Svar på frågor del 1.

Är att vara mamma lättare eller svårare än du trodde?
Jag tror att det är ganska som jag föreställde mig? Kanske jobbigare med oron än vad jag trodde… Man är så rädd att något ska hända denna lilla varelse hela tiden. Det är det absolut svåraste. ”Bebisar gråter ibland” är det värsta uttrycket jag vet. När han är missnöjd vill jag bara göra rätt och framför allt GÖRA NÅGOT. Och när inget fungerar så blir jag ledsen för bebis är ledsen. Det är det jobbigaste. Då brukar jag tänka på tiden när han blir lite större och kommer kunna berätta vad som är fel. ”Mössan skaver här bak”, ”har ont i magen”, ”är hungrig FATTAR DU VÄL” hehe osv!


Dina bästa råd inför första tiden med bebis?
Gå med i en fbgrupp för mammor och ta hjälp om du behöver! Men annars lita på din magkänsla, du är föräldern och du vet bäst. Alla kommenterade i början när Atlas kom att det var sjukt att han bara hade blöja på sig när vi andra hade kläder hemma men han var ju sån varm bebis och jag kände det men blev så stressad att jag gjorde honom illa för fick flera hundra sådana kommentarer (i alla kanaler) så började klä på honom mer men då fick han värmeutslag! Och BVC sa att om han är varm ska han vara i blöja, även om det är vinter (inomhus dvs). Så man vet alltid bäst. Och alla utanför borde veta sin plats.


Nu blir jag så förvirrad? Är inte smaksensationer att enbart smaka pyttypyttelite på mamma och pappas mat, typ ett slick Fr potatis, ett slick Fr frukt osv osv? Och att man inte ska börja ge egen mat och mindre portioner fören vid 6 månader? Att man kan ge smaksensationer till de barn som är riktigt nyfikna Fr 4 månader men då som sagt bara jättelite? Är inte ute efter att “sätta” dit dig utan jag har oxå en bebis som är såååå intresserad av vår mat men på BVC var hon såååå noga med att påtala att jag absolut inte får ge för mkt (typ värsta uppläxningen). Blir så frustrerade att man får så många olika bud! Fr 1177 “Om barnet är nyfiket på maten man själv äter kan man från tidigast fyra månaders ålder låta barnet smaka pyttelite av den maten. Man kan ta lite av maten på sitt finger eller på en sked, ungefär så mycket som ett kryddmått. Det handlar om att bejaka barnets intresse och låta det uppleva nya konsistenser och smaker, men det spelar ingen roll för näringsintaget. Öka inte mängden mat förrän barnet är ungefär sex månader gammalt” Kan du inte berätta vad dom sagt på ert BVC? Vill verkligen oxå ger mer (dels för att få sova längre nätter) Kram!!

Hm vet inte vart du fått ifrån att jag matat honom med stora portioner för det har jag inte! Däremot äter vi extremt kryddig mat, mycket chili och mycket vitlök och generellt inget som passar smaksensationer så jag har kokat egen potatis och gett honom, precis som du skriver typ en te sked. Men det är inte en tesked som åkt in i munnen… Allt åker ut hehe. Och samma med morot (kokt) och med banan och avokado. Så det är bara det att han fått annan mat än det vi äter och imorse fick han slicka på en gurkbit tex. Jag har inte gett honom mycket mat. En gång gillade han klämmis mycket då fick han 3-4 teskedar men hälften åkte ut. Tror inte det är så farligt, för några år sen var BVC restriktioner att de fick börja äta små portioner vid 4 månader och de bebisarna överlevde? 🙂

Vilken bebisålder har varit lättast och vilken har varit svårast hittills? Svårast helt klart i början när allt är nytt och läskigt och de är så späda… Det är inte svårt men läskigt. Lättast är nu när han börjat hålla huvudet själv och sitta på höften. Lättare att ha med honom här hemma när man gör saker. Innan behövde man bära honom och nacken så det var i princip omöjligt att ens ta fram ett glas vatten med honom i famnen. Roligare nu också! Han är ju med. Reagerar när man pratar med honom och ser en och saker man visar upp för honom. Väldigt kul!Eftersom ni är vegetarianer kommer då Atlas äta vegetariskt eller kommer han få smaka kött
Douglas är inte vego. Och jag äter ju fisk och skaldjur men inte kött bara. Men nej, Atlas kommer inte få smaka på kött. Så länge vi är hans föräldrar är det vi som bestämmer över honom tills han är stor nog att bestämma själv och kommer han be om kött kommer han få äta det men jag kommer inte tillaga kött här hemma, varken till mig själv eller till honom. Förövrigt tror jag inte våra barn kommer äta kött. Det kommer finnas väldigt lite kött i affärer om 15 år. Jag tror det kommer finnas vissa restauranger som har kött men långt ifrån alla. Så tror inte det kommer vara en stor ”fråga”.

Var Atlas planerad eller kom det som en överraskning att ni var med barn? Heja dig och din fina familj <3 
Det var väl något mittemellan. Vi sa att vi skulle sluta skydda oss men fick höra av en vän att snittiden på att bli gravid är 27 månader så när det hände på 7 dagar (upptäckte jag var gravid en vecka efter första oskyddade samlaget) så berättade jag det för henne sa hon att hon sa 7 MÅNADER var snittet inte 27 månader! Då vart vi väldigt chockade… En vecka efter att man säger ”Ja men vi kör” är väldigt snabbt.

Hej Dasha!
Har ni några stora planer de kommande åren? Vad drömmer ni om? 

Åh vad mysig fråga men vad svår fråga. Ja vad drömmer vi om. Frågar du Douglas är det helt klart jobbrelaterade frågor han drömmer om men jag drömmer om ett lantställe att mysa på. Men sen är tanken ett syskon till Atlas såklart. Men inga storslagna. Hänt ganska mycket sista tiden! Barn och ny lägenhet. <3

 Hej Dasha! Hur ska ni göra med samsovning framigenom!? När planerar ni att Atlas ska börja sova i egen säng? Eller gör han redan de!? Isåfall, hur gjorde ni? Hur reagerade han medtanke på liggamning o somna i samband med den? Nyfiken då jag själv har en son som samsover o somnar till natten av liggamning! Ha en skön söndag!
Just nu ser hans sovrutin ut såhär:
18.30 Bada
19.00 Liggammas i vår säng
19.10 Lägger över honom till hans bedside-crib som står bredvid vår säng, sätter på babymonitor och ligger där med handen på hans mage eller vid hans kind ca 2-3 minuter och sen säger jag natti natti och går ut ur rummet.
19.20-19.30 Ligger han och jollrar i sängen och sen somnar han av sig själv.
01-02 Vaknar han, jag bär över honom till vår säng och ammar honom. OM jag inte somnar själv så bär jag över honom till hans säng igen när han somnat.
04-05 Samma sak som ovan.
07-08 Vaknar vi 🙂

Eftersom ni är vegetarianer kommer då Atlas äta vegetariskt eller kommer han få smaka kött

Samsov ni med Atlas från början? Berätta lite om ert val att göra det och hur du tänkte!
Det blev så från början bara, han vägrade sitt babynest och sov bara på mig eller tätt tätt intill mig. Så det var aldrig snack om något annat om vi skulle få någon sömn där i början 🙂

Stort grattis till lille Atlas! Jag längtar väldigt mycket efter barn men min sambo är rädd för förändringen och vill vänta. Vi är runt 30, inte 18 liksom, och jag är frustrerad. Har du liknande erfarenhet och vad skulle du göra/säga?  
Det är något man måste prata om och mötas i om man vill vara ihop. På samma sätt som det inte är snällt att tvinga någon att bli förälder är det inte snällt att säga att den andra partnern bara får finna sig i att man inte är redo under lång tid. Tror du borde prata med honom om din längtan så får ni komma fram till något tillsammans.

Hej Dasha! Jag har följt dig under flera år och älskar din positiva inställning till livet. Jag har blivit nybliven singel vid 29 årsåldern och har lite panik kring livet och barn osv. Hur ska jag carpa livet utan att gå runt med ständig ångest och stress över kille och barn..
Ja du… Jag var ju helt singel och inget barn så långt ögat kunde nå när jag var 31! Men jag tänker det kommer. Fattar att det ibland känns jättetråkigt och långt bort men helt plötsligt säger det poff och så står du där med en bulle i ugnen och med mannen i ditt liv hållandes i handen. Hade jag idag varit 29 och singel hade jag varit ute och festat, varit på aw och gått på så många Tinderdejter som kändes roliga. Det ska va kul att dejta! Det är kul att vara singel. Tänk så. Allt blir vad man gör det till. OCH ja! Ett till tips. Se ”How to be singel” en torsdag med en kompis och så har ni världens roligaste kväll på fredag.

29
gillar

2 kommentarer till “Svar på frågor del 1.

  1. En önskan att få se på din youtube kanal är helt klart månadens 5 inredningsfavoriter i ert hem eller som du önskar att ni hade! Du verkar ha ett otroligt varmt hjärta! Tack för bra kanal

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *