Så. Jävla. Överskattat.

Jag är ett stort fan av skaldjur. Speciellt kräftor. My oh my vad gott det är med kräftor! Och jag gillar räkor och krabbor och ostron (men är ju allergisk så äter dem inte).

Men hummer.. Aldrig fattat hypen med hummer. Otroligt dyrt för vad man får? Tre tuggor på svansen och en tugga i klon för vadå, 600kr? Extremt överskattat. Ska from nu aldrig mer beställa hummer (är ju inte ohövlig så kommer äta om det serveras) men ska aldrig mer servera det själv. Eller föreslå som måltid.

DÄREMOT (stora bokstäver) så gillar jag tex hummersoppa a lot. Och sådana där ”Hummer-roll” är också riktigt gott. Men de innehåller mer än bara hummer. Oftast är det majo och kryddor och dylikt. Som lyfter smaken. För det behövs till hummerköttet tycker jag.

img_8971

0
gillar

0 kommentarer till “Så. Jävla. Överskattat.

  1. Heej Dasha! Håller heeeelt med dig, aldrig förstått hummern? Den smakar tre gånger så lite som en havskräfta eller kräfta och man får alldeles för lite kött, speciellt i förhållande till priset! Hellre räkor och kräftor som smakar så gott :):)

  2. Äntligen någon som tycker samma!!! Håller helt med!! Så trist skaldjur, förstår verkligen inte hypen.

    DOCK finns det EN hummerrätt jag äter varje nyår, eller andra festliga tillfällen (typ superdejter) som är helt magisk! Den borde du testa! Alla jag har serverat den till pratar om den efter ååår. Dessutom kräver rätten inte färsk hummer, utan jag köper alltid fryst som jag låter tina i kylskåpet ett dygn innan, så det fjantiga priset slipper du också:

    Receptet är för 2 humrar (á 400g styck). / Blir en huvudrätt för 2pers eller en förrätt för 4pers.

    -Klyv humrarna på mitten, ta ut allt kött från skalhalvorna och klorna/benen och skär i 1cm stora bitar. Spara skalhalvorna hela och fina!
    -Skär 200g champinjoner i lika stora bitar, och lägg i en kastrull tillsammans med 3-4msk cognac tills all vätska dunstat in (högsta värme på spisen!). Lägg sedan i hummerköttet och låt det ånga med under lock i 1-2min.
    -Gör en sås vid sidan av på 2msk smör, 1msk vetemjöl, 3dl vispgrädde, 2 äggulor, 1/2 dl riven ost, salt och peppar. Blanka av såsen med en till msk smör.
    -Lägg skalhalvorna på en plåt och fyll dem med hummer, svamp och sås, och toppa med lite ost. Skalhalvorna kommer inte räcka för all fyllning, så lägg resten i en pajform eller liknande.
    -Ställ in skalhalvorna och formen i ugnen på 225grader i 5-10 min (tills de fått färg bara).
    -Ät med vitlöksbröd till och få en fest i både mun och själ!!!!!!

    PUSS.

  3. Svensk hummer kokt på rätt sätt med öl, salt och dill är himelsk. Det lovar jag dig. Det är sopet godare än alla andra skaldjur ??.

  4. Kan tänka mig att det är skillnad på hummer och hummer… Bor på Västkusten och här fiskar vi egen hummer, det är verkligen oslagbart! Sen kanske man kan njuta mer om en inte har eatalat flera 100 för lite mat. Dock mkt mkt arbete bakom det men mmm <3

  5. Men hallå Dasha!!!
    Dina hummertacos är ju bäst! Dom får du icke glömma! Och hummer går att få tag på billigt vissa dagar typ söndagar brukar vara en bra dag för att hitta billig hummer 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *