Ni behöver:
– En stor Chili (eller mindre om man vill)
– 3 stora Vitlök
– Olja att steka i
– 2 st Schalottenlök
– 2-3 portioner Sojafärs (jag använder alltid Anammas)
– 2 msk Soja
– 2 msk Oystersås
– 1 msk Socker
– Thaibasilika
– Ris
Hetta upp oljan i en het stekpanna och fräs den finhackade vitlöken och chilin så den får en gyllene färg. Sen kör ni ner färsen tillsammans med alla andra ingredienser förutom thaibasilikan! Den har ni i precis innan servering och rör om ordentligt så den blir mjuk och ger fin smak. Vi hade även broccoli kvar från middagen dagen innan jag stekte på vid sidan av och serverade till.
Något som hade varit riktigt gott är ett stekt ägg till. Men det glömde jag tyvärr bort när Atlas vaknade.
Oyster sauce är inte vegansk, än mindre vegetarisk. Gjort på ostron…