Svar på frågor del 2 (sista)

En snabb fråga bara, hur ser du på att dricka lightläsk under graviditeren? Jag är själv gravid I vecka 13 men tycker om dricka sãå mycket! dricker Kanske en 33a var eller varannnan dag. Får sån ångest! Känns som att jag gör alla fel man kan göra. Men det är ju så gott ?
Alltså, jag har ett grovt missbruk och det är cola zero… Jag har druckit en del under graviditeten. Men så får det vara nu. Jag är typ klar och det går inte att varken spola tillbaka tiden och något måste man få unna sig känner jag. Finns kemikalier och sånt som är mindre bra i det mesta nuförtiden känns det som. Vi köper alltid hem mini burkarna. Inte 33cl utan de ännu mindre. Dricker inte varje dag men några gånger i veckan.

Hej! Jag undrar lite över din graviditet. Har du tränat något under graviditeten?
Jag tränade med PT två gånger i veckan till ca augusti. Sen började jag må illa efter varje pass och var tvungen att ”vila” en till två timmar efter varje pass då kändes det som om det stjälpte mer än hjälpte så då slutade jag med träningen då var jag i vecka 23 (ska även tillägga att detta var mitt i sommaren och mitt i den där supervärmen så utan den kanske det hade fungerat lite längre). Har gått powerwalks 4-6 gånger i veckan fram tills efter Petras bröllop och då var jag i vecka 31. Men jag har inte tvingat på någonting utan bara gått på det som känts skönt för kroppen. Så fort någon pw inte känts skön har jag vänt om och gått hem bara.


Och hur har du gjort med socker, ätit när du varit sugen eller avstått helt?
Jag har bara lyssnat på min kropp under hela graviditeten och ätit precis det jag varit sugen på. Dock har jag inte varit så sugen på socker. Endast frukt. Och där har jag ätit M Ä N G D E R. Haft kilovis med både äpplen, päron, plommon, mandariner, satsumas, körsbär, alla sorters bär och vindruvor hemma i kylen prick hela tiden. Även alltid haft en stor skål med sura godisar hemma hela tiden för varit sugen på det under prick hela graviditeten men får ont i munnen av för många så är alltid nöjd med 2-3 stycken. S-märken har varit stor favorit.

Vad var det för fras du lärde din väns döttrar för något år sedan? Var det ”stark, snäll och rolig”? Försökt att leta men hittar det inte! Minns att jag tyckte att det var så fint. ❤️
Modig, smart och STARK.
Men det är inte mitt uttryck det är modiga, starka och smarta Cissi som lärt sina tjejer det. Och jag bara apat efter <3.

Kan du inte visa upp julpyntet?
Jo men nu plockade jag undan det högt upp i skåpen i köket! När jag tar fram dem visar jag!

Hej! Jag undrar hur du känt av att din hud blivit nu när du haft paus från botox? Om du nu haft det? Jag är nämligen intresserad av att göra botox men är rädd för hur det påverkar huden efter ett tag och hur huden blir om man skulle sluta med det! Kram
Den har gått tillbaka till att vara prick likadan som innan botox. Jag kör ju bara pannan. Så nu har jag en skrynklig panna igen. Längtar tills jag ammat klart så jag kan få en slät panna igen.

Såg en fråga om RS och kom på en till fråga!
Hur tänker ni kring vaccination till bebisen i och med alla skriverier om det just nu?

Jag vet att det är risker/eventuella biverkningar med vaccinen men tycker själv att riskerna med sjukdomarna som de kan få utan vaccin är värre.
Vi har inte alls diskuterat detta men jag kommer från en läkarfamilj och där går rekommendationerna att man tar alla vaccin så det vill jag verkligen göra på Baby.

Och har ni “bestämt” namn på bebisen?
Nej, vi har bestämt att vi bestämmer när han kikar fram. Men väljer mellan två!

Hej! Tycker du har lyckats behålla din klädstil under graviditeten men tycker själv att det kommer kännas svårt! Jag är bara i vecka 12 men känner redan hur kroppen börjar förändras trots att jag knappt gått upp i vikt.
Vi ska få vår bebis först i maj och veckan innan BF är vi bjudna på bröllis. OM jag orkar vill jag gå även om det är så klart är väldigt oklart om bebisen redan kommit eller om jag kommer orka, men vad har en på sig då? Generellt på festliga tillställningar när en är väldigt gravid och inte vill lägga ut för mycket pengar på enn stass man inte kommer kunna ha sen?
Jag tyckte också största ”oj” känslan var i början. Sen är man lite mer med på utvecklingen. I början blir man ju nästan lite chockad men sen kommer man in i fasen att man bara vill ha mage så att alla ska se, hehe. Men däremot hade jag väntat med att satsa på en klänningen till bröllopet. Som du säger själv, du vet inte om du kommer orka. Och man vet inte heller hur man ser ut då. Vissa går upp 10 kilo andra går upp 25 kilo. Jag väntade med fram tills två veckor innan Petras bröllop med att beställa klänningar till det. Så jag hade avvaktat ganska länge med just den grejen om jag vore du. Lycka till! Du har så härlig tid framför dig!

Kommer ni att visa bebisens ansikte eller hur tänker ni kring det?
Råder delade meningar ang detta hemma. Återkommer när jag vet mer hehe.

Är du rädd för RS? Tyckte själv det var en svår fråga. Man vill ju inte bara sitta hemma men är samtidigt rädd att bebisen ska bli sjuk under RS-säsong.
Jag har faktiskt inte alls tänkt på RS. Jag kommer i alla fall inte bara sitta hemma Okt-Maj det är något som är säkert. Däremot kanske undvika träffa vänner och deras barn om någon av dem är förkylda när Baby är väldigt liten. I slutet av dagen känner jag att barn överlever när de föds på tippen i väldigt fattiga och smutsiga länder och man ska vara försiktig men inte vara överdriven. Viktigt att leva också. Så jag kommer inte lägga mer tanke på detta än nödvändigt. Tror vi mammor har så mycket att nojja för hela tiden och just bakterier kommer inte vara min nummer ett.

Vad är din absoluta favoriträtt att laga hemma?
Att laga… Gillade att göra höstgrytor och långkok när jag åt kött. Så gott. Men nu.. Gillar att äta bollo och lasagne. Men gillar att laga asiatiskt. Det gillar jag att laga! Kolla in fliken recept. Finns en del här där.

Vad använder ni för sköljmedel? Älskar väldoftande kläder men har svårt att hitta rätt.
Hm oj jag bara tar någon. Ingen speciell alls.

Hej, tycker du ska införa en gillaknapp
Nu finns det!! Använd gärna den när ni gillar något inlägg. Så jag vet vilka inlägg ni uppskattar och vilka ni gillar mindre.

Kan du inte börja podda igen? Saknar verkligen din och Fornis podd!
Ja men jag älskar ju att podda. Vem tycker ni jag borde ha en podd med?

214
gillar

5 thoughts on “Svar på frågor del 2 (sista)

  1. Du kanske har ngn “doldis” till kompis som skulle passa att ha en pod ihop med? Du är bra i podformat. I bloggformat med 🙂 . Du känns ofta lite mer personlig än många andra bloggare vilket är roligt.

  2. Antingen någon killkompis för att få höra från olika ”håll” (inte Douglas, känner att det är roligare med en kompis! Inget ont mot Douglas). Annars skulle jag älska att lyssna på en podd med dig och Margaux!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *