Flaskträning vol 1000.

Ja… Vi gjorde det. Det som både BVC och hela internet sa. “När du inte är där och han blir riktigt hungrig kommer han ta flaskan”.

Kommer han? Men kommer han verkligen? Tänkte jag…

Nä det gjorde han inte heller… Han fattar liksom inte hur han ska göra. Men vi kör fredagen i bilder istället för helgen i bilder så får ni följa med på vartenda steg.

Här mmsade jag Cissi och skrev att jag var utanför henne.

Här har ni mitt barn lyckligt ovetande om vad han skulle utsattas för. Sen lämnade jag dem och han hade sovit och varit vaken ca 20 minuter vilket betyder att han var hungrig. När vi kom upp började jag packa upp alla saker jag hade med mig till honom och visa för Cissi men då började han gråta och då sa Cissi att jag bara borde gå för han fattar ju inte varför jag bara står där när han vill ha mat så jag gick och det tar emot mammahjärtat något fruktansvärt att GÅ när ens barn är ledset men jag gjorde det.

Smsade Douglas och skrev att mitt hjärta gick i tusen bitar och att jag stod i hennes port och funderade på om jag tagit fel beslut.

Hade sjukt mycket jobb att göra men glömde såklart datorn uppe hos Cissi så gick hem istället och som ni ser grät lite mer.

Sen kom jag på att jag glömt Babysittern till honom så klädde på mig och sprang över till Cissi med den.

Mötte upp älskade DannisSturehof och fick bord utomhus i solen!

Fick även denna bild av Cissi så lugnade mig.

Sen gick vi till Arnolds på ett till glas champagne!

Efter en timma började brösten värka och jag kom på att jag glömt pumpa så sprang hem och gjorde det.

Fick uppdatering från Cissi att hon fått i honom en flaska men tyvärr inte på vanligt sätt man måste klämma liksom eller mata med sked.

Douglas kom hem och vi gick till resturang Hantverket! Magiskt gott var det.

När Douglas tog denna bild kändes det för en sekund som om Atlas aldrig hade hänt. Som om vi var tillbaka 1 1/2 år i tiden och det bara var vi.

Men eftersom vi blev as trötta efter maten som småbarnsföräldrar lätt blir gick vi hem och satte på en film.

Vi ville vara på tårna ifall Atlas hade blivit för ledsen och så. När klockan slog 22.30 gick mina ögon i kors och jag gick och la mig. Då tänker man att kanske skulle sova uuuut. Sova heeeela natten eftersom man sover utan bebis va? Hehe lol. Då tror man jävligt fel för jag vaknade stressad ungefär en gång i timmen över var han var i sängen och sen drömde jag den där mardrömmen jag skrev om till er och efter 05 gav jag upp och smsade Cissi som inte svarade förens 08 att natten hade gått super och inte alls varit några svårigheter. Han hade sover 20-05 och vid 05 gav hon honom ersättning med medicinspruta och så somnade han om till 08.

Då var jag redo att springa och hämta honom men hon sa att hon skulle ge flaskan ett till försök men nä. Han tog den inte då heller…. Så vid 09 gick vi över och mitt älskade barn vad jag hade saknat honom!!!!!

Otroligt vad jag hade saknat honom. Här skulle jag ta en bild på oss men den blev Photobombad av Valentina <3.

Nä men vad är summan då? Jo vi kommer åka på Margaux bröllop (anledning till varför vi lämna bort honom till Cissi) lite last call för att ta flaskan. Men det går ju att få i honom mat om man trycker på nappen på flaskan och med såna plastsprutor. Framför allt går det med sked. Han älskar ju all mat han får smaka med sked men det går inte snabbt med sked… Hehe. Så min mamma kommer vara hemma hos oss med honom när vi åker på bröllop i helgen.

Jag tror det kommer gå bra. Och i absoluta värsta tänkbara fall är vi 25 minuter med taxi ifrån.

44
gillar

Rekommenderade inlägg

25 thoughts on “Flaskträning vol 1000.

 1. Sitter här med tårar i ögonen och tycker ni är helt fantastiska! Så fina föräldrar och tycker ni är modiga, vettiga och gör det allra bästa för er familj. Pepp till er! Och hoppas Atlas snart får till det med även flaskan! ❤️❤️❤️

 2. Ett förslag är ju medelas flaska valmanifest, som har samma taktik som ammandet. Den har jag använt till min son som inte rog bröstet men aldrig lärde sig att suga på en vanlig nappflaska. Den är toppen

 3. Gud jag blev helt gråtfärdig av din text och kände verkligen ångest när du skrev om hur du kände när du lämnade när han var ledsen 😥 Så duktiga ni är som kämpar 💪🏻 Va skönt ändå att det funkade med sked och medicin spruta 😃 Har ni prövat att koppmata? Blir kladdigt men det brukar funka om de inte tar flaska. Körde ni ersättning till honom eller bröstmjölk? Jag har inte vågat testa ersättning för är så rädd att han ska få problem med magen men ibland vore det sååååå skönt att kunna åka iväg på en middag eller typ frissan utan att planera utpumpning i flera dagar innan för att få ihop till två måltider 😬 kram

  1. Våga prova ersättning! ☺️ Börja med en mindre mängd och öka stegvis, då kan du ju bara sluta om ditt barn märker av något. Det finns ju olika ersättningar att prova, vissa för känslig mage om du skulle behöva. Men börja med typ Semper och gå sen över till sort för känslig mage om behövs. Förhoppningsvis så märks det inte av i magen på den lilla ☺️ Lycka till!

 4. Åh Dasha 😢 Känner med dig! Har också varit så gråtig och haft ont i mammahjärtat 💔 Även om det inte funkar med flaska så får han i sig mat och det om något är en tröst! Uppenbarligen mådde han bra och var mätt eftersom han sov så länge (wow, lyllos er!) 🤗 Hoppas du kan komma till ro och släppa loss på bröllopet i helgen 🙏🏼

 5. Fy vad jobbigt för er!! Bra kämpat och eloge till er som klarade av att hålla er borta hela kvällen och natten! Vet precis känslan då jag hade det liknande med min son när jag ville börja delamma men han VÄGRADE flaskan! Testade igenom varenda nappflaska på marknaden. Det som funkade för oss var tuttstrejk 2 nätter i rad och på morgonen när han var svinhungrig erbjös endast flaska (av hans pappa, jag gömde mig i annat rum). Överrensnommelsen var att han skulle få amma först efter att han ätit åtmimståne lite via flaskan först. Han tog den tillslut men herregud så mycket skrik och gråt. Mam easy-start anti kolik är den enda som tillslut funkade. Nu är sonen snart 4 år och han har fått en lillasyster som är 1 v yngre än Atlas, så laddat med Mam-flaskorna nu inför stundande flaskträning för att bli av med nattamningen.. wish me luck 🙂

 6. Fy vad jobbigt för er!! Bra kämpat och eloge till er som klarade av att hålla er borta hela kvällen och natten! Vet precis känslan då jag hade det liknande med min son när jag ville börja delamma men han VÄGRADE flaskan! Testade igenom varenda nappflaska på marknaden. Det som funkade för oss var tuttstrejk 2 nätter i rad och på morgonen när han var svinhungrig erbjös endast flaska (av hans pappa, jag gömde mig i annat rum). Överrenskommelsen var att han skulle få amma först efter att han ätit åtminståne lite via flaskan först. Han tog den tillslut men herregud så mycket skrik och gråt. Mam easy-start anti kolik är den enda som tillslut funkade. Nu är sonen snart 4 år och han har fått en lillasyster som är 1 v yngre än Atlas, så laddat med Mam-flaskorna nu inför stundande flaskträning för att bli av med nattamningen.. wish me luck 🙂

 7. Wow vad härligt att ha en sån vän som Cissi som ställer upp så! Nu har ni ju verkligen testat ALLT, hoppas det går bra och att ni kan koppla av i helgen!

 8. Hej! Min son (nr2) tog inte heller flaskan!! Jag provade typ 6st tills jag köpte herolinos eller vad de heter… fast med välling. Han äcklades verkligen av ersättningen så när jag väl knäckt den koden kunde jag äntligen sluta nattamma! Fortsätt kämpa och stå på dig ! 💪🏻💪🏻

 9. Känner med er! Min son fattar inte heller flaska. Testat olika flaskor, pipmugg, ersättning, välling, bröstmjölk, you name it. Nu är han 6.5 månad och jag har gett upp. Det jag kan säga är att det blir ju lättare ju mer mat han äter. Nu kan pappa ge gröt/mat när jag är iväg, så får man några timmar för sig själv iaf. Vi kör på såhär ett tag nu, kanske kör nya tag med flaska om några veckor och ser om det inträffat några mirakel i utvecklingen eller nåt som gör att han plötsligt fattar haha… strongt av Cissi att ta den pucken förresten, en vänskap att
  värna om låter det som! 🙂

 10. Du och Douglas är så fina föräldrar.
  Blev så rörd av det här inlägget, så innerligt mycket kärlek. Så fint! Finaste jag läst i bloggvärlden på länge❤️

 11. Testat flaskan ” Medela special needs”? Som man trycker ut mjölken från nappen in i munnen på barnet? Då behöver barnet inte kunna/vilja suga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *