Vi har blivit med lägenhet!

Hehe, i vårt förhållande går det undan.

Jag älskar att vi är så likasinnade på så många sätt. Vi blev kära i den här våningen på 121 kvm som ligger ett stenkast från min nuvarande lägenhet i torsdagskväll och så skrev vi kontrakt på den igår!

Jag vill än en gång säga hur tryggt det var att ha Helene från Erik Olsson i ryggen. Även fast vår ”business” är nu avslutad så svarade hon på alla mina frågor ang denna lägenhet.

Och gav mig fyra frågor man ska ställa till den mäklaren man köper lägenheten av:

– Är det en tomträtt?
– Är det en äkta förening?
– Hur är ekonomin i föreningen?
– Finns det några planer på renoveringar (för de allmänna utrymmena) alt avgiftshöjningar inom den närmaste tiden?

Jag vill verkligen betona skillnaden på mäklare och mäklare. Det är en så stor grej i livet (köpa/sälja) så man ska verkligen välja någon man känner sig trygg med.

Men nu går vi över till vår nya lya! Det är ett renoveringsobjekt.

Vi ska flytta på det mesta förutom vardagsrummet.

Så jag söker just nu efter ett gäng som kan hjälpa mig med detta. Känner du ett bolag som skulle kunna sköta denna renovering så be dem höra av sig till mig på dashagirine@gmail.com

OBS OBS

viktigt att de kan börja 3/4 och helst vara klara 1/6 men skulle kunna fungera juni ut men viktigaste är att det ska vara klart innan juli.

Jag vill också ha duktiga snickare, som kan komma med ideer om det där lilla extra.

Känner du några sådana tipsa dem gärna om oss! Maila på dashagirine@gmail.com

Visst är den tjusig? Kommer bli en dröm. Så nu stiger vi in i en helt ny era i bloggen. Det kommer alltså bli mycket mer inredning from nu. <3

0
gillar

24 thoughts on “Vi har blivit med lägenhet!

 1. “Tipsa dem gärna om oss”? Brukar det inte vara att den som behöver köpa en tjänst blir tipsad om bra hantverkare och att ni sedan kontaktar dem? Så mycket som hantverkare har att göra idag kanske ni får vänta rätt länge på att hantverkaren kontaktar er ???? /Sambo med hantverkare

 2. Renoveringsobjekt??!

  Lägenheten är ju huuuur fin som helst!!
  Gör ont i mitt hjärta att ni vill ta bort ett sånt underbart platsbyggt originalkök/serveringsgång. Det är verkligen sådant som efterfrågas stort idag och dom i framtiden kommer öka värdet på bostaden. Jag skulle vara mycket rädd om alla gamla original detaljer.
  Det räcker att byta kakel tycker jag och ev göra om badrum/måla och tapetsera.

  Lyssna med kunniga! Googla byggnadsvård så kommer en hel värd öppna sig för er.

 3. Men WOW Dasha! GRATTIS!!<3
  Blev också med bostadsrätt/lgh och sambo nyss så ingen är gladare än jag att få läsa om massa inredning här!! Igen världens största grattis och all lycka i ert hem!

 4. Stort grattis!!! Ser så mycket fram emot att följa denna resa. Älskar inredning????.
  Vet ju att Valerie Aflalo var nöjd med dom hantverkare hon använde. Kanske du kan fråga henne?
  Lycka till!

 5. ÅH önskar bilderna var mer rättvisa. Men det är inte som det ser ut, mannen i huset har bla rökat pipa inomhus i 11 mår. Så det är mer renovering än vad det ser ut. <333

 6. Wow, så kul! Grattis till er 🙂 Så kul att få följa med på resan, vore kul om du kunde lägga upp ett inlägg om hur ni tänker med planlösningen och hur ni vill ändra?

 7. Hej Rebecka! Jag har börjat jaga, tänkte mest att det inte skadade skriva ut här också eftersom jag når ganska många personer med lilla bloggen 🙂

  1. Haha, nu läser du nog in betydligt mer än vad som står Sofia! Jag menade inte alls att vara otrevlig (mer informativ). Har själv precis renoverat ett helt hus och vet därför hur svååårt det är att få tag på bra hantverkare. Well Well, jag vet ju vad jag menade så hur du uppfattade det säger nig mer om dig än om mig.

 8. Du behöver inte få ont i hjärtat, vi kommer bevara många av de äldre detaljerna som fortfarande är fungerande. Tex serveringsgången och dess fina skåp. Men de gröna kökskaklet och skåpen som är så gamla att de rostat igen kommer såklart inte vara kvar. Men det kommer bli bra. Jag tycker inte det är rimligt att säga att man inte ska renovera sådana här hus, de skulle nämligen falla ihop om man inte gjorde det. <3

 9. Gick tillbaka till detta inlägg för å kika hur den såg ut innan. Roooligt att du skrev att renoveringen helst ska vara klar 1/6! ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *