det också hjärtskärande. Han har haft väldigt ont i magen ett tag. Lite mer än en veckas tid. Vissa dagar mer och andra dagar är det mer lindrigt. Men jag blir så ledsen när han är ledsen. Gör så ont i mig. Vill bara ta hans onda eller göra något åt det. Vissa gånger bara rinner tårarna mitt i all tröst för vill göra något mer än bara trösta…

Men när vi var på BVC så sa barnmorskan att det inte var konstigt att han hade ont i magen så som han skjutit på båda kurvorna. 4 cm (!) på längden på två veckor och gått upp från 3.5 kilo (födelsevikt) men droppade ner till 3.2 kilo och nu när han var två veckor på återkommande besöket vägde han 4.1 kilo! Så tydligen hänger hans lilla mage inte riktigt med resten av kroppen. Men vi jobbar pysventiler och magdroppar från Semper och framförallt hjälper pysventilerna tycker jag. Inte långsiktigt men helt klart tömmer de magen på gas under några timmar.

Douglas ringde precis och frågade om han skulle köpa med något gott hem och jag ba eh va kom hem bara. Slog mig precis att det är fredag? Det var de han menade… Trodde det typ var onsdag? Vart TAR dagarna vägen!

Nu ska jag tända lite ljus och göra det mysigt här hemma.

47
gillar

17 kommentarer till “Visst får man gråta när man är hjälplös.

  1. Åh det är ju så jobbigt när de är ledsna de första veckorna? Nu kommer ett oönskat tips men när tredje barnet föddes hade vi äntligen köpt hem en pilatesboll och satt och gungade vår bebis på den. Hon tätt i vår famn, och sen satt jag eller mannen och guppade upp och ner på bollen. Det funkar så bra mot bebisskrik och gråt så att nån borde ta patent på det? Seriöst alltså. Har sagt det till en massa kompisar som tveksamt sagt att de skulle testa och varenda en har varit lyriska efteråt?? Så gunga pilatesboll nu Dasha! Kram, så mysigt att följa er, du är en underbar mamma!

  2. Men gud 4 cm på två veckor är väl helt sjukt mycket? Bebisar är så coola alltså, snacka om utveckling! Och hur gullig är han inte? Alltså sista bilden är ju så söt att man smäller av!

  3. Åh det är så jobbigt att se dom små kämpa och ha ont i magen, hoppas han slipper det snart! Min dotter (snart 6 månader) hade väldigt mycket magont när hon var alldeles ny, bäst vart det när vi slutade med Sempers droppar och de oljebaserade D-dropparna vi fick av BVC och istället bara körde på holistics d-droppar och massage!

  4. Kul att följa dig! Har en två månaders flicka o känner igen mig i mycket.
    Mitt tips.. om du vill ha ett vill säga är att testa kolikmassage. Finns instruktioner på nätet hur man gör. Har räddat oss många gånger o nu tycker hon det är mysigt även fast det inte behövs lika mkt.
    Känner igen mig gällande att själv bli ledsen när man inte lyckas trösta på direkten. Som att man har misslyckats på nått vis o är en dålig mamma. Såklart är det inte så men i stunden känns det så.

    Lycka till med din fina bebis ❤️

  5. Miniform droppar innan amning (30 droppar på sked, finns på apoteket). Ingen medicin utan bara bra, barnvänliga tarmvänliga. Hjälpte bra tillsammans med magmassage

  6. Hej! För vår lilltjej här hemma har det funkat oroligt bra att lägga henne lite på mage. Vi började redan på BB och även om hon inte alltid är jätteglad för de så brukar set räcka i några minuter och så kommer det några rappar eller pruttar. Hoppas det blir bättre snart!

  7. Tips för att lindra bebisont i magen <3 Byt ut d-dropparna till de vattenbaserade ( man får alltid de som är oljebaserade ). De måste stå i kylen men så värt att byta, vår tjej mådde såå mycket bättre efter vi bytte. Tydligen vanlig orsak till ont i magen. Testa även tigergreppet ( googla ). Lycka till! Så underbart att se någon njuta av allt det innebär att bli mamma <3 Blir bara bättre ( fast det är omöjligt att tro )!!

  8. Hej!
    Jag kommenterar aldrig, men känner att jag måste det när jag läser om din förtvivlan.
    Jag har tre barn, och jag upplever att det absolut bästa mot magproblem av olika slag är EC (googla), detta har vi kört med direkt från födseln. Tror att detta är en del av anledningen till att våra barns magar gått som klockor.
    Det innebär att man grodhåller barnet över toalett/handfat med dess rygg mot ens egen mage och med dina händer i babys knäveck. På det sättet så kommer dom i ”bajsposition” och får ur sig både bajs och den luft som behöver ut på en gång. Det är fantastiskt!
    EC är mycket mer än detta, men man brukar börja med att grodhålla över toalett vid blöjbyten, efter mat, sömn och lek samt när bebis verkar nödig, för att sedan kunna börja se små tecken på mär bebis behöver bajsa/kissa.
    Men man behöver ju inte köra ”fullt ut” förstås, utan att bara grodhålla över toalett vid blöjbyten går ju utmärkt!

  9. Min lilla tjej hade väldigt mycket ont i magen första 2 månaderna. Vi jobbade magdroppar, pysventil, ”tiger in a tree”. Bytte även ut d-vitamin dropparna från ACO till Sempers d-droppar. Kände mig som världens sämsta mamma när hon var ledsen pga magen, grät lika mycket som henne ibland. Men dom små växer så mycket och har ofta lite outvecklade tarmar så det är ju inte så konstigt att dom får ont.

  10. Okej har ETT tips som jag ger till alla mina nära som skaffat barn och som var det enda som hjälpte oss genom alla magont, grodhålla över toaletten! Vi testade i ren desperation att hålla vår son över toaletten (googla bild!) och vi fick en
    Chock när bajset flög ut direkt. Sen dess har vi fortsatt att efter varje måltid hålla över toaletten vilket lett till att typ allt bajs kommer i toaletten (han är 6 mån nu) och min andra son var helt blöjfri när han fyllde 2. Inget att stressa över eller man gör för att barnet ska vara ”duktigt” bara så jävla skönt att hjälpa dem att lätta på trycket och ren bonus att man slipper bajsblöjor!

      1. Du kan läsa mer här:http://blojfribebis.se/kom-igang-med-babypottning/
        Vi har aldrig hållit på att läsa signaler osv då vi kände att det blev en stress så har kört efter varje måltid då vi märkte att det oftast var då dom bajsade. Sen sa vi ”kisskiss bajs bajs” mest för att dom skulle känna igen situationen. Det är lite läskigt att hålla när dom är små men du har bild i länken. När dom är så små så nästan ligger de mot underarmarna, det viktigaste är att man håller knäna som en groda då kommer liksom bajsreflexen direkt. Börjar dom knorra så slutar man direkt och försöker igen nästa gång. Så fort dom fattat knycken är det MAGISKT! ( haha sjukt att man sitter här och har bajs-konversationer men på riktigt underlättar detta något JÄVULSKT!)

  11. Åh ja snälla alla mamas där ute! Ge tips om gaser och ont i magen hos nyfödd? Usch gör sååå ont i ens mammahjärta :(((((((( <3

  12. Har haft en riktig kolikbebis. Det ENDA som hjälpte oss var akupunktur för vår lillkille. Fanns då vid Norra Bantorget i Sthlm. Vi provade allt innan. Höll på att bli tokig!

  13. Hej Dasha!
    Testa och ät helt mjölkfritt du och se om det ger resultat, isåfall lär du märka de inom några dagar på lilla Atlas:) många barn är känsliga mot mjölkprotein och kan gå ont av det. Mina barn var det och när jag uteslöt all mjölk blev det bättre kanske fort, svintråkigt men finns ju bra soya/havreprodukter:) kan ju vara värt ett försök, man får testa sig fram:) men byt också ut d-dropparna till vattenbaserade, som jag såg att någon skrivit:)

  14. Hej,
    Aldrig kul när de små har ont i magen, man känner sig helt hjälplös för man vill ju inget annat än att skydda dom.

    Här kommer några små tips mot magont.
    Minska på mjölk intaget om du dricker mycket mjölk, mina 2 var känsliga för det. Inget man tänker på. Men nu när min minsting är 4 månader är det inga problem att jag dricker mjölk utan detta vara bara under de 2 första månaderna.
    Choklad kan ge dom magont oxå ? å stark mat.

    Om ni har en liten vetekudde så värm den lätt å lägg på lilla magen, brukar oxå hjälpa mot magknipen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *