Hur man upptäcker världen på nytt

Vet ni en sak som slog mig tidigare idag. Det känns som om jag är i en annan värld just nu. Eller nej jag är i en parallell värld där allting ser likadant ut, är precis som det alltid varit men ändå är det helt annorlunda nu?

För med Atlas i mitt liv är det som att upptäcka världen på nytt. Man tänker annorlunda, ser på saker annorlunda. KÄNNER annorlunda för samma människor och situationer man upplevt så många gånger förr.

Jag har knäckt koden. Alla som undrar vad livet går ut på?

Jo det är att skaffa barn.

Det är vad livet handlar om. Barn! Fy fan vad mysigt det är.

62
gillar

Rekommenderade inlägg

31 thoughts on “Hur man upptäcker världen på nytt

  1. Men snälla nån. Dasha har precis fått barn. Klart hon ska få känna att det är meningen med livet OCH att hon ska få uttrycka den åsikten utan att hon för den sakens skulle menar det personligt riktat mot folk som är barnlösa?? Vad är poängen med att tolka in saker hon siger o se det som personliga påhopp??
   Fattar att det inte är kul att vara ofrivilligt barnlös men hon är inte en idiotjävel för att hon tycker att sitt barn är meningen med hennes liv?
   Uppenbarligen tycker du också att barn är meningen med livet, du skulle inte vara så upprörd annars, så varför blir du sur på henne för att hon har samma åsikt som dig?

   M.v.h,
   En annan barnlös, som inte tar illa upp 😂

  2. Jag håller med om att det är lite klumpigt uttryckt. Jag är också ofrivilligt barnlös (4 ivfer, 2 missfall) och varje gång någon ska förklara för mig att barn är meningen med livet och varför jag inte “skaffar” barn så gör det ont. Men jag tror att både du och jag förstår att Dasha inte menar att våra liv är meningslösa.

   1. Har det inte varit möjligt för dig att skaffa familj på annat sätt än naturlig? Varför är en biologisk familj bra och annars får det va? Om man kallar sig ofrivilligt barnlös räknar iaf jag med att man prövat ALLT, där i varit fosterfamilj ovh liknande. Finns ju massor med alternativ till familj – bara för man lyckats trycka ut en unge är man ju inte mer familj än en adopterad. Just a thought. Hoppas den inte upprör.

  3. Jag har också varit ofrivilligt barnlös. Gjort massor utredningar, operationer osv. Att se folk bli gravida gång på gång är jobbigt. Men det är så livet är tyvärr. Det kommer alltid finnas någon som har det du vill ha. Det är otroligt jobbigt att vara barnlös, jag vet. Men man måste kunna glädjas åt andra. Man blir bara bitter om man inte kan glädjas åt någon annan❤️

 1. Så alla som väljer att inte skaffa barn eller de som faktiskt inte KAN få barn har ingen mening att leva då? För utan barn har man ingen mening med livet? Chockad över hur ogenomtänkt, okänsligt och rent utav DUMT påstående det faktiskt är.

 2. Håller verkligen med de som menar att detta var dumt skrivet. Du har inte knäckt nån kod. Det finns ingen kod som säger att meningen med livet är att skaffa barn. Det finns otroligt många som inte delar den uppfattningen.

 3. Tror verkligen inte Dascha ville såra någon med sitt inlägg. Härligt att se hennes glädje över livet.
  Vi kan välja vad vi tolkar in i ord.
  Kram

 4. Jag tror de med väldigt tomma liv tycker att barn är meningen med livet. När man inte har egna stora intressen eller högre utbildning eller en spännande karriär så blir det att man faller tillbaka på det som är människans instinkt: föra vidare DNA.

  1. Word! Jag är frivilligt barnlös och blir väldigt ledsen när människor uttrycker sig att barn är ”meningen med livet”. Ja, kanske meningen för dig, men inte för mig 🙂

  2. Det här var det dummaste jag någonsin har läst. Jag har en väldigt lång universitetsutbildning (med examen) och hade ett riktigt bra jobb innan jag fick barn. Men när mitt första barn föddes kände jag precis som Dasha, att ”detta är meningen med livet för mig”, och jag slutade jobba för att få vara hemma med mitt barn på heltid och var så till hon började skolan i höstas. Jag har aldrig känt mig så tillfredsställd med livet som när jag har varit hemmamamma. Det har inget med utbildning att göra.

   Alla har olika åsikt om vad meningen med livet är, många föräldrar tycker att det är barnen, andra tycker att det är andra saker. Vad du tycker har inte med Dasha att göra och dina åsikter reflekterar mer att du kanske inte alls är nöjd med ditt eget liv.

   Och till alla er som skriver att det var tanklöst/dumt osv av Dasha att uttrycka sin åsikt för att ni tar illa upp. Seriöst alltså. Det är ju så att oavsett, helt oavsett vad Dasha skriver så kommer någon att ta illa upp. Om hon skriver att hon älskar mat så kommer någon med anorexia att ta illa upp ”för jag har ett jättejobbigt förhållande till mat”. Om hon skriver att hon inte alls trivs med att vara hemma med barn så kommer någon som är barnlös ta illa upp ”för jag skulle vara SÅÅÅÅ tacksam för att få vara hemma med ett barn”. Om Dasha skriver att hon älskar Douglas så kan den som är ofrivilligt singel ta illa upp ”för jag har ju ingen att älska”. Om hon skriver att hon trivs i sin lägenhet så tar den som precis har separerat och tvingats ut från sin lägenhet illa upp. Osv osv osv.

   Ni fattar väl hur sjukt det är att tycka att Dasha inte ska uttrycka sina åsikter för att någon läsare eventuellt kan ta illa upp? Då kan hon inte skriva någonting! Skärpning nu lättkränkta läsare. Trivs ni inte på bloggen så läser ni en annan blogg istället, för det finns miljoner att välja på. Det är det som är det fina med internet! Vi väljer helt själva vad vi vill läsa, mår man dåligt av en blogg så behöver man inte kräkas ut elaka kommentarer utan kan helt enkelt välja att inte läsa.

   Stor kram till dig Dasha. Du verkar vara en fantastisk mamma och njut av din glädje och lycka! Strunt i alla avundsjuka människor. Vad de tycker säger ingenting om vem du är, det säger bara något om dem❤️

   1. En blogg öppnar ju upp till diskussion. Jag menade inget illa med min kommentar. Tycker självklart ingen har rätt att kallas för idiotj**** som någon skrivit ovan. Dasha du har helt klart friheten att uttrycka dig som du vill, och dina känslor är just dina känslor.

    Jag blir bara väldigt ledsen när jag hör/läser att barn är meningen med livet, det är som att vi barnlösa (frivilligt som ofrivilligt) inte har något att leva för vilket jag tycker är att förminska någon annans liv. Bara så jag tycker 🙂

    Glad för din skull Dasha, och alla andra med barn som känner att de gjort rätt! Trevlig helg till er alla!

    1. Jag förstår din kommentar! Och jag menade ju verkligen ingen illa med mitt inlägg. Men vissa andra skrev att jag tycker såhär för jag är lågutbildad vilket man kan översätta med att jag är mindre intelligent och DÄRFÖR känner jag så. Jag ville ju verkligen ingen illa… Och barn kan man ju faktiskt skaffa på flera olika sätt nuförtiden. Innan jag träffade Douglas tänkte jag inseminera själv ifall min mammas cancer inte hade försvunnit. Hade också kunnat tänka mig adoptera. För att jag trodde min mamma skulle levt längre då… Men detta är ju en helt annan historia. Förlåt om jag gjorde dig ledsen. Var inte min mening. <3. Ha en urmysig helg.

 5. Så många som klagar på hur otroligt jobbigt det är att ha barn. Är inte det värre om man är vill ha barn men inte kan få? Vi har alla olika liv och olika svårigheter. Jag tycker det är underbart att någon äntligen skriver om hur underbart det är att ha barn. Kan bara instämma till 100% <3

 6. Men heeeerregud, låt en nybliven mamma känna sina enorma häftiga känslor för sitt barn utan att det ska handla om dig. Bara för Dasha upplever att det är meningen med livet behöver det inte betyda att det är meningen i ditt liv. Och Lola… jag har 6 års universitetsstudier, ett utmanande och spännande jobb och flera egna intressen, tycker ÄNDÅ att mitt barn är meningen med livet. Betyder inte att jag inte bryr mig om det där andra också, men barn slår fan allt.

 7. Att folk alltid ska irritera och haka upp sig på minsta lilla. Låt en människa få va lycklig och skriva det i SIN blogg. Givetvis menar hon inget illa! Varför skulle hon?
  Är givetvis otroligt tråkigt för de som är ofrivilligt barnlösa och jag lider med er <3 men Dasha måste ju ändå få outa sina känslor och hur hon mår utifrån sina perspektiv 🙂

 8. Åh, sen vi fick vår bebis för snart 3 månader sen känner jag oxå en helt annan mening med livet. Jag har levet ett fantatiskt liv, rest, pluggat, bott utomlands, karriär och där jag och mina behov har varit fokus. Känns så fantastiskt att det kommer in en liten människa som ändrar hela ens värld och allt man vill är ge denna lilla person det bästa man kan och vara den bästa versionen av sig själv. Jag har aldrig kännt mig så tillfredsställd innan även fast jag utåt sett gjort ”allt”. Även jag känner att skaffa barn är absolut det bästa som hänt mig ❤️

 9. Elaka människor!
  Underbart att du är så lycklig!! <3 jag är lika lycklig med min fina dotter och förstår dig precis 🙂

 10. Men för fan tagga ner! Sluta bli så provocerad över att någon annan är lycklig.

  Dasha, det är så härligt att se hur mycket du älskar ditt barn. Fortsätt så! <3

 11. Människor alltså🤦‍♀️ Självfallet känner man att meningen med livet är barn när man själv har barn. Så kände man inte när man inte hade barn, också för mig ganska solklart annars skulle ju livet innan vara ganska trist innan barn. Förstår att det måste vara skittufft att vara ofrivilligt barnlös men vi har ju rätt till våra vänslor, det är Dashass plattform som handlar om hennes vardag och känslor: bebis! Är sådant jobbigt att läsa om så bör man ta avstånd kanske och inte läsa bebisbloggar som kan såra om man själv har en stark oinfriad längtan efter barn. Här skrivs ju inget som medvetet ska såra någon, jag tror att Dasha vill roa och inspirera snarare.

  1. Förklara! Blir väldigt nyfiken på varför du känner så. Det är ju en väldigt tabubelagd känsla så jag hade gärna hört dina tankar. Jag har ett barn och tycker nog inte att det är svart eller vitt dvs varken meningen med livet eller att jag ångrar det. För mig är det ett mellanting plus att känslan varierar från dag till dag. Men som sagt, berätta gärna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *