Är det jobbigt att ha barn?

Jag fick frågan häromdagen om det är jobbigt att ha barn.

Jobbigt… Smakade på ordet. Är det jobbigt? Jag vet inte. Det är ju inte lätt som en plätt direkt. Men jag vet inte om jag hade kallat det för jobbigt.

Generellt är det inte jobbigt om man anpassar livet efter barnet. Om man från morgon till kväll tillägnar barnets alla vakna timmar till att allt ska vara som roligast, lättast och smidigast för barnet nä då är det inte jobbigt. Men jag kan inte sitta på golvet och kasta en och samma boll från 06.30 till 19.00. Tyvärr jag klarar inte det.

Det är jobbigt i min bok.

Så då blir det ju att man kanske tar en lunch på stan och smiter in på Zara en eftermiddag för att se om man hittar något tjusigt att unna sig…

Och då!

Det är DÅ det kan bli jobbigt att ha barn. När man släpar med sig barnet på ens egen agenda. Det fattar väl vem som helst att ett barn hellre sitter på golvet och kastar boll än att sitta på en bullrig resturang och lyssna på mitt och min kompis skitsnack? Eller sitter tyst (loool) i vagnen när jag är ute på shopping. Det är i alla fall i sådana situationer mitt barn blir jobbigt. Eller jag tycker det är jobbigt egentligen. Han är ju inte jobbig det är ju jag som är jobbig?

Så jag upplever att sålänge jag anpassar allt efter Atlas så är det inte jobbigt att ha barn! Men så kan man heller inte leva? 85% av hans vakna tid anpassar jag allt efter honom. Kanske t.o.m. 95% de flesta dagar. Men då och då behöver man som mamma också action mer än att bygga sandslott i Humlan och plocka ut samma boll för 1222277:e gången under soffan.

Hehe. Atlas kastar liksom inte boll, utan jag rullar den till honom och han stoppar in den under soffan. Och sen låter han; ”Eeeehhhhhhh” vilket betyder ”LÄGG DIG PÅ MAGE OCH LIRKA UT DEN NUUUUUU”.

Lite som när han var spädis, minns ni våra vakna nätter? Jag bestämde ju mig för att inte ligga i ett svart rum och försöka söva en skrikande bebis utan gå efter hans egna klocka. Så när han vaknade vid 22-33 tände jag upp hemma, satte på kaffe, plockade fram kakor och satte på en serie. Så satt vi där och myste tills han började klippa med ögonen vid sisådär 02-04 tiden.

Alla barn är ju såklart olika så jag talar som vanligt bara utefter mina egna känslor och erfarenheter. Hoppas ni har några mysiga planer för helgen. Det har nämligen vi.

Mamma får Atlas idag på eftermiddagen och jag och Douglas ska checka in på Bank hotell och sova ut imorgon. Det ska bli så himla mysigt. Och skönt! En sjukvecka har verkligen satt sina spår hos denna mamma <3.

Atlas fina det kommer från GAP – och jag har klickat hem det från Babyshop.

32
gillar

18 kommentarer till “Är det jobbigt att ha barn?

  1. Så bra beskrivning! Så länge min lilla tjej får röja runt på öppna förskolan ett par timmar, ta en nap och käka banan så är ju allt happy clappy i hennes värld, det jobbiga består ju i att inte så ofta kunna göra det man SJÄLV vill. Desto härligare då de gånger man får till egentid, njut av staycation!

  2. Vilket klokt och fint svar på frågan! Hoppas att jag kan ha samma kärleksfulla inställning till föräldraskapet som du, märks att du prioriterar Atlas (eller familjen som helhet egentligen!). Tycker verkligen att du verkar ha utvecklats så mycket sen Atlas kom! Kram

  3. Otroligt bra beskrivet Dasha – ska visa det här inlägget för min man som snart tar vid som föräldraledig åt vår tjej som kommer vara strax under ett år då. Så länge man följer henne så är det (hyfsat ?) lätt. Men om man (som min man) tror att man ska kunna slänga in kiddet på mini-sats varje dag, käkar luncher med kollegor, ta jobbsamtal för jämnan osv så kommer han (dvs min man) få känna att han lever…?

  4. Jag brukar sällan kommentera andras insta eller bloggar men! Vill säga att jag tycker du verkar vara en heeelt fantastisk mamma till din lilla Atlas och man verkligen ser och känner hur mycket kärlek du har och ger till ditt barn. Kram

  5. Såå bra svar och förklaring! Har stora barn idag och på nåt konstigt sätt känns småbarnsåren jobbigare idag än på 2000-talet men det är nog bara min känsla. Du verkar vara en fantastisk mamma!

  6. Så himla himla klokt och fint skrivet. Den äldre generationen tror jag gjorde fel, när det någonstans blev prestige att jämt vara glad, stryka alla lakan med ett leende på läpparna samtidigt som man hade fem barn springande runt benen. Det var tabu att tycka att det var jobbigt att ha barn, så jag tycker verkligen att du är en förebild som faktiskt berättar hur det är (håller med dig i allt, min dotter är bara ett par månader äldre än Atlas).

    Att inte tillåta sig känna att livet kan bli jobbigt med barn leder till undantränga känslor som troligtvis till slut faktiskt går ut över barnet. Så himla sunt skrivet på många sätt ❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *