Att resa med barn – a nightmare?

Det som började så bra!

Ser ni hur pirrig och glad jag är att vi är på väg till varmare breddgrader?

Kaaaaaan ju säga att det raserades efter några timmar. Atlas hade för första gången i sitt liv sitt första utbrott.

Han blev helt hysterisk. Jag blev nästan rädd. Han slog mig och nöp mig och klöste mig vad hände med min gulliga lilla pojke??? Sen läste jag i appen “Växa och upptäckavärlden” att vi lyckats pricka in ett nytt språng och det här är fullt naturligt att det börjar komma upp såna här känslor för de små liven som inte vet hur de ska hantera dem… Men att det är redan nu man kan börja sätta regler för de förstår. Kul kul kul att han utvecklas men var det tvunget att hända mitt i natten bland massa andra människor?

Sen kissade han ner mig två gånger och använde upp lika många blöjor vi använder på ett dygn på mindre än tio timmar så vi fick använda mammas bindor som blöjor för inga andra mammor ville ge oss någon blöja!!! Fattar ju men jag var ett nervvrak vid denna tidpunkt så satte mig på vår plats och grät lite. Meeeeen som om det inte skulle varit enough missar vi planet i Bangkok för vi sitter vid fel gate?!

Sen köper Douglas nya biljetter till Phuket men från fel flygplats men tiden finns så det gör inget är bara omständigt att åka nånstans men de bekräftar aldrig biljetterna? Får bara ett Mail att de “bearbetar bokningen” när de gjort det i två timmar och inte svarar i telefon eller mail bestämmer vi oss för att köpa ytterligare biljetter men från flygplatsen vi är på. Vi vågade givetvis inte åka den två timmars bilresan till andra och chansa.

Sååååååå nästan tio timmar senare än vad planen var är vi äntligen framme. Både jag, mamma och Atlas är som ett par svettiga och urvridna strumpor. Men framme är vi.

Och sämre kan de väl omöjligtvis bli nu???? Klockan är nu 01.44 och jag ska försöka somna om. La oss strax efter 19 efter att jag inte sovit något alls under förra natten utan bara ruvat över Atlas och sov bara 4.5 timmar natten innan vi åkte så nu är det tvinga sig till sömns som gäller. Ska lyssna på Rättegångspodden. Verkligen min favoritpodd. Tips är Cyanidkvinnan, Flygvärden och Hedersmordet på Ramin.

Ryser bara av tanken på dessa. Men det är så spännande för man får höra de åtalade sitta i rättegången och deras förhör men även höra polisens tankar. Kvällens tips!

Puss då!

44
gillar

19 kommentarer till “Att resa med barn – a nightmare?

 1. Hur är det möjligt att man inte vill ge ut en blöja eller två? Ni hade otur att det gick åt så många blöjor, det händer ju alla. Men för sjutton, man hjälper ju till!! ?
  Bra kämpat av er!?

 2. All styrka till dig! (Men Vad var det för smålmammor?!)
  Fattar PRECIS den urvridna känslan… du är så stark som klarade detta, nu förtjänar ni att pusta ut. Hoppas att Atlas fas blir hanterlig på plats. Lycka till med er semester ?

 3. ALLTSÅ HEJA DIG!!! HEJA HEJA HEJA??✨❤️ Vår son är någon månad äldre en Atlas och kom in denna fas för två veckor sen. Jag började gråta pga undrade vem som bytt ut vår goa glada snälla pojke till en monsterunge som gallskrek och slogs och sprang iväg och inte ens kunde titta på sin mamma utan att få ett utbrott.( Fattar ju att detta är en fas och han är såklart världens bästa snällaste kille fortf❤️) Så heja dig som fixade utbrottet på ett plan! nu förtjänar du en fantastisk semester med din fina mamma och lilla pojke.

 4. Alltså HAHAHAHAHA dom har råd med semester till Thailand men är för snåla för att ge bort en blöja? Kul dom verkar va, du borde slängt en avdankad Atlas-blöja på dom ?
  Hoppas ni får d grymt nu, synd att resan i business slutade såhär för din mamma förtjänar det absolut bästa!!!!

 5. Förlåt??? Men vad är det för fel på de andra morsorna?? Varför ville dom inte ge dig en blöja? ??? vad händer med människan? Bra kämpat ändå! Sjukt modigt att åka så långt med en bebis i den åldern, hade aldrig jag vågat ?

  1. För att man kanske endast har 2-3 st kvar till sina 2 barn?
   Vad tror du Dasha hade svarat om en mamma frågade henne om hon kunde få deras sista blöja?
   Jag tror verkligen inte folk säger nej för att jävlas.

 6. Bra jobbat med resan D du förtjänar en riktigt stor kram!❤️ Offtopic MEN garvade lite när jag såg bilden på när Atlas sitter i ditt knä där på första bilden för jag kollade bara lite snabbt och det såg ut som dina BEN jag tänkte herregud vad konstigt Dasha sitter!! Men det var ju bara lillplutten?❤️

 7. Till alla er som shamar dom andra mammorna. Ja det var lite snålt men jag tror alla som reser är så jävla rädda att blöjor/välling/mm ska ta slut under flygresan eftersom det liksom inte går att köpa nytt. Det handlar ju inte om att det kostar pengar? Sen kan man ju tycka att någon enda mamma borde ha haft så många att de kunde offrat en 🙂 Men lite tråkig ton här inne tänkte jag bara på!

  1. Åh stackare!! Måste bara säga att din blogg är så jävla grym just nu! ärlig och varierande..älskar att följa alla dina kanaler

  2. Men snälla rara Sofia har du precis fått barn eller? Jag har tre varav två i blöjfas och jag har gärna delat med mig när det krisat för andra. Man hjälps åt men d förstår inte en snöflinga som du själv kanske?
   På ett flyg propsade jag på mamman vars son faktiskt var blöjfri men hade fått magsjuka på flyget hem – sån otur!!!! Men hon fick flera blöjor av mig trots att d var för små för hennes kille. Medan alla andra bara satt o stirrade. TYPSIKT dagens generation av unkna mammor tyvärr!

 8. Men alltså, vad är det med vissa personer? Låna ut en blöja, finns inget snack om saken?! Åkte precis hem från Phuket och fick låna leksaker och barnet mitt blev bjuden på snacks av andra föräldrar ombord. Man är ju ett team lixom, alla föräldrar som reser med barn!

  Vad segt med en sådan jobbig flygresa… mardröm ju! Tänk bara på att dubbelkolla så att er hemresa inte avbokas.. nu reser ni ju i buisness så det löser sig (då är ju flygbolagen mer medgörliga) MEN när man inte nyttjar alla sträckor på en biljett så kan flygbolag avboka alla sträckor efter det (dvs er hemresa). Värt att kolla menar jag så att ni slipper strul på hemresan.

   1. Ville inte skrämma upp er men bäst att kolla så att det inte kommer som en otrevlig överraskning när ni ska hem sen. Kan nämligen räknas som en bruten resa.

  1. Jag tror alla helt ärligt blev rädda att de skulle råka ut för en bajsfest som vi och därför höll på dem… Men hade jag haft en hade jag nog inte gett den heller men hade jag haft fler än en och en desperat mamma frågade mig hade jag gett den andra!!! Utan att tveka. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *