Stuckaturer börjar komma upp.

Nu äntligen kan jag börja visa upp roliga bilder för er från renoveringen.

Innan har det ju bara varit rivning och så har de dragit ny el och sådana saker som inte ens syns. Så allt jag fotograferat innan har bara varit betong och byggdamm. Men nu är det andra bullar.

Jag har beställt stuckaturer från D-Core och jag har inte snålat… Jag känner lite, ska man göra ska man göra det ordentligt och vi kommer ha massor av stuckaturer. De hade så mycket fint att välja emellan så jag bestämde mig för att köra all in och extra allt. Det kommer både bli väggpaneler i köket, dörrpaneler över varje dörr, stuckaturer längst väggarna och takkronor.

När jag började planera sa Douglas ”Men herregud Dasha vi bor inte i ett slott!”
”Äh..” sa jag och fortsatte klicka hem.

Här nedan ser ni mellan takkronorna. Vi har beställt tre olika storlekar. En enorm som är 97cm till vardagsrummet och sedan tre som är lite mindre till sovrummen och sedan tre små som är till gästwc, barnrummet (!) och i hallen.

All stuckatur är i gips men ser superdyr ut. Så det är ett fint hantverk. Här har de precis limmat upp dem. Väggarna är alltså bara spacklade inte målade än och sen ska stuckaturen målas också.

Det här är blivande köket. Och även där mitt blyinfattade fönster ska sitta!

Här ser ni en skiss på det:

Och här… Här har vi det sk. ”kontoret” men som ganska snabbt blev ett barnrum i våra munnar. Det var tänkt som ett kontor fram tills 23 Mars. Känns otroligt att här ska lilla baby bo? Galet.

Vi har ju velat behålla så mycket vi kunnat av alla de gamla detaljerna i lägenheten så när vi gjorde om den inre hallen till kök var ju dessa dörrar tvungna att åka ner men vi sparade dem och precis som jag hoppades passade de perfekt som avskärmning mellan lilla hallen och nya köket.

De kommer förmodligen stå öppna mest hela tiden men det känns fräscht att kunna stänga in till köket om man vill. Dörrar är något av det finaste ett hem kan ha. När man kommer över en viss kvadratmeter tycker jag det är finare med separata kök och vardagsrum än öppen planlösning.

Vår kakelugn vi ska mysa framför hela hösten.

Snart kommer ju det komma igång mer i lägenheten. Sådant som är fint att visa upp för er. Då lovar jag att ni kommer bli bombade med renovering- och inredningsinlägg.

0
gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *