Recept – Gazpacho

Det är ju väldigt härligt att vi varit välsignade med så fint väder under rekordlång tid här i Sverige. Tror ni sommaren kommer hålla i sig i samma takt eller kommer det bli lite kallare?

I vilket fall kan det vara svårt att vara sugen på några jätterätter i denna värme, speciellt om den håller i sig under en längre period och har man tröttnat på sallad så kommer här ett supertips!

Gazpacho!

Jag brukar gå igenom mina gamla recept i bloggen och sen förnya dem efter feeling. Eftersom jag just nu bara är sugen på fräscha måltider och allt friterat och fettigt är det absolut sista jag vill ha så blev passar denna kalla sommarsoppa min aptit som handen i handsken. Man kan såklart ha vad som helst i en gazpacho, vara kasta ner det man har hemma men jag gillar min lite sötrund men fortfarande spicy så här kommer mina ingredienser:

– Gurka
– Tomat
– Chili
– Persilja
– Mango
– Honungsmelon
– Vitlök
– Olivolja
– Salt/peppar
– Grönsaksbuljong 2 tärningar

   

Börja med att gröpa ur alla grönsaker som innehåller stjärnor (tomat, gurka, melon). Sen skivar ni alla grönsaker och så mixar man ihop dem. Jag drömmer om en ny mixer, en sådan HÄR. Men använde en stavmixer till denna soppa som är inne på sina sista andetag efter tjänat mig i ungefär åren sex.

Medan ni hackar och har er så koka även upp 1L grönsaksbuljong med två tärningar i. Sen är det bara att mixa ihop allting och smaka av. Det ska inte vara mycket vitlök tänk på att den blir ganska stark när allting blir så fräscht så börja med lite lite och sen tillsätt mer vid behov. Servera soppan när den fått stå i kylen några timmar. Men har du bråttom så mixa i några isbitar. Den ska vara riktigt kall. Gott med krutonger i men jag hade inget bröd hemma i helgen.

Douglas åt pizza som ni ser. Han var inte sugen på ”något fräscht” utan helt tvärtom. Hehe.

1
gillar

2 thoughts on “Recept – Gazpacho

  1. Tycker den viktigaste ingrediensen är (rödvins) vinäger i gazpacho – testa så märker du skillnaden, det måste finnas en syrlighet för att bli komplett.

  2. Jag köpte den där blendern för några veckor sedan och den är amazeballs! Jag har betat av FYRA olika blenders senaste åren i olika (låg/mellan) prisklasser. Jag drömde om en vitamix eller blentec, blendernas rolls royce. Men kunde inte förmå mig att lägga åtta tusen på en blender. Denna Borsch är fantastisk, den låter dock som en jäkla slagborr men jag tar gärna det för den är så grym!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *