Potatismos vet ni hur man gör, visst? Vi jobbar inte något jävla pulvermos i detta hushåll. Fyfan för dem som gör det. Smakar verkligen inte gott hörrni.
Kikärtsbollarna köper jag dock halvfärdiga i pulver från Risenta men de är goda och utan konstiga tillsatser! Man tillsätter varmt vatten sen rullar man ihop dem till gulliga bollar och steker i rapsolja. Murkelsåsen är gjord på murklor på konserv som jag stekte i en kastrull med scharlottenlök i ca 10 minuter. Ses slog jag på matlagningsgrädde, vitpeppar och grönsaksfond. Hade haft en skvätt med vitt vin i ifall det skulle funnits öppen hemma. Eller champagne! Men det fanns det inte så det fick bli utan. Serverade med lite gurka så man får med något knaprigt i måltiden och att allt annat inte skulle kännas så slemmigt. Tänk på att skölja murklorna noga. Det kan annars komma med lite sandkorn…
Du gillar verkligen gurkor va? 😉 Tycker jag ser gurkor till all din mat, speciellt den senaste tideb. Ny craving? Jag är en som antingen kör en hel sallad(alltså någon typ av blad + flera grönsaker) eller inget alls hehe
Haha nä ingen craving faktiskt alltid ÄLSKAT gurka! Bra iakttagelse!
Ett tips för att göra det ännu mer veggo är att byta ut matlagningsgrädden till iMat/havregrädde. Tycker om det bäst av alla ”mejeri-produkter”, det är såååå krämigt och gott!! Det enda skillnaden är att det inte är lika syrligt som vanlig men tycker inte det gör ngt i såser, annars kan man ju typ tillsätta syra i form av vinäger/citron elr ngt. Men prova! Det är inte sån stor skillnad :)) :))
GUD det lät så gott, måste prova!! <3
Var inte forni på din babyshower??