En gång för alla.

Varje gång jag skriver om något som är tungt eller jobbigt med Atlas kommer det ett gäng sådana här kommentarer, där det hintas om att Douglas bokstavligen inte hjälper till med Atlas.

Och så är verkligen inte fallet älskade läsare! Jag förstår att det såklart är omöjligt för er att gissa er till hur saker är när man bara beskriver 1% av hur livet ser ut… Det är mitt fel, jag ska försöka bli bättre på att måla upp verkligheten.

Men såhär ser vårt liv ut.

Douglas klocka står på 05 varje vardagsmorgon, och det är enbart för att han ska komma iväg tidigt för att kunna komma hem tidigt till oss. Atlas lägger vi mellan 18.30 och 19.30. Douglas kommer hem vid ca 17 för att få några timmar med honom. På helgen tar han en morgon och jag en morgon så båda får “sova ut” en dag. Eftersom jag helammar och 7/10 gånger är det de som tröstar Atlas när han vaknar nu när han är sjuk är det bara jag som kan “ta honom” men när inte bröstat fungerar 3/10 gånger tar Douglas “över” och vaggar honom. Varje gång jag kör saltlösning och NÄSFRIDA hjälper Douglas till och assisterar men det är alltid bröstet efteråt som lugnar. Så jag vill bara en gång för alla berätta att jag tycker Douglas är en fantastisk pappa till Atlas. Fantastisk!

Sen är det skillnad på mamma och pappa, jag vaknar när jag hör att Atlas tar ett annat sorts andetag än han gjort minuterna innan. Det gör inte Douglas. Jag tror det är genetiskt, han har ju varit en del av mig i nio månader. Snart är han inte alls sammankopplad med mig längre men mamman har ett annat sorts band i början än vad pappan har. Så är det bara.

Nu ska vi ha en myslördag som innehåller rensning av vinterkläder här hemma. Så nu får det fan inte komma mer kalla dagar, okej? Är ni med på den eller ♥️

48
gillar

16 kommentarer till “En gång för alla.

 1. Förlåt men är så trött på folk som känner behov av att lägga sig i andras liv där de tror att de vet hur läget är….

  1. Hej Dasha! Du behöver inte försvara dig eller ert förhållande?! Vi ser att ni är fina föräldrar men du skriver ett inlägg där DU beskriver att DU är trött och då kommenterade även jag och frågade om ni inte kan dela på nätterna mer? Känns som man inte vågar kommentera, var ju enbart för att komma med tips/stöttning what ever men du ”ryter” ifrån i vart och varannat blogginlägg och känner att du måste försvara er som föräldrar och Atlas som bebis. Det behöver du inte och inte heller dumförklara oss som faktiskt tar sig tid att kommentera. Är enbart från mitt håll iaf med goda avsikter. Kram!

   1. Jag ber verkligen om ursäkt för det var ingen mening att ”ryta ifrån” men det kommer många kommentarer som är syftande på att ”man borde” göra saker och ”dela” som förälder. Menade, verkligen inget illa <3

 2. Duuuuu! Vet du vad, min kille som nu är 1,5 hade stora problem med täppt näsa när han var mindre och fick tänder -dom kan ju bara andas genom näsan fram till 6 månader!!!
  Men här kommer mott tips, vi fick det från en som jobbar i ambulansen att istället för dom vanliga saltvattenlösningarna som kommer i såna pipar (eller vad man ska kalla det)
  Tömde vi innehållet och sög upp det med en spruta!!!! Den sprutan kom längre in i näsan och hjälpte mycket bättre!!!!

 3. Hej! Har följt dig länge och undrar om du kommer göra bloggen mer varierad? Jag har själv inga barn men tycker de kul att följa dig men det är väldigt mycket barn och knappt inlägg som förr. Du brukade skriva långa texter om känslor, dela med dig av roliga historier, visa mer sidor av dig, nu är det mycket Bebis snack. Är meningen en mamma blogg? Då fattar jag att jag är inne på fel blogg och inte att du skriver fel. Bara en fråga med den snällaste tonen.

  1. Åh ja jag förstår om det inte är kul för dig nu men meningen med min blogg är inte att vara någon annan sorts blogg än en livstidsblogg som speglar mitt liv och mina känslor – just nu i livet. <3

 4. Ett tips är att luta upp sängen, så att han kommer i högläge med huvudet, typ använd böcker mm. Varje gång innan han äter ska ni inhalera honom med natriumklorid/nässprej/saltvatten, om man känner att han är rasslig i lungorna så studsa runt med honom tills att ni känner att det är borta. Gör detta cirka 30 min innan han äter.

 5. Antar att ni redan känner till eller har provat physiomer för baby? En sån spray som liksom sprayar ena näsborren med koksalt så det rinner ut ur den andra, en riktig sköljning av näsan typ! Tips annars!! Så tillfredsställande när det sköljs ut snor ur babys täppta näsa ??

 6. Hej Dasha,
  Tycker du verkar vara en helt fantastisk mamma. Tänk om alla barn fick en en sån fin start i livet som lilla Atlas.
  Kram kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *