Därför väljer jag att föda med kejsarsnitt.

Ni är många som frågat om mitt kejsarsnitt och bett mig berätta mer.

Varför och när och hur jag fick det beviljat. Jag har inte velat uttala mig om det förens det varit helt klart. Jag har bara sagt att jag ska göra ett kejsarsnitt för att i min värld har det inte funnits något annat alternativ. Men nu är allting äntligen klart. Igår fick jag mitt kejsarsnitt beviljat och har därför samlat min historia kring det i en film.

Jag vill betona att jag tycker alla ska föda på det sättet de känner sig bekväma med.
Men för mig var kejsarsnitt det enda alternativet.

Var snälla och ödmjuka inför detta klipp. Det här är något som varit väldigt jobbigt för mig under väldigt lång tid och jag skulle föredra att slippa pekpinnar om att man inte är en riktig kvinna om man inte föder vaginalt, och att mitt val – vad jag valt för min kropp och min bebis inte är rätt. För det är det.
För oss.

0
gillar

25 kommentarer till “Därför väljer jag att föda med kejsarsnitt.

 1. Så fin video Dasha, blev tårögd själv. Tycker det är varje kvinnas rätt att själva välja och bestämma hur man vill föda. Du kommer fixa det galant! Älskar dig och din blogg! Kram

 2. Du har en väldigt bra poäng i det hela! Själv är jag liiiivrädd för att ge upp/tappa orken/bli paralyserad av smärta och uppgivenhet i en vaginal förlossning, men mer rädd för att åka på ett kejsarsnitt “oförberedd”. Är inne på två veckors försenad mens efter snart 2 års försök/nu start av utredning till ivf, vågar inte heller testa för att ytterligare ännu en gång bli besviken, vågar inte heller testa för den ev chocken att det skulle visa positivt – får någon dag till.
  Skönt att det löste sig för dig och man ser din lättnad genom känslostormen. Ät en massa chokladtårtor och lycka till! ?

 3. Ja men tack. Precis så känner jag. Att man måste få göra det som känns rätt för en själv och fokusera på ens starka sidor och inte svaga <3

 4. Stor kram till dig att du kämpat och fått det beviljat! Jag har mitt samtal med läkare imorgon, är i vecka 16. Livrädd för ett nej. Så förstår dig fullt o är så glad för din skull att det gick vägen!

 5. Gud vilken stark video, man känner verkligen dina känslor och känner med dig. Jag ska själv föda med planerat kejsarsnitt om 6 dagar men det är för att min dotter ligger i säte och eftersom det är så stor risk att föda i säte valde vi kejsarsnitt. Jag blev dock precis lika känslosam som du men för att jag var så säker på att föda naturligt och sen fick jag ett val och lite tid att fundera. Jag hade sån ångest och hade bara en dag att bestämma mig eller tillsammans med min sambo såklart. Nu är jag tillfreds med ett snitt och nästa måndag får jag träffa min dotter ❤️ Jag är verkligen glad för din skull att du fick som du ville, det förtjänar alla. Stort lycka till !

 6. Jag känner så med dig och vill verkligen tacka för att du delar med dig ❤️ Jag ska föda med kejsarsnitt om 6 dagar men det var inte mitt första val. Jag var så inställd på naturlig födsel men min dotter ligger i säte och då fick jag ta ett snabbt val. Hade sån ångest över detta och ville bara gråta. Nu är jag tillfreds med valet och ser mest framemot att träffa min dotter ! Jag är väldigt rädd för smärtan efter och hur länge jag kommer att behöva vara försiktig osv. Tur att man kommer ha en liten guldklimp som kommer förgylla världen. Lycka till med allt Dasha!

  1. Jag har gjort snitt två gånger, en gång akut och en gång planerat. Ingen av gångerna har jag haft särskilt ont mer än några dagar och med det planerade kunde jag gå fram och tlllbaka till lekparken (ca 600m enkel väg) redan efter 5 dagar 🙂 Tyvker inte du ska vara rädd! Önskar dig lycka till!!

 7. Lika självklart det är för vissa att vilja föda vaginalt så är det lika självklart för andra att vilja föda med kejsarsnitt. Om jag blir gravid någon dag kommer jag också vilja föda med snitt och anledningen till det behöver ingen annan veta eller förstå. De behöver inte förstå mig, lika mycket som jag inte förstår dem :)) Det är inte upp till andra personer att ens kommentera mitt val och VARFÖR har ens kvinnor så starka åsikter om andras val?

 8. Hej finis!
  Är precis likadan när det gäller min smärttolerans. Tänker jag på hur ont det måste göra att föda barn kan jag börja gråta så undviker den tanken. Men jag undrar hur du gör när du har gjort laserbehandlingar?! Och speciellt på fiffin?? För håller själv på gör såna behandlar och har tårar i ögonen varje gång jag kommer ut från behandlingsrummet.

  Puss!!
  P.S ser framemot mini dasha!!! <3

  1. Hej! Ja jag tycker det gör skit ont men jag tycker också det gör ont när jag är i solen med saltvatten och får röda prickar av bikinin och nyrakad bikinilinje… Min lasertjej är så duktig så vi är klara hela där nere + armhålor på mindre än fem minuter. Tycker det gör fruktansvärt ont men det ÄR värt det alla dagar. 🙂

 9. Tack för du delar med dig! Väldigt stark film och du har gjort mitt självförtroende starkare för att kämpa för ett eget snitt.
  Hejja dig!

 10. Hej! Jag var bara tvungen att kommentera då jag tycker det är helt fantastiskt att du delar med dig av detta. Jag är också gravid, i vecka 20 och förlossningen är ju verkligen något man funderar mycket kring och undrar liksom “hur ska jag klara av detta” så det är väldigt uppfriskande att se någon som tydligt vet vad den vill och inte är rädd för att berätta om det HEJA DIG! Tycker verkligen inte att du behöver förklara dig kring varför du tycker kejsarsnitt känns bäst för dig, din bebis, din kropp och DITT VAL. Kram

 11. Så glad för er skull! Det är verkligen fint och modigt att du delar med dig och visar dig så sårbar och jag tror du precis hjälpte flera tjejer och kvinnor som går i samma tankar. Blev också ledsen för att ni var tvungna att vänta så länge innan ni kunde få besked MEN svensk sjukvård är fantastisk och det fick vi ett kvitto på i din video. Allt kommer gå jättebra för er för ni älskar varandra och kommer stötta varandra i vått och torrt och då klara man allt <3

 12. När min dotter föddes 2015 blev det urakut snitt och jag tyckte tiden efter var helt fruktansvärd. Kunde inte gå upprätt på 1.5 vecka, komma ur sängen var en gråtfest varje gång, inte få lyfta ngt annat än bebis på 6 veckor, jag hasade fram och kunde inte lyfta fötterna, kissade på mig och hade såå ont. Efter den upplevelsen och inför barn nr 2 så jag att jag aldrig i livet frivilligt skulle välja snitt. Särskilt inte när man har en liten 2-åring som vill bli lyft, leka osv.

  Men det blev ytterligare en tuff förlossning som avslutades med akut snitt. Dock inte urakut vilket jag tror gjorde stor skillnad. Denna gången (mars 2018) gick det såå mkt bättre. Kirurgen tog gott om tid på sig (första gången tog det 2 min. Nu 15 min) och kunde klippa upp mig i stället för skära. Hon sydde också otroligt lugnt och noggrannt. Efter bara 3 dagar var jag ute och gick (helt upprätt) och kunde lyfta fötterna och smärtan hemma går inte jämföra. Visst att jag hade ont men efter en vecka behövde jag inte smärtstillande längre. Tyckte dock det var sjuuukt jobbigt att inte få lyfta min lilla dotter på 6 veckor.

  Såå. Min uppfattning har helt ändras. När snittet sker lugnt och utan stress blev det en helt annan upplevelse.

  Om jag skulle få ett tredje barn blir det automatiskt snitt. Men jag tror faktiskt att jag skulle valt det själv också efter 2 långdragna mardrömsförlossningar. Heja dig det kommer gå jättebra <3

 13. Stort grattis till ditt beviljade snitt! Har själv, precis som du, suttit och gråtit ögonen av mig i bilen och med skakande händer tittat på pappret med tid och datum spikat för ks. Sån lyckokänsla blandat med enorm nervositet för helt plötsligt vet man när barnet ska komma. Och vad gäller smärtan så visst den kommer att kännas, men så länge du följer deras råd om att ta värktabletter var x timme så är det lugnt. Och att du tänker på tekniken hur man tar sig ur säng och soffa. Lycka till ?

 14. Vad skönt för dig, Dasha <3 Detta kommer gå jättebra. Skulle vilja tipsa dig om att gå till en psykolog lite längre fram för att prata om din rädsla för smärta. Känner så mycket igen mig i din feberhistoria men som psykologiarbetande själv hör jag din oro som mycket mer psykologiskt driven än att det bara har att göra med en fysiskt låg smärtgräns. Det finns hjälp!

 15. Så starkt av dig att dela med dig av detta! Jag födde med planerat snitt på Danderyd i maj i år och önskar dig stort lycka till – hoppas du får en lika magisk upplevelse som jag! Jag hade också tänkt i fleeeera år att snitt var det enda alternativet för mig. När jag sen blev gravid blev det jobbigt att prata om det då jag fick negativa och dömande frågor/kommentarer/antaganden. Jag vill bara skicka en massa pepp och tankar! Heja dig!

 16. Skönt att du stod på dig och fick ett beviljat snitt. När jag skulle få mitt första barn ville jag ha snitt jag var rädd för allt efter att gått igenom 3 missfall. Men jag blev övertalad till att köra på som vanligt. Inget hände utan jag fick bli igångsatt 15 dagar efter bf. Det var fruktansvärt och efter två dygn fick jag sövas för ett ur akut snitt. Både jag och bebis fick infektion och var jätte dåliga i en vecka. Kan än idag bli arg för att jag inte stod på mig för jag missade ju nästan hela hans första vecka i livet. För fem månader sen fick jag min andra son och denna gång ett planerat snitt. Och vilken skillnad det gick så bra, lugnt för alla och jag kände mig trygg. Klart det gör ont men man får ju snärtstilllande. Så lycka till det kommer gå bra. Det enda tråkiga med snitt är att man får en ful bulle på magen vid ärret och efter två barn är det ännu värre. Men helt klart värt det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *