DUBAI HERE WE COME

Nu har vi köpt biljetter, hotell och fixat pass till Baby. Imorrn åker vi med min mamma till Dubai. Det ska bli väldigt mysigt. Men jag blev väldigt stressad i fredags. Från ingenstans började jag läsa på om “resa med barn” och jag har väl tänkt att det kanske inte skulle vara lika enkelt som när vi bara ligger i soffan hemma men alla verkar helt hysteriska hur mycket man inte får glömma och vad man inte får göra och det är solhatt hit och det är ABSOLUT INTE SPF PÅ BARN dit och så var det så mycket man var tvungen att boka på extra? My oh my. Blev så stressad av allt detta men nu när jag landat i det så känner jag mig lugn igen. Jag känner Atlas nu jag vet vad han vill och vad han behöver och sova i egen säng gör han ändå inte så en resesäng behöver jag inte köpa och inte vagn heller han får sitta i sjal på flyget och sova på mig helt enkelt. Ska ta med liten kudde i handbagaget så jag kan lägga under armen så kommer det bli bra. Står och packar as we speak. Tänker jag ska amma när vi lyfter och landar, plus ombyte i handbagaget till oss båda. Vad mer ska jag tänka på under själva flygningen?

Min tröja är från NEWHOUSE.

34
gillar

Rekommenderade inlägg

18 thoughts on “DUBAI HERE WE COME

 1. Hej! Så kul mer er resa❤️Kan vara bra att ta med alvedon-suppar ifall Atlas mot förmodan skulle bli dålig. Lycka till💗

 2. Hej! Jag tycker också alvedin eller ipren suppar är bra. Sen brukar jag alltid spreja näsan på mina barn när vi reser, det hjälper mot lock i öronen även om amning gör det, men du kan också ta me en liten spruta som du kan lägga i lite mjöl du trycker ut och sen spreja in i näsan. Resten tycker jag du kan ta med ro. Allt finns verkligen att köpa i Dubai ifall det skulle behövas. Ta me en extra filt och termometer. Barn kan lätt bli förkylda när dom byter temperatur. Njut och ha sååå kul!

 3. Extra ombyten till båda, gärna dubbel upp till han ( kan bajsa utanför, spy, svettas vad som ). Extra nappar ( lätt o tappa bort under stressen ).
  Desinfektion.
  Våtservetter o dubbel upp blöjor ( kanske sen flyg o behöver vänta mer än tänkt, ej lättast o få tag på ).
  Alvedon till dig och bebis ( kan hända att han plötsligt får feber från ingenstans, peppar peppar ).
  Laddare till dig.
  Helst ryggsäck, skönt o ha fria händer ( antar du därav sökte efter LV ryggan :)?
  Vanliga servetter.
  Plåster ( om du gör illa dig ).
  Sen även saker som du måste ha med dig som du ej kan resa utan :).
  Mycket lättare o resa med en bebis som bara ” kräver ” mammas närhet med tutte ( för det mesta i början dåra ).

  Lycka till, det kommer gå super bra. Bebisar brukar känna av mammas stress, skit i folk ( OM Atlas skulle börja gallskrika o gråta o du ej kan lugna ner han, vissa idioter tror man verkligen vill att ens bebis ska gråta sådär o råka störa andra ).

  Massa bilder på shopping tack :):):):):)

 4. Trevlig resa! Tror det kan bli svårt att amma vid just lyftning och landning eftersom Atlas ju måste vara fastspänd (i ditt knä) precis då. Jag var själv lite orolig för detta när jag sist flög själv med bebis men det gick verkligen jättebra, lättare än med lite större barn med spring i benen.. Han kanske dessutom i motsats till min lilla tar napp? Bra att ha lite små trasor, våtservetter samt leksaker (typ skallra, spegel, gummidjur eller dyl) till hands 🙂

 5. Va kul att ni kommer iväg! Jag funderar också på Dubai och undrar hur ni gör med babyskydd till taxiresan från flygplatsen? Tar ni med ert eget?

  1. Jag kommer ha vårt babyskydd med oss! Man kan hyra något som heter Airshell där man får in både vagn, babyskydd och vi har även babysittern från BabyBjörn med oss där i. 🙂

 6. Det kommer gå galant! Flyger ni med Emirates kan du be om en liten babysäng som man fäster framför sig. Njut njut njut av sol, värme och familj!

 7. Uv filt är super tycker jag 🙂 känns svalare att ha på bara blöja och den än kläder för att skydda mot solen. Sen med solkräm resonerade vi så att hellre det än att han bränner sig men var inte många tillfällen som det kändes som vi behövde det. Typ bara på en båttur på semester. Men såklart köpa den mest skonsamma 🙂 trevlig resa

 8. Åka utomlands med bebis är det bästa jag gjort. Åkte själv med min dotter på 1,5 och min son på 3 månader. Andra natten sov han hela natten själv (tror pga värme) så stod och pumpade på toaletten för att inte väcka honom. Fortsatte sova bra efter den resen. Vände helt för oss, självklart inte för alla men hoppas för er också!! Ha en underbar resa!

   1. Men mässlingen kan han väl inte ha fått? BVC ger inte så tidigt. Vi ska t Florida nu och bebis är 5 månader vid avresa men BVC säger att man inte vaccinerar mot mässling så tidigt eftersom det inte ger någon effekt.

 9. Resa till Dubai med barn…nemas problemas. Dubai har ALLT och det dom inte har till dig, hjälper dom dig att fixa. Jag själv stod på ett apotek med en sjukling och behövde hjälp. Tro det eller ej, men en snäll dam där inne visar mig vidare till en man som jobbar där som visar sig vara sjuksyster som arbetar på apoteket. Han gjorde en undersökning på sjuklingen, vi kom ut med en salva och tabletter. Sjuklingen blev snart frisk och vi kunde fortsätta njuta av semestern. Carefour (typ ICA Maxi gånger 10) har även allt du skulle sakna i övrigt till minin eller dig. Njut av Duabi! 🙂

 10. Det enda som man absolut behöver tänka på är alvedon och Ipren suppar! Och ha dom i handbagaget! Resten går ju att köpa där men ha ordentligt med ombyte på planet ifall det sker lite olyckor:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *