Åh vet inte om min fråga kom fram så testar igen <3 När har du fått snittdatum? Jag har fått i v39+1 och känner mig så stressad av det? Känns såååå nära snittdatum! Jag vet att statistiken säger att förstföderskor ofta går över tiden och de är bäst för bebis att stanna så länge i magen som möjligt men ändå?? <3

Hej! Jag har BF 26 November (hade ju 5 december först men blev daterad bakåt efter rutinultraljudet). Och har fått snittdatum 19 November, dvs en vecka innan BF. Då kommer jag vara i 38+6.

Jag kan absolut bli lite stressad av tanken att jag ska starta innan men jag försöker också andas igenom det. För faktum är att det inte finns något att göra åt det. Jag tänker det viktigaste är inte _jag_ i denna situation utan att att baby faktiskt kommer ut frisk och kry och välmående. Jag hade hatat mig själv om jag tog ut honom två veckor tidigt pga egna hjärnspöken och så har han tagit skada av det.

Chansen att man 1) är tidig är superduper liten och 2) tar det väldigt lång tid innan allting sätts igång. Jag har bara bestämt mig att jag är på min vakt och för minsta lilla känning (dvs känning som jag tror kan vara start på förlossning inte lite ont i magen) så åker jag in. Jag kommer heller åka in en extra gång och kolla om det är en förlossning som startar än att vara hemma och ”härda ut”. Så tänker jag! Men det är klart jag blir stressad om jag fantiserar att vattnet går när Douglas är på jobb i Uppsala och jag inte får tag i honom och måste ta en taxi själv till sjukhuset och inte hunnit packa bb-väskan och inte köpt några snackas för det säger ju ni är SÅ VIKTIGT heheheh. Ja klart jag får mild version av hjärtklappning men försöker att inte leda tankar åt det hållet <3.

0
gillar

11 thoughts on “

  1. Åh tack för att du lugnar mina nerver! <3 <3 <3 Du har helt rätt och vad som är bäst för barnet är alltid alltid viktigast! TACK!!

  2. Alltså det här med snacks… vi fick en utskällning av vår barnmorska när vi kom in till BB. Hon frågade om vi förberett med något att snacksa på under tiden, vi bara nope inte hunnit. Räknade inte med att bebis skulle komma på prick rätt dag. barnmorskan idiotförklarade oss men sen undersökte hon mig och konstaterade att vi inte kommer hinna äta något snacks för bebis är här väldigt snart. Jag tänker att om det blir en långdragen förlossning så kan partnern fixa snacks under tiden? Drar det ut på tiden och man mår ok så brukar de ju dessutom rekommendera att man promenerar så då kan man ju gå en sväng till sjukhuskiosken..???‍♀️

  3. Låter klokt att vara på sin vakt och uppmärksam. Jag hade också ett planerat snitt pga förlossningsrädsla och jag var en av dom där förlossningen satte igång innan snittdatum. Jag var så extremt inställd på att förlossningen inte skulle sätta igång tidigt (då alla säger att den inte gör det för förstagångensföderskor) att jag ignorerade alla tecken på att förlossningen satt igång. Jag gick med värkar hemma i 1,5 dygn (vattnet gick aldrig) och när jag åkte in sen visade sig att jag var jag öppen 6 cm. Jag fick mitt snitt sen ändå men då hade jag genomgått nästan allt värkarbete. Försöker inte skrämma dig, tvärtom. Det var läskigt med att upplevde den smärta jag varit livrädd för men det var i slutändan en positiv upplevelse för mig då jag efter allt kom över mycket av min rädsla för smärtan. Men det som blev jobbigt sen var själva återhämtningen efter förlossningen då jag var sliten både från värkarbete och smärtan från snittet. Så åter igen, var inte rädd för att åka in om du känner minsta lilla. Du belastar ingen utan Du har rätt att föda på det sätt du känner dig trygg med. Kan även tillägga att en läkare försökte övertyga mig om att föda vagninalt ändå på plats ”för allt gick så bra” för mig”. Det var mindre kul alltså.

  4. Dasha jag behöver hjälp ? Du har ju sten koll på Stockholms uteliv! Vi är 2 tjejer på 30 år som tänkte gå ut i Sthlm på fredag med våran kill kompis som fyller 21 om några veckor. Nu när vi börja kolla runt så ser vi att åldersgränserna oftast är +23.. Vart går vi? Vi vill dansa ??

    1. KIlle 21 är väldigt ungt tyvärr jag hade satsat på Vida eller Estelle men vet inte inte riktigt min åldersgrupp inte säker vad dessa ställen har för åldersgräns tyvärr <3

  5. Min lilla bebis kom i vecka 38+0 men tog 48 h innan hon kom ut + 1 dygn förvärkar. Så gör bara som du tänkt, lyssna på kroppen och åk in en extra gång om det behövs. Vi åkte in 2 ggr innan vi fick bli inlagda men så skönt att kolla att allt var bra och få stöttning från proffsen ? Tänker att om ni som har planerat snitt börjar få förvärkar så borde ni få bli inlagda?! Eller iaf framflyttat datum och extra kontroller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *