Vattkoppor, blåsor

Happy mothers day! Har ni en mysig dag? Vi vakande med……. En sån smällkaramell. Från CHANEL!!! Men det ska jag berätta om senare.

Vi vakande även med en käftsmäll.

Baby hade massa prickar på huvudet. Och några på kroppen. Jag ringde FaceTime och skickade bilder till en av dessa läkarappar, sjukappar? Vårdappar? Ja nu vet vad jag menar! Och mannen på andra sidan skärmen sa att jag skulle smörja med Miniderm (en kräm) och att det var fritt fram att röra sig bland folk.

Jag var ändå skeptisk. Vattkoppor är inte “bara” vattkoppor för vissa. Äldre människor kan bli väldigt dåliga och barn som redan har allvarliga sjukdomar, som är infektionskänsliga ska verkligen inte få vattkoppor. I alla fall. Jag ringer till Martinas Barnsjukhus och får en tid, berättar läget. När vi kommer in blir vi direkt placerade i ett spec rum så vi inte ska smitta någon annan OM det är vattkoppor.

Vilket det såklart är. Det konstaterade både sjuksköterskan och läkaren. Så det var bara att ställa in restaurangbesöket på Berns som Douglas hade bokat och vi velat äta på i typ månader (!) och planera om dagen. Jag kilade ner på NK och så fick det bli mys från charken där nere.

Jag ska också tillägga att Baby mår toppen förövrigt. Inte alls sjukis. Ingen feber! Bra allmäntillstånd.

Så… Är det någon av mina vänner som läser detta och vill att deras barn ska bli smittade. Welcome over! Give us a call. Vi är ju homebound nu for a while.

23
gillar

11 kommentarer till “Vattkoppor, blåsor

 1. Hej Dasha! Såg din senaste vlogg och det slog mig hur enkelt du verkar natta Atlas på kvällarna, kan du inte berätta hur du har gjort/ gör själva nattningen? Ligger du bredvid viss tid eller lägger du honom i sängen och säger godnatt och går ut? Så nyfiken ser så lätt ut! Kram du är toppen!

 2. Hoppas verkligen att ingen av dina vänner nappar på vattkopps-inviten. Att medvetet smitta sitt barn med en sjukdom, helt galet i min värld!

  1. Varför är det galet? Det är ju inte som en förkylning det är ett virus man kan ha en gång och alla läkare säger att symptomen upplevs mindre ju yngre bebis är.

   1. Finns barn som blir jättesjuka av vattkoppor. Varför medvetet smitta sitt barn, och ta den risken? Vi har valt att vaccinera mot vattkoppor istället.

   2. Det stämmer faktiskt inte. De kan liksom vemsomhelst få överallt. I öron, mun och underliv.
    Det kliar och de kan få hög feber. Pina för de små som inte heller kan prata.
    Större barn tycker jag likväl kan bli smittade.
    Mina barn mådde inte bra, hua…
    en input bara… ingen kritik på nåt sätt.

  2. Håller med dig! Helt j*vla vansinnigt i min värld. OFTAST blir de lindrigare sjuka ju mindre man är. Men det finns undantag. Min son var 10 månader när han fick vattenkoppor förra våren och det som började med små vanliga koppor satte sig på lungorna och vi låg på drottning silvias barnsjukhus i tre veckor varav 2 dagar i respirator. Det är en sak vad man gör med sig eget barn, det är givetvis upp till varke förälder och säger jag inget om men att du som så stor influenser och inspiratör uppmanar att smitta. Det är bara så fel och under bältet. Både som influenser och mamma.

   (Öm punkt som ni ser i texten ovan men min i övrigt friska son dog nästan)

 3. Håller med om att vaccinera om möjligt. Min son blev väldigt sjuk och hade stora koppor över hela kroppen som varade och blev stora sår. Det finns ingen korrelation om man själv hade milda då både jag och pappan knappt hade några koppor när vi fick det. De där röda prickarna är ju endast starten dessvärre på kopporna som bryter sedan ut till sår. Att se sitt barn lida så av såren och kliande var fruktansvärt och hade jag vetat innan att man kunde vaccinera hade jag gjort det. Det är under utredning för vaccinationsprogrammet i Sverige och kan ges nu till riskgrupper.
  Mitt nästa barn skulle jag iallafall vaccinera!

  Hoppas han får lindriga koppor och var beredd på några kämpiga dagar och inte ta ut han tills kopporna är läkta!

 4. Kom ihåg när jag var liten och det spred sig fort som tusan när jag gick på lågstadiet ? tur att man bara kan få det en gång!
  Hoppas att det går över fort ??

 5. Nej nej nej! Att medvetet smitta sitt barn med vattkoppor kan jag inte förstå! En nära vän till mig arbetar som barnläkare och det finns SÅ många fall där små barn (under 1) blir allvarligt sjuka. Koppor som sätter sig på urinblåsan, i matstrupen/munnen så det måste läggas in med dropp, hjärnhinneinflammation osv osv! Förstår absolut om DU väljer att smitta ditt barn men uppmana absolut inte andra att smitta sina??? Spec dom som är under ett år. Uppmana såna fall heller till att vaccinera mot vattkoppor, man kan aldrig förutse hur ens barn kommer reagera mot viruset. Vissa reagerar inte alls men dom som gör det blir allvarligt sjuka! Man håller på och utreder för fullt om det ska ingå i det allmänna vaccianitionprogrammet just för att det är en sånt pass allvarligt virus och att vissa blir så pass dåliga av det. Jag skulle aldrig kunna leva med de skuldkänslor jag skulle få av att se mitt barn så pass sjuk för att jag medvetet smittat henne :,(

 6. Åh stackarn, hoppas han får det lindrigt iaf! Och inte en gång till i livet eftersom han bara är 6 månader så har jag hört att man då kan få det igen om man har otur…
  Min dotter hade det för någon månad sen och kliades rejält under några dagar, fick ge antihistamin på kvällen, och vad som hjälpte mest var potatismjöl på kroppen, och även fylla en nylonstrumpa med havregryn som du låter ligga i hans badbalja så vattnet blir typ lite vitt och krämigt, svalkande och hjälpte med kliandet så testa det! Krya på er x

 7. Åhh vattkoppor hade vi av på 2 av 3 barn i julas, det gick toppen och skönt att det är avklarat. Tipsar om Poxclin att smörja med om Atlas verkar ha ont av kopporna och de kliar. Hoppas det blir en ok variant och skönt att bli av med det redan nu ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *