Recept kikärtsbollar, potatismos och murkelsås.

Potatismos vet ni hur man gör, visst? Vi jobbar inte något jävla pulvermos i detta hushåll. Fyfan för dem som gör det. Smakar verkligen inte gott hörrni.

Kikärtsbollarna köper jag dock halvfärdiga i pulver från Risenta men de är goda och utan konstiga tillsatser! Man tillsätter varmt vatten sen rullar man ihop dem till gulliga bollar och steker i rapsolja. Murkelsåsen är gjord på murklor på konserv som jag stekte i en kastrull med scharlottenlök i ca 10 minuter. Ses slog jag på matlagningsgrädde, vitpeppar och grönsaksfond. Hade haft en skvätt med vitt vin i ifall det skulle funnits öppen hemma. Eller champagne! Men det fanns det inte så det fick bli utan. Serverade med lite gurka så man får med något knaprigt i måltiden och att allt annat inte skulle kännas så slemmigt. Tänk på att skölja murklorna noga. Det kan annars komma med lite sandkorn…

0
gillar

5 kommentarer till “Recept kikärtsbollar, potatismos och murkelsås.

  1. Du gillar verkligen gurkor va? 😉 Tycker jag ser gurkor till all din mat, speciellt den senaste tideb. Ny craving? Jag är en som antingen kör en hel sallad(alltså någon typ av blad + flera grönsaker) eller inget alls hehe

  2. Ett tips för att göra det ännu mer veggo är att byta ut matlagningsgrädden till iMat/havregrädde. Tycker om det bäst av alla ”mejeri-produkter”, det är såååå krämigt och gott!! Det enda skillnaden är att det inte är lika syrligt som vanlig men tycker inte det gör ngt i såser, annars kan man ju typ tillsätta syra i form av vinäger/citron elr ngt. Men prova! Det är inte sån stor skillnad :)) :))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *