Jag måste börja med att be om ursäkt för inte så trevliga bilder men grejen är den att jag hade inte tänkt göra ett recept till er utan bara göra en vanliga spenatsoppa men så visade det sig att havremjölken var slut men jag hade kokosmjölk hemma så då fick denna soppa en asiatisk vändning och jag smakade mig fram till något som blev SÅ HIMLA GOTT?!
Tom Douglas sa ”Åh jävlar var gott” när han tog första skeden. Så då kände jag bara ”STOPP!!! Måste fota och dela med mig av receptet” men då hade jag ju redan börjat kladda så det blir tyvärr inga tjusiga bilder men däremot blev reslutatet, O T R O L I G T.
Ni behöver:
En skvätt rapsolja
1 Gullök
3 Vitlöksklyftor
1 stor sked riven ingefära
1 stor sked tahini
2 Stora nävar fryst spenat
1 1/2 dl röda linser
1 förpackning kokosmjölk
1 förpackning Bambuskott
1 förpackning vattenkastanjer
1 näve blomkål
2 grönsaksbuljonger
Svartpeppar
Cayennepeppar
”Garnering”
Lite soja
Brysselkål
Turkisk yougurt
–
Vi kör från början, basen är lite rapsolja i kastrull. Så fräser man gullök och vitlök. Jag körde 2/3 av en halvstor gullök och 3 små vitlöksklyftor. När löken fått en gyllene färg så hade jag i den frysta spenaten och så hällde jag på lite vatten (så nästan all spenat ligger under vatten).
Sen kryddade jag med cayennepeppar, svartpeppar, grönsaksbuljongen, ingefäran, och tahinin. Låt detta koka upp och sen sänkte jag till låg värme så det fick bubbla i ca 20 minuter. Efter det mixade jag ihop detta till en slät sås och tillsatte kokosmjölken. Lät det koka upp igen och smakade av. Varför jag låter det koka upp igen är för att smakerna kommer fram bättre när de fått koka ett tag.
När jag tillsatte kokosmjölken så tog jag även fram en ugnsform, skar brysselkålen på fyra bitar men tog bort det yttersta lagret först. Ringlade lite olja och soja över dem och rörde om. Stoppade in i ugnen som var på 200 grader och på ”grill-läget” (om man har ett sådant) i ungefär 15-20 minuter. Rör om brysselkålen ca 2-3 gånger för bästa effekt. Jag ville att de skulle bli riktigt knapriga.
10 minuter innan servering droppade jag linserna i grytan! Och fem minuter innan servering hade jag i blomkålen, bambuskotten och vattenkastanjerna i grytan. Serverade med en klick turkiskyougurt och frasig brysselkål på toppen!
Det här var verkligen en rätt som kvalade in på min topp 10 favoriträtter att göra hemma direkt.
Verkligen ledsen för bilderna men rätten vart på tok för god för att inte dela med mig av!
Turkisk yoghurt är inte veganskt, prova iFraiche från Oatly eller naturell soygurt (finns ngn anpassad för just mat), supergott 😀 Annars verkar det svingott, aldrig gjort spenatsoppa på kokosmjölk så det ska jag absolut prova! ??
http://www.johannagrahn.se
Ja åh såklart! Men tänkte på den som ”tillbehör” inte som ingrediens i själva rätten 🙁 <333333333
Hej Dasha!! Du skrev för länge sen om ngt italienskt ställe där du typ alltid gick på fredagar?? Som typ alltid bjöd på tapas när du tog ett glas?? Haha! Vilket ställe var det? Lät så himla mysigt
Det är Italinao Bar som har apettiff mellan klockan 16.00 och 18.00. Så finns lite chark och ost att plocka till sin aw 🙂
pls vlogga mer, så härliga och peppiga! :)):)