Mina charkisar

Fick en fråga vad jag brukar ta för charkisar. Så tänkte göra en lista: 

Tryffelsalami 

– ”Den starkaste ni har” 

– Någon Parma. Gärna salt. 

Picksalami 

Vitlökssalami 

– Och sen! Min favorit! Brukar alltid be hen i charkdisken att ge mig hens favorit. På det sättet får man alltid smaka på något nytt. 

Tryffelbrie

– Sen alltid någon annan ost. Men brukar experimentera där. 

0
gillar

0 kommentarer till “Mina charkisar

  1. DELITJEJ HÄR

    Vill så hemskt gärna bara tipsa om min favoritprosciutto; San Daniele som är så god att man får hjärtklappning. Typ. Kolla också om de har Cecina de Leon som är ett lufttorkat nötkött! Kul variation till lufttorkad skinka och som smälter i munnen. Ser lite ut som bresaola men smakar tusen gånger mer.

    Inom ost så är stående favvisar i kategori hårdare ostar Fransk bondost eller Gruyère (absolut bästa finns på Saluplats Ost i Hötorgshallen, be alltid om att få smaka för är olika varje gång! Rikta in dig på en grottlagrad med tydliga kristaller). Bland mjukare ostar så är Taleggio min bästa, det är en kittost som är värd att dö för. Du har säkert koll på några av dem/alla, men om inte så prova. Du kommer inte ångra dig!

  2. Älskar charkisar! Kan tipsa om Magnifico chili som är lufttorkad salami och fransk lantsalami. Så gott att man vill äta det nästan varje dag! St agur ost är också bland det godaste som finns. MUUUUMS!

  3. har precis börjat på devote, så skulle verkligen behöva en liten push framåt med bloggen. så skulle betyda väldigt mkt om du bara skrev en liten ynka kommentar. tack på förhand snäckan 🙂

  4. Hej! Jobbar själv i chark (men vi har inte tryffelsalami) igår testade vi dock att köpa det i en annan delikatess och det var så gott, min nya favorit! Dom hade även vildsvinssalami från samma tillverkare som jag blev nyfiken på att testa. Till den i kommentarsfältet som undrar vad det kostar så kan jag säga att eftersom salamis enligt mig är godast så tunnt skivat det bara går så blir det ganska många skivor, så beroende på hur många sorter du väljer räcker ett halvt hg av varje om ni är två, med lite god ost till och kanske lite gott bröd och en flaska vin blir det ju en komplett lagom stor måltid. Salamin kostar cirka mellan 20-60 kr hg, (parman ligger på 399 kr kg där jag jobbar till exempel och ett halvt hg tunna skivor parma blir ju då ca 20 kr) när jag var yngre och åt charkisar med familjen på fredagskvällar så vet jag att vi alltid hade mer av allt men jag och min kille kör den mängden cirka och det räcker utmärkt, så kan man tex ta ett helt hg av något man gillar lite extra! Tack för tipset Dasha! (Ps. Min godaste starka korv är spinata calabra)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *