Vegan-vecka!

Alla dessa dumma påhitt jag har för mig. Tänker ni så om mig? Jag fattar om ni gör det. Nu har jag fått för mig att jag ska rensa kroppen. Efter sommaren osv. Så nu kör jag en vegan-vecka. 

Det är dyrt ska jag säga. Sojaost var ganska äckligt. Men känner att den funkar i sallad. Men att man får äta finncrisps är ju en dröm! Det älskar jag! 

Någon här som är vegan? Som vi tipsa om något? 









0
gillar

0 kommentarer till “Vegan-vecka!

  1. Sojabullar, sojaburgare, sojafärs – grymt gott.
    Qourn är svingott. Smakar som kyckling fast nästan godare. Finns både som bitar, filèer och sen torkat från kung markatta, skitgott att ha i typ tomatsås.
    Sen massor av svamp (dock rå eller torrstekt) i alla rätter – mättar & är både gott, nyttigt och kalorisnålt. Passar till allt.
    Är visserligen inte vegan men är inte överförtjust i kött osv så man har ju sina knep.

  2. Hm, om du ska rensa kroppen ska du väl äta ”ren” mat, typ raw food? Inte sånt som är tillverkat och har diverse tillsatser?

  3. Hej! Körde samma som dig för någon vecka sedan, kan verkligen rekommendera att köpa Nikki Sharps 5 dagars detox (Googla) Kostar inte många kronor och man får den direkt ner i datorn. Mådde svindåligt dom 2 första dagarna, men sen gick det bara bättre och bättre. Jobbigt att vara utan kaffet.. och vinet. Lycka till. LOVAR att det är värt det, du kommer må SÅ bra sen. Kraam!

  4. Tofu är en riktig vinnare! Finns som rökt osv. i hälsobutiker.

    Köper man icke tillagad tofu att ha i mat så krävs det lite erfarenhet för att få ”rätt” konsistent och kryddning. Men lär man sig det så är det ingen större skillnad på det och kött (jag har vänner som älskar kött som håller med!!). Kineser t.ex. är grymma på tofu eftersom det är en del av deras matkultur.

    Sen är ju Tofulines chokladglass också smått magisk, om du nu får unna dig liite socker under veckan!

  5. Heej Dasha!!! Måste tipsa dig om världens godaste vegan-soppa!
    1 liter vatten
    1 burk krossade tomater
    1-2 st grönsaksbuljong
    2 dl röda linser
    2 vitlöksklyfter
    2 lökar frästa i olja
    2 msk paprikapulver
    Salta o peppra om man vill 🙂
    Kokas 15 min. Ja brukar äta med en klick kesella el creme fraiche i, och en brödbit till 🙂 Den är supergod och så lättlagad!! 🙂

  6. Finns hur mycket gott som helst! Frukosttips: Soyayoghurt med bär, kanel, nötter och linfrön
    Avocadosallad med tomat, chili, koriander och lime, mosa avocadon och hacka tomat, chili och koriander, blanda ihop och lägg på finncrisp eller riskaka
    Sallad med glasnudlar, avocado, jordnötter, sockerärtor, böngroddar, salladslök (du kan egentligen lägga i vilka grönsaker du vill, blanda med en dressing på sesamolja, lime, lantbuljong och om du vill chili)
    Kikärtsbiffar, mixa en burk kikärtor med kokt bulgur (ca 1 dl)hackad bladpersilja, vitlök, finhackad rödlök, salt, peppar, lite vatten och lite mjöl (ska bli en konsistens som du kan forma. Servera med mosad avocado som du blandar med citron och kryddar efter vad du gillar och en sallad vid sidan om
    Thailändska currys och sök på indiska recept, de är ofta veganska!

  7. Finns hur mycket gott som helst! Frukosttips: Soyayoghurt med bär, kanel, nötter och linfrön
    Avocadosallad med tomat, chili, koriander och lime, mosa avocadon och hacka tomat, chili och koriander, blanda ihop och lägg på finncrisp eller riskaka
    Sallad med glasnudlar, avocado, jordnötter, sockerärtor, böngroddar, salladslök (du kan egentligen lägga i vilka grönsaker du vill, blanda med en dressing på sesamolja, lime, lantbuljong och om du vill chili)
    Kikärtsbiffar, mixa en burk kikärtor med kokt bulgur (ca 1 dl)hackad bladpersilja, vitlök, finhackad rödlök, salt, peppar, lite vatten och lite mjöl (ska bli en konsistens som du kan forma. Servera med mosad avocado som du blandar med citron och kryddar efter vad du gillar och en sallad vid sidan om
    Thailändska currys och sök på indiska recept, de är ofta veganska!

  8. Hej! Jag är vegan och mitt trix är egentligen inte att planera så mycket. Jg köper bara hem massa saker som är veganska, och sedan kan man kombinera fritt hemma. Saker som jag alltid har är Quinoa, sötpotatis(!) morötter, Hoummus(!), svamp, spenat, paprika, Surkål, avocado, kronärtskockshjärtan (sånna på burk, oliver, zuuchini, pesto utan ost, finncrisp, nötter, mandelmjölk, rågbröd, vinaigrette osv. Jag håller mig ifrån alla de där halvfabrikaten för de är nästan inte bättre än vanliga halvfabrikat ändå. Ju färre ingredienser dessto bättre duvet. Och så kan man kobinera ovanstående i oändlighet!

    När jag började trodde jag att veganism skulle vara supersvårt. men det rullar verkligen på utav bara farten. Lycka Till!

  9. Jag är vegan och TOFU är min BÄSTA produkt eveeeeer. Tzayspett och jordnötssås. Men detta har jag snöat in mig på totalt:
    Det här behöver du:
    1 gul lök
    1 burk konserverade kikärtor
    Lite strimlad vitkål (Två nävar? Tre? Inte ett helt vitkålshuvud i alla fall. Snarare en tiondels.)
    500 gram krossad tomat
    4 matskedar jordnötssmör
    1 näve cashewnötter
    1 matsked tomatpuré
    1-2 dl vatten
    Chili
    1 matsked curry
    Salt & peppar

    Så här gör du:
    1. Hacka löken och fräs den med chili och curry tills den blir mjuk.
    2. Strimla vitkål och vänd ner den i löken och fräs lite till.
    3. Häll i krossad tomat, tomatpuré, jordnötssmör, vatten, salt och peppar. Låt puttra runt i typ 5 minuter.
    4. Skölj kikärtorna, och ös ner dem. Koka i 5 minuter till.
    5. Rör i cashewnötterna.
    6. Ät upp. Förslagsvis med ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *