HEJ!
För flera veckor sen lagade jag hemmagjorda:
– Hamburgare
– Coleslaw
– Pommes
Börja med att skära potatisen i rimliga strimpor. Tänk på att de blir ca hälften så tjocka efter tillagningen. Jag körde med skal för jag tycker det är lite gött.
– Hetta upp oljan (ni behöver mycket olja! ca 2-3L) ca 175 grader.
– När den fått en lätt gul färg så ta upp potatisen och låt den rinna av på papper.
– Sen hettar ni upp oljan igen på 200 grader och har i potatisen igen. Den ska bli nästan guldbrun på en gång.
– Låt den fettet rinna av, salta och servera genast!
Det är enkelt och extremt mycket godare än att köpa färdiga och slänga in i ugnen.
Omgång två:
När de är färdiga, fina va?
Jag gjorde hamburgare på högrev. Bad dem i charkdisken att mala högrev åt mig.
SEN.
För att få till köttet sådär saftigt som vissa ställen får till det så är hemligheten extremt enkel. Men det är VATTEN. Ha i vatten i köttfärsen. Rör om med händerna och se till så köttet drar upp allting. Har själv inte riktigt koll på hur mycket så testa er fram. Men inte ”lite”. Men inte dränka heller… Det är ingen soppa vi lagar.
Sen gör man lagom stora bitar. Jag gjorde små för vill hellre äta flera burgare än bara en 🙂
Stekte dem ca 1 minut på varje sida men då blir de blodiga. Är ni inte on for that så stek lite längre.
Sen äkta cheddarost. Ingen färdig ”hamburger-ost” utan äkta cheddar från charken. Lägger man på i stekpannan så den blir mjuk och varm. Medans man steker hamburgerbrödet i smör i en annan stekpanna.
Coleslaw är busenkelt. Ställ in i kylen någon timma innan servering.
Blanda:
– 1 Morot
– 100g Vitkål
– 1/4 gullök
– Creme fraise
– Majonäs
– Riva pepparrot
– Salt/peppar
Köpte brödet på Mcdonalds. Ni vet ”cheeseburgare”-brödet. Det är det godaste brödet ifall ni frågar mig.
Servera med extra allt! Allt man kan tänka sig att vilja ha på sin hamburgare.
Detta var lätt en av de topp 3 bästa hamburgarna jag ätit.
Gud vad gott! Jag blir så hungrig när jag ser detta!!!
ALLTSÅ DASHA!! Kan du flytta in i mitt kök? plzzzzz ♥
älskar dina matbloggar!!
Ser gott ut 🙂
Hur köper man bröd på McDonalds?
Alltså köpte du enbart bröd?
Haha japp <3
Vad köper du för saltgurkor? De ser alltid så goda ut, hittar inga som ser så goda ut!!
ALLTSÅ bästa recepttipset! Nu jävlar ska jag bjuda på hamburgare varje middag. Tack! ♥
kan säga att ha i vatten är absolut INTE hemligheten till en god och saftig hamburgare, det är betydligt enklare än så, har man tillräckligt bra kött så behövs inga tillsatser förutom salt och peppar. såhär enkelt är det: http://www.youtube.com/watch?v=RxtWNWs6i4w
Åh vad gott det såg ut, och inspirerande!! Det där ska jag ge mig på. Tänkte bara höra hur man gör med oljan sen? Går det att hälla ut i avloppet bara?
OOMMGGGG så jävla gott! Vill ha nu! Hur lång tid tog det att göra allt?
Dina matinlägg är helt fantastiska! älskar dem.
ÄLSKAR dina matinlägg!!! Jag är inte ett fan av hamburgare alls men dessa såg så jävla nice ut, och jag gillar också typ bara miniburgare med det där brödet!! så nice
Åh nu blev jag sugen.. Vi gör ofta hamburgare här hemma men har aldrig testat egna pommes! Brukar göra egna klyftisar.. Ska testa detta, lät ju enkelt! 🙂
Så himla roligt när du gör matinlägg! 😀
Ser riktigt gott ut!