PRÖVITID för körkortet – rätt svar

Av någon anledning förekommer det rykten på stan att prövotiden för körkort skulle ändrats till fem år istället för två år och det stämmer alltså absolut inte. Jag smsade tom min gamla körskolelärare och frågade. Bästa Kevin! Tänk att jag haft körkort i snart två år? Otroligt att jag inte haft det hela mitt liv? Världens bästa känsla att ha och så himla konstigt att jag inte fick det förens efter att jag fyllde trettio år?

Men antar att man inte saknar något man aldrig haft?

En annan konstig grej. Blivit SÅ nervös i trafiken. Så nervös och rädd att göra något fel och bli ”påkommen” och bli av med körkortet bara för att det nu är nära mållinjen. Har nämligen ca två månader kvar tills min prövotid är över så nu är jag inte noga utan beyond noga och as rädd att göra något fel så min bilkörning har typ försämrats senaste månaden? Förstår ni hur jag menar? Finns ju inget värre än en osäker bilförare och även fast jag VET så typ rabblar jag regler i huvudet när jag kör. ”Stoppskylt, räkna ETT – TVÅ – TRE – högt i bilen”. ”Scanna av korsningen”, ”Stressa inte åk hellre fel än gör något hastigt” – Kevins kloka ord ekar än i mitt huvud!

Här har ni en gammal YT om hur jag tog körkortet, beredd er på en gråtfest.

5
gillar

2 thoughts on “PRÖVITID för körkortet – rätt svar

  1. Hehe man blir inte av med körkortet bara man gör nåt fel i trafiken. Det krävs att du gör ett sånt trafikbrott att ditt körkort ska dras in. Under prövotiden blir det då indraget för gott och efter det får man tillbaka det efter några månader. Alltså köra EXTREMT för fort eller rattonykter typ. Du får alltså en fortkörningsbot som alla andra om du kör för fort som inte överstiger indragning osv. Så don’t worry ?

  2. Hehe man blir inte av med körkortet bara man gör nåt fel i trafiken. Det krävs att du gör ett sånt trafikbrott att ditt körkort dras in. Under prövotiden blir det då indraget för gott och måste göras om och blir det indraget efter prövotiden får man tillbaka det efter några månader. Alltså köra EXTREMT för fort eller rattonykter typ. Du får alltså en fortkörningsbot som alla andra om du kör för fort som inte överstiger indragning osv. Så don’t worry ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *