Recept, Carbonara.

 Som utlovat kommer recept på min Carbonara.

Ni behöver: 
– Äggula
–  Riven ost
– Färsk Persilja
– Vitlök
– Bacon
– Salt/Peppar
– Pasta

Börja med att steka bacon. Tänk på att de ska vara stekta men inte sådär hårda som man gillar dem när man bara äter bacon.

Släng äggvitan och häll äggulorna i en bunke. Häll även i den rivna osten, vitlöken, persiljan och vitlöken. När bacon är färdigstekta så häller ni i bacon med allt extra fett i bunken och rör om till en röra. Det här med mått har jag aldrig jobbat med men när jag lagade detta i helgen till fyra killar så hade jag åtta äggulor och ca 350g ost.

När röran är jämt fördelad häller man i den i kastrullen med pastan (utan vatten!) och rör om. Sedan är det klart för servering. Servera fort! Så det är kladdigt och varmt. Denna är mycket godare än det nya påhittet med massa grädde. Det behövs verkligen inte tycker jag. Mycket fräschare utan och man slipper denna tunga känsla i magen och kroppen som mycket grädde ofta orsakar.

12165907_10156253154480372_388037264_n

Carbonara

0
gillar

0 kommentarer till “Recept, Carbonara.

  1. Åh, detta måste provas! Har alltid använt matlagningsgrädde o faller i en sablans matkoma alldeles för snabbt när man egentligen bara vill fortsätta äta den goda pastan.

    PS. Min far var kung på matlagning (italienare) o rule number one var att absolut inte ha i sleven i pastavattnet, då smaken av det kan sätta sig i pastan ;p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *