Skalbaggar i skafferiet!!!

Hjälp mig!!! Hittade skalbaggar i vårt skafferi. I lådan där vi har pasta och ris. Mathavre och sådana torrvaror. Är de farliga? Dvs måste vi sanera ringa Anticimex?

Någon som känner igen dessa små jävlar?

Mår illa av detta!!

8
gillar

Rekommenderade inlägg

10 thoughts on “Skalbaggar i skafferiet!!!

 1. Mjölbaggar! Hade problem med sådana i min förra lägenhet. Frys in eller släng alla torrvaror, gör kliniskt rent och se om de försvinner. Jag fick dock ringa Anticimex till slut, de vandrade mellan lägenheterna i ventilationen så fick tillbaka dem gång på gång.

 2. Kasta ALLA torrvaror och ring Anticimex asap! Usch, hade sådana förut och blev inte av med dem trots att Anticimex sprutade tre gånger. Så jävla jobbigt, tycker synd om er:(

 3. Släng alla öppna förpackningar. I fortsättningen ha allt förslutet, dvs i burkar, plastpåsar med kläma etc. Ett öppnat ris paket etc i kartong är inte helt försluet.Vi fick bort allt men de tog några veckor. Rensa också ut i alla andra skåp ni har mat i och gör samma där. Det bör gå att få bort då om ni gör de ordentligt och ger de lite tid.

 4. Nä du behöver inte ringa Anticimex. Det är hur vanligt som helat och drabbar så gott som alla minst en gång i livet. Släng alla öppnade förpackningar, städa ur alla utrymmen noga och förvara hädanefter alla torrvaror i förslutna burkar.

 5. Inte farligt men väldigt otäckt. Kasta ALLT och dammsug grundligt i alla skrymslen och vrår. Torka även riktigt noga överallt. När du lika är i gång så gör samma procedur i exakt alla skåp och lådor i köket. Som sagt, inget farligt!

 6. Har också haft mjölbaggar, såå drygt. Men det är bara att slänga alla öppnade förpackningar och städa ur alla skåp (alltså inte bara de skåp där du har hittat dom utan även närliggande skåp). Jag har bara behövt städa ur en gång sen har de varit borta men man får hålla koll. Tänk på att försluta alla torrvaror när du köper nytt sen. ❤️

 7. släng alla förpackningar! damsug ordentligt, och släng den dammsugarpåsen.
  Köp täta glasburkar för mjöl, ris mm.
  Vanligt med mjölbaggar. Gör denna procedur så slipper du ringa Anticimex.
  Supervanligt i framförallt äldre lägenheter.

 8. Mjölbaggar. Dom gillar framförallt nötter och gryn. Släng ALLT i skafferiet och dammsug noggrant i lådor och hela rummet. Lyft hyllor och dammsug i springor. Dom är envisa så man kan behöva dammsuga i flera dagar. Glöm inte slänga dammsugarpåsen. Och ha torrvaror i separata, förslutna lådor i fortsättningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *