Vattkoppor dag sex, när slutar man smitta?

Idag har Baby haft vattkoppor i sex dagar, på bilderna är det fem dagar.

Peppar peppar så har det inte kommit några nya på flera dagar, hoppas det håller sig så. Hört att det kan komma en “ny omgång” hoppas innerligt vi slipper det. För igårkväll hade vissa börjat torka och imorse var det bara två som jag såg som var lite vattniga fortfarande. Alla andra är skorpor.

Lilla skorpan min.

Nu till en annan sak, läst två olika teorier på internet. Ena säger att det är bra infektionsmässigt att tvätta barnet med tvål medan andra säger att det gör att kopparna blir blöta och på det sättet både kliar mer och läker saktare. Båda känns extremt logiska så jag vet inte vilken man ska ta in. Vi tvättade nämligen av Baby i svalt vatten häromdagen, den kvällen vaknade han VARJE 30-40 minuter mellan 18.00-21.30. Så… Jag vet inte om det var ett bra alternativ?

Efter det har vi inte badat honom mer. Men smörjt med PoxClin som är ett skum som finns på apoteket. Tycker det ser ut att vara avslappnande för honom. Lite kladdigt men går snabbt in i huden.

När smittar det inte längre?

Han är en kämpe Atlas. Tänk att först var han förkyld i 2-3 veckor. Två jobbiga veckor (!). Sen kom tänderna och det var ju den absolut jobbigaste perioden hittills (!) och så får han vattkoppor.

Känner lite, men snälla? Nu får det vara nog. Nu lär det bara vara happy times resten av sommaren, visst? Han har kämpat klart. <3

7
gillar

7 kommentarer till “Vattkoppor dag sex, när slutar man smitta?

  1. Jag hade också vattkoppor som bebis och har nog aldrig varit så populär som på dagis sen när de flesta jämnåriga fick vattkoppor. De hade ju varit hemma i flera dagar och haft tråkigt utan någon att leka med och så kunde jag som redan haft vattkoppor komma dit haha 😉

  2. Potatismjöl hjälper mot kliandet. Jag fick vattkoppor när jag var 12 och låg på en handduk i över 1 vecka med potatismjöl över hela mig. Kanske svårt att ha potatismjöl på en bebis men du kan alltid testa!

  3. Potatis mjöl är det bästa! Duscha utan tvål, torka torrt och pudra hela kroppen med potatis mjöl innan ren pyjamas. Torkar ut kopporna och gör att kliandet försvinner ?? Hoppas han snart blir frisk ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *