Hemska Atlas

Hehe sjukt att ni alla tror jag har ett jobbigt barn!! Är i chock! Trodde man förstod att han typ är en ängel som somnar själv på kvällen och är gullig men jag har ju delat med mig när det varit jobbigt och när det hänt något speciellt, tex när han inte gillade liggdelen på vagnen längre, vi bytte – och det har varit happy times i vagnen sen dess!

Samma med resturangbesöken, det var ju någon fas där i två veckor men som är över nu. Ni ser ju att vi går på resto hela tiden. Jag kanske måste vara tydligare med att säga att faser gått över och att situation X inte är jobbig längre osv osv.

Men jag har verkligen haft enkla nätter och kvällar så fort jag förstod mig på hans vargtimmar som också gick över efter ett tag! Men när en fas slutar börjar en annan hehe.

Nu är vi i alla fall sjuka här hemma. Och därför vaknar han fler gånger per natt, somnar om direkt efter tutten men vaknar oftare. Kanske det som spökar i bilstolen? Kan inte vara lätt att vara superförkyld FÖR FÖRSTA GÅNGEN NÅNSIN.

Nä nu måste jag fortsätta att kolla på Game Of Thrones. Kollar ni eller? Sjukt avsnitt idag.

17
gillar

15 kommentarer till “Hemska Atlas

 1. Det var ju ett helt galet spännande avsnitt ?
  Jag har inte fått den uppfattningen iallafall ? jag tycker det är bra att du skriver om verkligheten! Ibland när man kollar på andras bloggar och Instagram kan man få intrycket av att det är lekande lätt med bebisar och att dom är glada heeeela tiden ? men alla bebisar går ju igenom samma faser/språng men på olika nivåer och längder. Mina tvillingar är nu i slutet av språng 6 dom går igenom det på helt olika sätt kan jag säga! Men det är ändå inte så farligt så kul att se hur dom utvecklas nu! Dom sover fortfarande bra på natten och de gör ju att man orkar hänga med i deras tempo på dagarna utan att gå i tusen bitar av sömnbrist ?

 2. Haha det e klart man ser att ni också har jättefina stunder tillsammans – jag tycker han verkar vara en ganska vanlig bebis dvs som ibland är glad och ibland gnällig 😀 Sen kanske han inte ler på bilder och kanske det bidrar? (menar så klart inte att ALLA babysar ska le på bild&instagram men de flesta gör det vet ej varför)

   1. Ja precis, så har jag också tänkt! Hon skrev ju att babysittern var livräddaren som äntligen fick slut på hans gnäll, det tolkar iaf jag som att han varit åtminstone lite gnällig i perioder.
    Men herregud det är ju upp och ner, precis som det ska vara med bebisar, det fattar ju alla.

 3. Alltså haha sånt skämt, vilket barn är nöjt jämnt?? Vad tror folk?! Alltså sluta bry dig för din egen skull, du kommer bli galen plus ett barn som inte visar sin vilja är det nog något vajsing med om du frågar mig. Herregud blir så trött haha. Atlas verkar som alla bebisar är <3 vissa sover dåligt, vissa äter dåligt, vissa är glada, vissa arga och vissa det allra mesta.

  1. Fast det där är ju inte heller vidare shysst att skriva, att det skulle vara “vajsing” med de bebisar som inte är missnöjda? Vår 5 månaders visar SÄLLAN missnöje och kan räkna på en hand när han skrikigt av den orsaken. Han är nöjd i de flesta situationer och det är sällan vi behöver ändra planer pga bebis, babygym, filt på golvet, babysitter, vagn, bärsele, i knäet, på restaurang, i stimmiga miljöer osv men signalerar ändå med oss om han inte trivs eller vill något. Han jorrlar och skrattar mest. Tycker det är farligt att överhuvudtaget att skriva hur en bebis borde bete sig då alla är olika oavsett gnäll eller missnöje, även vi vuxna kommunicerar ju på olika vis… zzzznark. Atlas är fantastisk, älskar att du delar med dig av livets alla delar.

  1. Vadå ska vara? Som att man ”ska” utsätta sin bebis för sjukdomar så dom ska få ett immunförsvar. Jag tror nog att det är fullt möjligt för ett barn att få ett fungerade immunförsvar utan att dom behöver vara sjuk just 7 gånger.

 4. Vet inte om du fått kommentarer från folk som ännu inte har barn men som trebarnsmamma upplever jag Atlas som en otroligt nöjd kille efter allt som du beskriver. Han hänger bara på liksom. Då ska de som kommenterar se min tredje, DÄR snackar vi om missnöjd unge! ( Förhoppningsvis vänder det snart ?)

 5. Några exempel ifrån de senaste dagarnas blogginlägg kanske kan indikera varför vissa tror Atlas är lite missnöjd och gnällig:

  17 april – nätterna är ett helvete
  20 april – levde rövare så en av er behövde stå upp hela påsklunchen i 4 timmar
  22 april – vaknade med en sur bebis som inte var nöjd alls, du behövde gå ut och gå
  24 april – ledsen hela kvällen och vaknade varje timme hela natten
  29 april – raseriutbrott på ikea

  OBS!! Jag påstår INTE att det är något fel eller konstigt med en bebis som blir ledsen ibland – herregud, självklart inte! Jag tror snarare det är så att vääääääääääldigt många influencers inte skriver om det eller är öppen med att det inte alltid är jättelätt att ha en bebis. Så när någon (du) väl gör det hajar man nästan till lite eftersom det sticker ut. Men tycker du verkar hantera allt galant och matar honom med kärlek istället för frustration när han är ledsen och behöver det.

  1. Ja och Dasha sluta för guds skull inte att dela med dig och sen om han gnäller vad spelar det för roll? Självklart alla ser sina egna barn som perfekta, precis som det ska vara så du behöver inte förklara dig när du känner att andra uppfattar Atlas som gnällig osv. Vi får ju bara se en liten del av er vardag och det kanske blir då så att det man kmr ihåg är det jobbiga som att han bara trivs i babysitter, inte i liggvagnen, badet, inte tar flaskan osv. Brukar man inte säga att av hundra komplimanger kommer man alltid ihåg den där enda lilla kritiska kommentaren ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *