Babys första bad

En skeptisk Baby badade vi för första gången idag. Först somnade han nästan till sen såg han ut som en liten apa med en rund mun och stora uppspärrade ögon och sen började han skrika av full hals som en dinosaurie.

Men sen blev det bra igen. När jag tog upp honom och torkade rent honom. Så har vi fått höra att det är bra att lufta rumpistumpi lite och det har jag försökt göra men varje gång jag gör det bajsar han ner mig eller kissar ner sig själv hehe. Så hur luftar man på bästa sätt utan att få bajs och kiss absolut överallt?

55
gillar

Rekommenderade inlägg

13 thoughts on “Babys första bad

 1. Va mysigt med första badet 🙂 han är såååå fin <3
  Testa att blöta ner en sån där "torka-kräkshandduk" och lägg över hans kropp, det kan hjälpa att få dom att känna sig tryggare då de blir viktlösa i vattnet 🙂 kraaaam

   1. Jag brukade vika ihop en torr tvättlapp till en fyrkant och lägga över snoppis när jag bytte blöja på min son när han var mini (7 mån nu). Kissade han så blev bara tvättlappen och skötbäddaöverdraget nerkissade 🙂 och en under rumpan för att fånga upp bajs!

 2. Grattis till lilla saltad, så gullig & såå fint namn! Vi la alltid ett sånt där engångs skötbordsunderlägg (libero mats) och sen en handduk som inte gjorde något om det blev kiss eller bajs på så fick hon ligga så i typ soffan eller babygymet. Underläggen är ju plastade på baksidan så skyddar bra men vår dotter blev för varm om vi inte hade handduk emellan. Nu rör hon sig så blir lite kissolyckor på golvet ibland när vi luftar men aldrig bajs. De bajsar ju generellt mest i början, då gör man ju inte annat än att byta blöja. Nu behövs bara typ 4-5 blöjor om dagen, sån skillnad!

 3. Jag har också en liten pojke. Och tyckte verkligen att det kissades så fort man tog bort blöjan i början ? det blir lite bättre med tiden men tycker det är svårt att låta honom vara naken så mycket pga av det. Men jag har köpt kisslakan som han får ligga på på mage så rinner det neråt iaf ?

 4. Herregud, skrev nog för snabbt så min mobil autocorrectade Atlas till saltade, INTE meningen, menade såklart grattis till lilla Atlas ❣️

 5. Det blir en hel del tvätt med små boys i början! Vi fick problem med röd rumpa och den enda som funkade tillslut var att torka torrt med en hårfön på låg flow och värme. Föna funkar även som snabb luftning av rumpa!

 6. Mitt bästa tips e att köpa en bit plastad frotté. Den lägget jag dottern på en stund varje dag så hon får lufta :))) Finns tex på Hemtex eller Ikea. Kram! //mamma till 3-månaders och 1,5åring

 7. Prova hålla bebisen över hadfatet direkt när du har tagit av blöjan. Som en groda ryggen mot din mage. Dom ”känner” att nu är rumpa bar och nu ska det bajsas och kissas och oftast kommer det nått.

 8. Låt honom ligga på plastad frotté och lufta. Och pudra med ekologiskt potatismjöl vid blöjbyte, torkar upp fukt och motverkar röd rumpa ?

 9. Min kommentar kom inte fram se det ut som. Men prova att hålla honom över handfatet direkt man har tagit av blöjan. Bebisar ”känner” att nu är det bar rumpa och nu ska det bajsas. Så har jag gjort med mina tre och oftast funkar det! Håll bebisen som en groda ryggen mot din mage och händerna runt lårena. Och grattis också till fina pojken!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *