BRUNCH, IKEA och raseriutbrott

FREDAG:

Mamma kom hem till oss och jag bjöd på en specialjuice (kommer vlogg om den snart).

Douglas beställde en burgare och jag åt en tabbouleh sallad med halloumi. Är besatt av persilja. Vet inte vad det är med mig men vill ha det i all mat nuförtiden?

Vi skulle ha en brunch dagen efter tillsammans med gänget vi hyrt hus i Frankrike med i sommar, så bad Douglas köpa tre påsar chips när han var på affären. Han missuppfattade och trodde jag menade tre påsar godis? Hehehehehe. Asså sådana där godispåsar man fyller själv? Blev drygt 3 kilo godis. Smakade därför lite på dem på fredagskvällen redan. Ärthjärna jag är glömde jag ställa fram skålen på lördagen……..

LÖRDAG:

Vi bjöd på Ekologiskt (!) bubbel och öl.

Tog denna bild av Atlas och skrek till Douglas att han måste sätta sig bredvid honom! Han såg så stor ut???

Bad om en bild på oss två också. Sen när blev mitt barn såhär stort? Är i chock.

Jag älskar ju att laga mat men sen Atlas kom är det väldigt jobbigt att laga till tio personer så jag säger thank heaven for FOODORA!!!! Så smidigt så enkelt så gott att bara klicka hem så får man mer tid till att umgås än stå i köket.

SÖNDAG:

Vi vaknade 07 och var så glada för sovmorgonen Atlas bjöd på! Jippi!

Tog en promenad till Pom & Flora och åt en lång frukost.

Atlas hade på sig Adidas från topp till tå.

Min familj!!

Åkte till IKEA. Hehe. Men strunt i det. Vill berätta om dessa gympaskor jag haft i en månad nu. De är från SAUCONY och är de lättaste gympaskorna jag någonsin ägt. Älskar dem. Ni måste testa ett par!

På vägen hem från IKEA fick Atlas ett utbrott i bilen. Helt sjukt vad han börjat bli arg senaste tiden? Bara totalt exploderar. Från att varit en väldigt enkel och glad bebis är han nu ett åskmoln man måste tippa på tå runt – nä men typ. Okej extremt överdrift kanske men han är väldigt lättgrinig för tillfället!!! Så i bilen exploderade han så vi fick stanna till borta vid Vanadis (20 min hemifrån) så hoppade jag ut och satte honom i vagnen. Då blev det bättre och så somnade han av utmattning inom en minut. Man blir väldigt trött av att skrika. Jobbigt han börjat hata åka bil… Vi har alltid en leksak till honom och en av oss sitter bak bredvid honom men spelar ingen roll. Sover han inte vill han inte vara kvar i Babysittern. I alla fall! Trillade in i dessa fina blommor i en butik på Sveavägen när vi promenerade hem. Visst är de underbara?

Detta var vår helg! Slut på den! <3

22
gillar

16 thoughts on “BRUNCH, IKEA och raseriutbrott

 1. Jag har igen får den bilden att A alltid haft väldigt mycket temperament och inte varit superlugn – tänk så olika intryck det kan bli 🙂

  1. Samma här! Sen början har det ju skrivits om vargtimmar och hur de inte har kunnat gå på restauranger utan kaos?
   Men det handlar säkert om inställning och hur vi som läsare uppfattar det hon skriver. Dasha verkar ju vara en positiv människa och fokuserar nog på det, jag är mer negativ och lägger omedvetet märke till det negativa hon skriver typ “oj vad jobbigt de verkar ha det som inte kan göra si eller så” typ.
   Men det enda som spelar någon roll är ju att Dasha är nöjd med sin situation så jag hoppas raseriutbrotten minskar snart och att hon får fortsätta må bra! 🙂

 2. Hur sitter Atlas i babyskyddet? Brukar finnas ett spädbarnsinlägg som man kan plocka bort, som ger mer plats för barnet. Men det kanske ni redan gjort… bara en tanke.

 3. Hej!
  Jag funderar om det kan vara tänder på gång och det är därifrån missnöjet helt plötsligt kommer.
  Av egen erfarenhet så blev våran son väldigt svängig i humöret och sov dåligt innan själva tanden/tänderna kom upp och vi blev så paff då han alltid sovit så bra och varit på topphumör.

 4. Ni har säkert redan tänkt på detta men det blev så mycket bättre för oss när vi bytte till den andra bilbarnstolen (vår modell gick att byta till vid 60 cm men när vi kom på att vi kunde byta var vår kille 71 cm och 5 månader. Helt plötsligt såg han ut genom fönstret ordentligt och kunde sträcka på kroppen = glad bebis i bilen igen. Hoppas det snart blir bättre. Kämpa på!

   1. Byt bara om ni absolut måste för babyskydd är det absolut säkraste för bebisar så länge de går med på att sitta i det ❤️ Även om er ”nästa storlek”-bilstol är från tex 9kg så betyder inte det att Atlas nacke och rygg är stark nog att klara en krock i en sån, brukar vara mer lämpligt när de sitter själva utan stöd och är stabila krypare ?

    1. Tack Malin!! Så bra info verkligen! Som förälder tänker man inte alltid på anledningarna till rekommendationer eller längdkrav och allt. Men vad gäller bilsäkerhet handlar det ju verkligen om att barnet ska överleva om olyckan är framme. Står hellre ut med lite skrik i ett par månader än det värsta tänkbara alternativet :((

    2. Fast njae. Numera rekommenderas det att man byter från babyskydd till stol så snart barnet sitter bra i stolen. Just för att stolen är säkrare än babyskydd. Relativt nya rekommendationer från BVC osv då många använder skyddet för länge

 5. Har också en 5-månaders o tycker min kille är också i en ”hata-babyskydd-fas”. Så du är inte ensam! vet inte om de kan va ngt med att man spänner fast dem, för min lille gillar inte sittdelen nu heller, där spänner man ju fast också.

 6. Vet inte om ni testat men vår dotter haaaatade bilen i den åldern men när vi satte på babblarmusiken (finns på Spotify) i hela bilen blev hon alltid tyst och lugn, funkar fortfarande när hon gnäller i bilen (14 månader nu). Så ja, vi kan alla babblarlåtar utantill och sjunger nu med både hennes pappa och jag i bilen ?

 7. Gick precis en ”kurs” på bvc om trafiksäkerhet som NTF höll i. Dom rekommenderade att så fort din bebis kan sitta med stöd så kan man byta till en större bilbarnstol då den är säkrare. Min dotter är precis 6 mån nu och vi bytte förra veckan. Verkar mycket mer populärt:)

 8. Sent svar nu kanske men blir också galen i persilja i perioder & har förstått att det är mycket järn i det så det är nog kroppens sätt att återställa eventuell brist. Så mumsa på ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *