LIVSPUSSLET

Det eviga livspusslet… Jag har hört folk säga denna mening många gånger i ens liv. Men aldrig riktigt KÄNT tyngden i denna mening förens man fått barn. Att bo ihop med en annan person är ju att pyssla och kompromissa för ett liv ihop, men att ha ett barn är att få det att fungera. I alla fall ett litet barn som inte kan röra sig själv än. Då är även de allra minsta bitarna som att springa på toa ett pussel. Man måste ”passa på” att göra så mycket när bebis sover och sen även vara kärleksfulla mot varann och ha ett fint hem och laga nyttiga middagar och sen även se fräsch ut och ta hand om sig själv?!

Ja, att göra allt det där är ett enormt livspussel. Jag tycker vi får ihop det bra. Men jag är så glad att jag skaffade barn med denna snälla omtänksamma människa. Jag vet att inte alla partners skulle offra sin lunch för att ta hand om bebisen så den andra partnern får gå och träna tex.

Vi sitter ju i en lite speciell sits också. Jag hade ju inte kunnat sluta jobba och gå på hel mammaledighet i typ 12 månader. Hade ju blivit väldigt fel i alla mina kanaler, komma tillbaka om ett år ni ba – who’s dis? Hehe.

Nä så man kämpar på. Fredagar är mina officiella jobbdagar, då spelar jag in YT och skriver på samarbeten. Men sen gör jag ju smågrejer på kvällarna, lägger upp en insta hit och dit.

Hur fungerar ert livspussel hemma? Vad är ert jobbigaste inom den genren?

18
gillar

3 thoughts on “LIVSPUSSLET

  1. Att handla mat, laga mat och äta mat….har aldrig haft så lite inspiration, lust ork till att laga mat och har aldrig ätit så mycket skräp mat som jag gör nu. Matlusten är som bortblåst. Vi handlar på nätet så det underlättar ju handlingen annars hade det nog ekat tomt jämt.
    Sen har jag bara accepterat nu att jag inte kommer fixa mig varje dag och jag kommer inte gå ut och gå milen varje dag. Att det är att skrota runt med mina två bebisar på dagarna som gäller 😊
    fast dom är snart ett år hur länge är en bebis en bebis egentligen? 😝 det är ju inte mycket man hinner med när dom sover eftersom det varierar hur länge det blir.. Men som tur är gillar dom att kolla på när jag går runt och plockar, dammar, diskar, tvättar och fixar. Dammsugaren är en stor favorit här hemma det blir som följa John när den drar igång 😅 jag försöker iallafall att inte ha tusen saker jag “måste” göra varje dag utan tar dagen som den kommer. Tiden går och dom blir äldre och livet förändras hela tiden med de små 😊 nya utmaningar och nya möjligheter.

  2. Att vara ensam mycket med 2 barn, en flicka på 4 år och bebis på 7 v då min sambo spelar ishockey… många kvällar/helger och nätter då han är iväg på match… att rodda hämtning på förskola, laga middag, bada, leka osv samtidigt som man har en liten liten bebis är tufft!!! Särskilt då vi flyttar ofta och just nu bor i Stockholm där vi inte har en enda nära & kära som kan hjälpa till med barnen.. Att då samtidigt hinna det där som du skriver med träning, städat o fint hemma osv är riktigt svårt tyvärr… så det är det jag tycker är det svåraste! Önskar så att jag kunde få satsa på mig själv mer men samtidigt så växer ju barnen och min sambo spelar inte ishockey för alltid 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *