Får man äta på restaurang just nu?!

En gång för alla. Såhär står det på FHM hemsida och restaurangerna är öppna så man får besöka dem.

Om du väljer att isolera dig så är det fine för mig men låt oss som inte vill (eller behöver det) välja själva hur vi ska leva vårt liv. Jag följer alla rekommendationer när vi är utomhus. Vi sitter inte nära andra sällskap, tvättar händerna och lämnar absolut inte hemmet om man har symptom.

Jag har sagt detta förr och säger det igen, detta är en speciell tid och vi måste låta alla ta sitt eget ansvar och inte kasta pekpinnar.

Så länge restaurangerna är öppna och det inte är olagligt att lämna sitt hem får man alltså besöka dem.

Såhär skrev en kompis man på FB häromdagen. Tycker det var väldigt bra skrivet.

19
gillar

12 kommentarer till “Får man äta på restaurang just nu?!

   1. Personer i Dashas hushåll – tre!

    Om de hade gått på restaurang tillsammans (själva) vid ett tillfälle på en vecka hade det väl inte varit någon sak. Men att träffa olika människor på olika allmänna platser vid upprepade tillfällen under ett par få dagar är inte samma sak.

    De flesta av oss har ju sett graferna för hur smittspridning går till, ju färre man träffar, ju färre blir smittade.

  1. Vet du inte hur man kastar en pinne? Man tar sats och slänger med armen och när man gör det så släpper man pinnen då kastas (slash flyger) den med en väldig fart :))

 1. Bra där!!! En stor anledning till att Sverige inte stängt ner är just för att hålla igång ekonomin, att restauranger, affärer etc inte går i konkurs. I Sverige tillämpas social distansering, det är inte förbjudet att gå ut och äta, fika etc men håll avstånd. Folk måste sluta med sina pekpinnar, så tröttsamt!! Ta inte åt dig Dasha, du gör helt rätt. Kram 💕

  1. Jag tänker i alla fall att skulle frågan ställas till någon expert på området så skulle nog inte rekommendationerna vara att träffa flera olika sällskap i flera olika konstellationer på flera olika uteställen under loppet av en helg?

   Jag är inte en expert men mitt sunda förnuft säger annorlunda.

   Det viktigaste under Corona-pandemin är inte att rädda restaurangbranschen. Det är nog det minst viktiga.

   Ta hand om er och alla era medmänniskor där ute är ni snälla 🙏

 2. Jag tror det är viktigt att vi alla gör det vi blivit tillsagda & följer våra myndigheter.
  Om alla börjar anse att deras egna personliga åsikter ska gälla får vi snabbt stora problem i samhället. Det är därför vi har myndigheter.
  Och Folkhälsomyndigheten skriver att ”JA, du får gå ut och äta med dina vänner så länge du och restaurangen tar ansvar.”
  Så viktigt att man enbart går till restauranger som följer reglerna samt att man självfallet tar sitt egna ansvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *