Ett tungt farväl, 15 årig vänskap.

Vet ni vad? Det har inte känts kul på ett tag. Det är inte roligt att v a r j e gång ha ont i magen när jag går in här för att se vad ni är irriterade över idag.

Jag har känt såhär i några månader, kanske sen jul? Om inte ännu längre. Jag får inte ens 1% av denna skit på Instagram eller Youtube men jag förstår såklart varför – här kan man vara anonym och då är det mycket lättare att ta ut svängarna när man ”kritiserar” jämfört med de andra kanalerna.

Men ni ska veta att det är inte så att vi ska ”ta det” bara för att vi valt detta som yrke. Vi är riktiga människor bakom dataskärmen med riktiga känslor och vi kan också bli ledsna.

Om ni besökte en restaurang, och så råkade servitrisen tappa er mat i knät på er – inte fan hade ni sulat maten i huvudet på henne och dumförklarat henne i ert högsta tonläge där på restaurangen framför andra gäster? Och inte skulle de andra gästerna då ”hoppa på” tåget och påpeka andra saker de stört sig på hos denna servitris? ”Ja jag spillde på duken när du hällde upp mitt kaffe, värdelös är du!!!” – ”Har du inte lärt dig att man serverar från höger sida? Fy fan varför jobbar du med detta om du inte har en aning om vad du gör? PINSAMT!!”

Ett sådant scenario hade ju förmodligen aldrig hänt i verkliga livet? Men här på bloggen händer det för ofta för att bara vifta bort det nu. Bloggen ger mig ångest, ont i magen och stämning är verkligen inte trevlig här inne.

Så nu är den på pause tills vidare. Kanske en månad kanske ett år kanske till ett annat liv.

Med det sagt kommer min kontent på Youtube och Instagram bli mycket roligare och mer genomtänkt innehåll. Så följ med dit. Det är varmare där inne. Där håller vi varandra om ryggen och hjälper servitrisen med att ta upp maten från golvet om hon skulle råka tappa ut den.

Puss och tack alla som backat mig när trollen varit här och gjort denna plats lite gråare än vad den egentligen är.

256
gillar

48 kommentarer till “Ett tungt farväl, 15 årig vänskap.

 1. Fy vad trist att höra. Att folk inte kan bete sig som folk utan ska smyga in jäkla massa elaka kommentarer. Och nej bara för att du jobbar med detta ska du inte behöva ta skit från andra. Som du säger du är en människa med känslor. Hatar att se när folk inte kan bete sig. Det är skrämmande. Hoppas du ändå kommer på Insta där följer jag dig. Kram

 2. Åh vad tråkigt, du är en av mina favvobloggare ju! Men förstår dig hundra procent, är helt otroligt hur folk är dömande och hur de beter sig mot dig och andra bloggare. Den där otroliga diskussionen när du lämnade Atlas och reste iväg med Douglas, fattar inte hur du pallade det orimliga hatet du fick då?!? Fattar såklart att man ser på saker annorlunda men ingen av dessa elaka kommentarer du får skrivs ju i någon slags anda att faktiskt få dig att ändra beteende eller i ”välmening” utan är bara ren elakhet. Men jag kommer sakna bloggen så mycket!! Och bara så att du vet, du verkar vara en otroligt fin mamma, vän och partner och vettig människa. Hoppas du tar åt dig av det och inte lyssnar på alla galningar som kommenterar här 🙂 Kram

 3. Senast jag kommenterade din blogg var nog 15 juni 2017. Nästan 3 år sedan, helt sjukt hur längesen det är med tanke på hur jag följer din blogg slaviskt. Och nu känner jag någon slags skuld för att du känner för att lägga bloggen åt sidan. Varför har jag inte bara gett dig all den kärlek du förtjänar att höra? Det skulle ju tyvärr inte utrota alla idioter som kommenterar och tror sig veta bättre om precis allt. Men det skulle kanske väga upp ditt kommentarflöde med lite kärlek. Förlåt för det Dasha. Jag är innerligt ledsen för all skit du får stå ut med. Både du och jag vet att du är den härligaste, festligaste och mest äkta personen som delar med sig av sitt liv offentligt. Inga filter behövs. Jag är så glad för allt jag lärt mig av dig här på bloggen och i dina andra kanaler. Du kommer alltid att vara den som inspirerar mig till att alltid vara lite extra piffig och härlig. Du är helt jävla fantastisk Dasha!

 4. Känner också att jag (slavisk följare) borde ha överöst med mer kärlek!! Detta är min all time favorit blogg: men förstår dig också , inte minst när det allra finaste och sköraste man har är med i bloggen- att vara förälder!! Tack för dessa år Dasha, kommer sakna att hänga här inne!

 5. Jättetråkigt att höra! Gillar verkligen att läsa din blogg. Men förstår självklart att det blir för mycket 💞 Hoppas att bloggen kommer tillbaka och att människor börjar bete sig!

 6. Nej, sluta inte med bloggen 😭 Så roligt att komma in här och se att du postat ett nytt inlägg. Vi är bra många fler som älskar bloggen så sluta inte ❤️

 7. Såå tråkigt! Jag gillar text och är därmed inte så frälst av youtube så jag hoppas du kommer tillbaka 💞

 8. Vad tråkigt. Jag är en trogen följare! Du ska inte stänga av kommentarerna? Eller att nån annan godkänner/tar bort kommentarer innan du ser? (Kanske inte möjligt iofs!) puss!

 9. Nej vad tråkigt! Jag älskar din blogg. Tycker du är så härlig och så rolig att följa. Jättetråkigt. Men ser fram emot fortsätta följa dig på insta och youtube. All kärlek

 10. Så tråkigt, gillar din blogg men förstår dig samtidigt tillslut orkar man ju inte. Ses på Youtube och Insta. Kram! 💜

 11. NEEEEJ!!!!! Älskar ju dig!!!

  Kommer sladda in här titt som tätt och hoppas hoppas att det kommer något nytt! Annars ses vi på instagram <3

  Tycker, trots att jag läser din blogg i början på VARJE dag att du gör rätt. Om det är så att du har ont i magen för att folk är idioter så ska du ta en paus. Det finns så många troll där ute och du har verkligen varit tydlig i bloggen med att tex Atlas får mat trots att hans skål är tom på bilden (hur sjuka är folk- de VILL ju missförstå) och ändå slutar de inte. Hoppas att de skäms!! Jag skulle vilja ta dem i örat!!

  Kram till dig! Du verkar så skön!

 12. Så tråkigt Dasha men förstår dig. Kommenterar här ibland och somjag har skrivit tidigare, du är så inspirerande som förälder och partner. Har inte instagram och inte ett fan av youtube men ska ge det en chans för din skull! Kram på dig

 13. Åh vad tråkigt. Du är den enda blogg jag fortfarande läser och går in på varje dag. Jag tycker att du är så inspirerande och det är så roligt att följa ditt liv. Jag respekterar helt ditt beslut, för du förtjänar inte alls någon hat, men jag blir väldigt ledsen. Jag hoppas och ber för att du startar igång igen, så snart som möjligt. <3333

 14. Å så jäkla tråkigt, har följt dig så länge och älskar dig och dina kanaler! Kommer följa dig på Instagram och Youtube såklart! Massa kärlek till dig!

 15. Så otroligt tråkigt att höra att människor beter sig på det viset, jag gillar verkligen din blogg och hoppas du kan komma tillbaka hit på något vis! Stor kram

 16. Shit var tråkigt! Att människor har så mkt negativ energi att lägga på folk som du, som är så generös och delar med dig och gör världen glittrigare! Men förstår att det blir sjuk tröttsamt. Brukar inte kommentera och är inte största fanet av ”bloggare/influence” men dig har jag följt i många år och blir allt peppad och glad efter jag varit inne på dina medier! Du gör helt rätt, ska göra saker som gör en glad! Ville bara skriva det…och typ att du är grym!!

 17. Hej !
  Läser din blogg slaviskt . Älskar din inredning, fina Goa bilder på Atlas. Åh dina inspirerande mattips. Snälla fina Dascha sluta inte blogga. Sköt i alla bittra kommentarer. Vi är många som älskar att läsa ofta del av ditt liv.
  Kram från en lärare som behöver lite glamour och inspo av dig.

 18. Nej så tråkigt! 😔 tycker så mycket om din blogg och för mig som relativt nybliven mamma känns det som en stor varm kram att läsa dina inlägg.. kommer sakna det! Men förstår! Stor kram & lycka till!

 19. Nää va tråkigt! Följer inte många bloggar men din går jag in på varje dag. Så tråkigt! Hoppas du saknar det och vill börja igen <3

 20. Vad tråkigt ;(
  Full förståelse dock om det inte känns roligt att blogga längre..älskar dock o läsa mer bloggar än insta-youtube😔

  Människor som ej står för det dem skriver eller dem som skriver dumma-taskiga saker är människor som inte mår bra, har dåligt självförtroende, fegisar som skriver anonymt.
  Varför ska man behöva vara dum för?
  Lägg dig inte! Du gör ditt hen gör sitt!
  Varför komma in o läsa dagligen om dem inte ens tycker om dig?
  Karma is s bitch, det slår tillbaka❤️❤️❤️❤️

 21. Åh nej Dasha, så ledsen jag blir. Har följt dig så otroligt länge och jag har aldrig blivit lika fäst vid instagram och youtube som många andra utan jag älskar verkligen bloggformatet. Kan du inte stänga av kommentarsfältet ett tag? Eller ha någon som läser och går in och godkänner (tror Forni har det så?) Jag anmäler mig frivilligt! 🙋‍♀️ Ta inte åt dig av all skit, du är grym! Kram!

 22. Fina Dasha! Följt din blogg sedan massor av år tillbaka (kanske 10) och peppats av inlägg som tex. Ett för många år sedan då du skrev att du frågat din killkompis om han verkligen vill vara ihop med någon som inte dör för en? Printscreenade och satte på väggen som en reminder alla Söndagar av hjärtekross back in the days. Sen fick vi barn samma år och då blev det ännu roligare att följa fast med nytt content.. Ville bara säga att din blogg varit viktig för mig, som en vän jag aldrig träffat.. Tack för allt <3

 23. Har följt din blogg i 7-8 år och följer dig även på YT. Gillar verkligen din energi och sättet du gör vloggar på. Keep up the great work, you are amazing!!!

 24. FY! Att dessa människor inte skäms eller verkar ha något vett i kroppen. Jag blir så upprörd att vuxna, ja för jag antar att det är vuxna människor som gör detta, beter sig på detta vis. Och antagligen är det flest kvinnor också, eller? Ska vi kvinnor inte peppa varandra, lyfta varandra, stötta när livet är hårt och fira tillsammans när livet leker. Det gör ont och det gör mig både arg och ledsen på samma gång! Bra att du visar att detta inte är okej Dasha och tråkigt att du behöver göra det. Denna situation skulle aldrig ha fått uppstå. Ta hand om dig och hoppas du kan ta åt dig av all pepp du får. Heja dig!!

 25. Kommer aldrig glömma när jag såg dig på McDonald’s kungsgatan en sommsrkväll/natt och jag gick och frågade om en bild, och du bara ”ja men självklart” alltså du var så jävla trevlig som den här bloggen visade, du var liksom genuin jävla trevlig. Tvekade inte en sekund att ta en bild med mig fast du stod där med nån av dina kompisar (detta var en sensommar kväll)
  Så himla fint skrivet att man aldrig skulle säga så till en servitris osv. helt rätt!
  Tänk på att dom som skriver elaka kommentarer mår förmodligen dåligt själva så skit i dom som klankar ner. Fan va trist att du slutar blogga. Vi ses på Youtube o Instagram! 😍

 26. Du har alltid varit väldigt äkta och genuin. Väldigt tråkigt att du valt att pausa bloggen. Enda bloggen jag kollar dagligen, och blir riktigt glad när du uppdaterat!! Väldigt synd för oss som gillar dig.

  Och skäms på er som öst ur er negativa kommentarer sista månaderna! Det är så lågt!

 27. Så himla tråkigt! men förstår verkligen…läste själv hur folk beter sig..Kommer sakna dig blogg! <3

 28. Lycka till med dina andra kanaler 🙂

  Jag följer dig även där i mellan åt och hoppas du får det klimatet du vill där. Du lägger inte upp riktigt samma saker på Instagram och youtube som på bloggen. Kanske gör det klimatet annorlunda också.

  Hur som helst – lycka till med allt 🙂👍

 29. Förstår dig till 100%, men med det sagt – fan vad tråkigt!! Och så sjukt att folk är så brutalt dumma i huvudet. Puss och kram till dig!

 30. Nej så ledsamt att läsa! Du är verkligen omtyckt av så många av oss läsare🙏💚 Smått unik i ditt sätt och fantastiskt rolig att följa, så härlig person är du! Fruktansvärt att vissa personer uttrycker sig, sorgligt att inte fått lära sig hur man beter sig. Stor kram och jag hänger såklart med dig ändå🤗🌸💚

 31. Så så tråkigt att fler och fler bloggar läggs ner pga att folk inte kan hålla käften!! Hoppas du kommer tillbaka Dasha! Kram <3

 32. Så tråkigt att läsa! Blir också galen att jag inte kommenterat mer under åren jag läst din blogg… fastnade för bloggen 2008 då jag blev sjuk i körtelfeber och låg hemma i tre veckor, jag blev frisk men att slaviskt gå in och kolla bloggen blev en rutin ☺️

  Förstår att motivationen tryter när det den enda responsen som hörs är den negativa. Fortsätter att följa dig på youtube och ska bli bättre på att tumma upp på riktigt ❤️

 33. Jättetråkigt! Hoppas du kommer tillbaka! Kollar sällan youtube pga att jag är lat med hörlurarna när bebisen sover, enda stunden jag läser bloggar. Så jag hoppas du börjar blogga igen, verkligen en favorit!

 34. Hej igen Dasha!
  Man inser inte vad man har förrän det är borta, right? Så nu är jag här igen. Inser att jag följt dig sedan jag var 15 år och sedan dess alltid haft en del av dig och dina tankar i mig. Är uppriktigt ledsen för detta beslut och går in här flera gånger om dagen i hopp om att du har ändrat dig och uppdaterat på nytt. Det har inte ens gått en vecka, men du fyller redan ett tomrum i mig. Jag har för femte gången börjat lyssna på din och Fornis gamla podd för att få så mycket av dig som möjligt. Just i denna stund sitter jag på kontoret och lyssnar på avsnittet om ”Kärlek till sina vänner”. Det var många år och många erfarenheter sedan denna podd blev till och du växer för varje dag, men redan där fick du mig att alltid vilja vara mig själv. Vet inte vart jag vill komma, men återigen tack för att du är du och för att du inspirerar såna som mig.
  Puss och kram

  1. Vill bara tillägga att jag SJÄLVKLART inte vill att du gör någonting du mår dåligt av. Om bloggen får dig att må mer sugigt än bra så ska du såklart inte blogga!!! Men vi kommer sakna dig<3

   Puss

 35. Vad tråkigt att du känner så, men förstår helt!! snälla sluta inte med Youtube!! älskar att kolla på dina filmer!
  kram

 36. Koooom tillbaka, bloggvärlden behöver dig. Dina härliga inlägg med skratt, mat, upplevelser, vardag. saknar att måndag morgon läsa din ”helgen i bilder” och dricka mitt morgonkaffe 🙂 Skit i pekpinnar och dumma människor , dom skall inte få förstöra!! Du är grym.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *