Att vara fräsch inuti och utanpå 

Ni vet när man är på semester, hur ofta det slinker ner en påsechips och andra onyttigheter. Denna resa har varit helt annorlunda. Vi bor på ett boutiquehotell som bara serverar vegeterianskmat. Mestadels vegansk egentligen. Vi tränar Yoga flera timmar om dagen och äter nyttigt. Jag känner mig så fräsch. Alltså inte bara på utsidan tack vare fräknarna som börjat visa upp sig utan även på insidan. Båda insidorna känns fräscha förövrigt. Men på olika sätt. 

Kosten har fräschat upp insidan avkroppen. Yogan som Yogiakademin fyller min kropp med har fräschat upp utsidan men även insidans ”insida”. 

Jag tänker och analyserar livet på ett helt annat sätt just nu. Vi får se ifall detta håller i sig hemma, jag ska försöka med hela min själ att anamma det jag lärt mig här till både Helium och min vardag. Egentligen är det väldigt simpla basic:a riktlinjer men man behöver påminnas om dem. 

En annan fråga vi fick häromdagen var; Vad är du tacksam över? 

Kan ni inte kommentera vad ni är tacksamma över. (Det var så härligt att läsa vad ni skulle gjort med ert liv ifall ni bara hade ett år kvar att leva). 

   
   

0
gillar

0 kommentarer till “Att vara fräsch inuti och utanpå 

 1. Åh jag förstår dig precis, det låter verkligen superhärligt! Jag är också inne i en ”äta-fräscht-och-rent-period” som jag hoppas håller i sig en stund till 🙂

  Jag är så tacksam över min fina bästis. Jag har genomgått hell nu med dödliga sjukdomsbesked i familjen, separation från ett 7 årigt förhållande och allt vad det innebär och en våg av inlämningar på skolan. Varje gång jag ringt och gråtit eller smsat så har hon lyssnat, peppat och tröstat. Alla kloka ord och saker hon säger som lyfter mig gör mig så himla tacksam. Eller som när hon inte har hört av mig på en stund och skriver för att kolla läget, och när man får komma hem till henne och hon kokar te, stryker en på armen och vi kollar på gamla bilder och hon lockar fram skratt som får en att för stunden må bra. Då blir jag så tacksam över henne och vår fina vänskap så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Mina fina fina bästis!

  Hoppas du har en fantastisk semester, alla bilder här och på snap får mig så avundsjuk!

  Puss <3

 2. Jag är tacksam över att jag är kapabel till att känna. För även om det i dagsläget betyder att jag är kär i någon som tyvärr inte alls känner samma sak för mig, så betyder det ändå att jag kan känns. Och någongång i någon annan tid kommer jag att känna likadant för någon som tycker om mig lika mycket.
  Jag är tacksam för att jag kan känna. Vem vore jag annars? Nej, jag kan känna. Vara arg, glad, ledsen, kär och pirrig. Härligt!

 3. Jag är så tacksam över mina fina vänner. De som alltid finns där och stöttar och hjälper fast att de kanske inte har en aning om vad det är man går igenom. Ändå så finns dem där med varma kramar, stöttande ord och låter mig skratta så magen värker mitt i allt det jobbiga. Jag är så tacksam.

 4. Jag är så himla tacksam över att jag vågade trotsa tryggheten och säga upp mig från ett fast jobb för att börja plugga i Uppsala, det är det bästa beslutet jag någonsin tagit och jag har vuxit så himla mycket av att göra det!

 5. Jag är tacksam över att jag kan älska och ta emot kärlek från andra.

  Jag är tacksam över att jag kan känna, även om det är jobbigt ibland. Att jag låter mig skratta högt och gråta ännu högre.

  Jag är tacksam över att jag lyssnar på mina känslor. Att jag är med de människor som gör mig lycklig och lämnar de som gör mig illa. Att jag valde att pausa skolan trots all prestationsångest för att fokusera på psykiska och fysiska hälsan,för en månad efter det beslutet mår jag redan bättre. Jag är tacksam över att jag litar på det jag känner.

 6. Jag är tacksam för att jag alltid tror på mig själv, även om andra inte gör det. Jag är tacksam för att jag har en frisk och vacker kropp. Jag är tacksam för att elaka människor har försvunnit ur mitt liv och att jag är en bra människorkännare som hittat bra människor och kan känna av energier.

 7. Jag är tacksam över min fina pojkvän som alltid finns där för mig och jag är tacksam över min familj. Jag är även tacksam över att jag tror tillräckligt mycket på mig själv för att åstadkomma allt jag vill.

  Sist men inte minst är Jag tacksam över att Du, Dasha har en grym blogg som vi andra får ta del av <3

 8. Jag är tacksam över min fina gravidmage och den lilla buffandes personen där inne som vi får träffa om ungefär en månad <3

 9. Jag är tacksam över att jag slipper fly från terrorism och krig. Idag var jag, mamma och pappa på ett ganska nyöppnat flyktingboende här på södra Gotland för att prata med och öva svenska med de ca 100 nyanlända som kommit i höst. De kunde knappt någon engelska så språket var helt klart en barriär men vi förstod i alla fall att det enda de vill göra är att jobba – nu är de extremt rastlösa pga de har ingen aktivitet förutom volontärer som besöker anläggningen då och då. En var skräddare, en annan psykolog. Två bröder på 21 och 15 år hade åkt ifrån sina föräldrar i Syrien och nu hamnat helt sysslolösa utan någonting på en förläggning på södra Gotland. Skämdes nästan när jag sen kom hem till vårt nyrenoverade hus och en välbehållen familj och lagade tacos… Det blev så fruktansvärt tydligt vilka orättvisor det finns.

 10. Jag är tacksam för att jag lever, men framför allt för att min man fortfarande lever. Vi har haft det så sjukt tufft sedan de hittade hjärntumören, men samtidigt har det också hjälpt oss att uppskatta livet ännu mer. Är det inte konstigt att det ofta måste hända något dramatiskt innan en riktigt uppskattar och hittar tacksamheten? Så har det i alla fall känts för mig.

 11. Min svärmor gick bort för 3 veckor sedan. Och jag ör såå tacksam för dom åren jag fick med henne. Att jag fick lära känna henne. Världens mest fantastiska människa.
  Jag är tacksam för att jag får dela mitt liv med hennes son ❤

 12. Jag är så otroligt tacksam för min familj, för min uppväxt. Jag är tacksam för att jag är en positiv person. Jag är tacksam för att jag är frisk <3 Jag är tacksam för din blogg och hur mycket den har hjälp mig. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *