Recept – Vegetariska vårrullar och vegetarisk wok på pak choi och tofu.

Det här är så roligt. Jag har ju verkligen gått helt in i vegomode och nu när jag börjat tänka vego så är det mycket enklare än innan när jag bara ”inte var sugen på kött”. För då hände det att jag tog kött istället för vegoalternativet ifall det inte tilltalade mig. Man måste ju engagera sig lite mer i maten men jag älskar ju att laga mat så det är noll procent svårt att göra god mat hemma. Däremot är det mycket svårare med lunch tycker jag. Har ni tips på bra vegorestauranger runt Stureplan (vid mitt kontor) så hojta gärna!

I fredags slängde jag ihop två rätter. Med slängde ihop menar jag att jag googlar några av de ingredienser jag tänkt använda och så jämför jag olika recept och så tar jag lite av varje och gör mitt egna av det. I lördags googlade jag tex ”steka tofu” och såhär blev resultatet:

Ni behöver: 

– Tofu
– Pack Choi
– Nudlar

– Isbergsallad
– Vårrullar
– Päron
– Färsk mynta
– Avokado

Dressing:
– Chili
– Vitlök
– Soja
– Sesamolja
– Ingefära
– Lime
– Honung

Till dessa två rätter behöver vi två olika dressingar men med samma grund. Så ta fram två skålar. En stor och en liten. Hacka chili, pressa vitlök, pressa lime, ca 50% soja 50% sesamolja och rör om! Den stora ska även ha en rejäl klick med honung i sig och riven ingefära. Smaka av hur mycket ni vill ha av varje ingrediens jag kör alltid på känsla och dagsform.

I den stora skålen (med ingefära och honung) lägger ni i tofun som jag hakade i fyrkanter. Låt den ligga där medan du förbereder resten. Glöm inte att röra om lite då och då.

Jag köpte frysta vegetariska vårrullar från en asiatisk butik som vi har runt hörnet och stekte på dem i en panna. Serverade i ett salladsblad med mynta, päron och avokado. Jag tycker det är superviktigt att hacka allt i minibitar. Så man får lite av varje smak i varje tugga. Ingen vill ha en tugga med bara en päronbit tex.

Den andra dressingen som jag haft i kylen tills nu doppar man lilla vårrullskorven i. Jag rullar alltså ihop vårrullarna till rullar i salladsbladen!

När vi hade ätit vårrullarna stekte jag tofun på hög värme. Det kan kännas som om det blir lite mycket sås men den steks bort ganska snabbt så var inte rädda för det. Jag stekte så jag fick en riktigt krispig yta på några sidor.

Kokade nudlar och sen slängde jag ner dem tillsammans med pak choi:en stekpannan och fyllde bara på med lite soja.

Serverade med några sesamfrön!

1
gillar

6 thoughts on “Recept – Vegetariska vårrullar och vegetarisk wok på pak choi och tofu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *