Fick en kommentar – Separationsfasen

Har du märkt av separationsfasen ngt som brukar komma vid 8 mån ålder? Har en kille som är lika gammal som Atlas o han gråter så fort han inte ser mig eller pappa, o vill va nära hela tiden i bärsele.

OM vi har märkt av den… Herregud. Värst är att det är helt ok när jag inte är där men ser han mig så brister han ut i fullständig gråt och inget hjälper förutom att jag tar upp honom. Sen funkar pappan också men är han på grinigt humör är det bara jag som gäller i alla lägen. Det är såklart ganska påfrestande i vissa sammanhang men jag försöker tänka att det är en bra utveckling vi är inne i – att han förstår relationer i sitt liv och att mamma kan försvinna är ju något positivt. Betyder att han lär sig nya saker. Och så tänker jag att detta också kommer gå över.

Vi har även en lite allmänt grinig pojke just nu. Vaknar två nätter i rad (inte inatt men två nätterna innan) och varit ledsen och velat gå upp kö 03 (!). De har ju aldrig hänt oss. Han sover hela nätter, kanske vaknar till och behöver tas upp i armarna men somnar då genast om – FÖRUTOM när de två första tänderna kom. Då vaknade han på nätterna flera nätter i rad, precis som nu. När han var nyfödd då var ju hans vakna timmar mitt i natten och vi la oss vid 02-04 men inte sen han började sova nätter. Sån chock för dessa stackars föräldrar helt plötsligt hehe.

Men också läst nånstans att tänderna kan hålla på i en månad? Komma och gå? Nä fy fan hoppas inte det håller i sig längre än såhär. På torsdag åker jag på vår årliga (tjej-)resa med Cissi och hennes tjejer, då får han gärna inte vakna på nätterna tack så mycket!!

11
gillar

4 thoughts on “Fick en kommentar – Separationsfasen

  1. Hej ser att ni har sittstolen i badkaret, undrar om du har en speciell stol för det eller bumbo modellen? Letar efter nån liknande att använda i badet men står på bumbo stolarna att dem inte är lämpliga i vattnet nämligen???‍♀️?

    1. Jag kör vanliga modellen i badkaret. Om de är för mycket vatten flyter den upp så det är nog det de menad men jag är alltid med honom i badet 🙂

  2. Åh min dotter är 9,5 månad och vi har varit på semester med min killes familj i veckan. Bott i en stuga på 60kvm och 4 av 7 nätter var hon vaken mellan 00-05. Behöver rehab efter den här semestern är helt slut, jag blev såklart sjuk upp på detta också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *