For the love for LEO

Jag är så kär i min nya jacka. Det är fejkpäls och hjärtan istället för vanliga leofläckar. K ä r. Den kommer från ett märke som heter Jakke.

Vad mer då? Jo! Idag har jag varit på stan en sväng. Vi har köpt massor av julkulor till våran gran som kom igår. Men inte hunnit pynta än… Ni ska få se när vi kommer igång. Det kommer helt klart vara en extra allt gran!

Konstig grej, varit SÅ trött många kvällar vid 22 att jag bara velat sova. Men så har Baby av någon anledning bara velat vara uppe då. Han har haft väldigt ont i magen så mellan 22.30-02 har han bara varit vaken. Ikväll har han inte det. Men nu kan jag inte somna? Klockan är 00.43 och vi har legat i sängen sen 22 men jag kan inte för något i världen somna. Lagt ifrån mig mobilen tre gånger men tagit upp den igen för får ingen ro i kroppen… Jag skulle ljuga om jag inte sa att det beror mycket på alla skräckhistorier ni delat här och på Instagram om alla förkylningar. Hur han än andas så är jag där och tittar och lyssnar nu. Spelar ingen roll om det är tyst eller ljudligt är orolig hur det än låter… Förstår att oron är naturlig men ni spädde på den. Vet att alla inte menade illa men jag vill inte höra fler skräckhistorier. Va snälla håll dem för er själva. Är tillräckligt nybliven-mamma-rädd som det är.

<3

44
gillar

Rekommenderade inlägg

15 thoughts on “For the love for LEO

 1. Hej Dasha,
  Såå himla tråkigt att folk skrämmer upp dig så där. Jag fick också väldigt mycket kommentarer om att jag var ute på stan med min nyfödda hela tiden. LYSSNA INTE PÅ DOM. Så länge inte alla på stan är nere och petar i ansiktet på bebisarna så är det ingen fara. Bebisar mår bra när vi mår bra vilket vi inte gör om vi sitter instängda i flera månader. Jag väntar mitt andra barn nu som kommer i mars, den värsta månaden enligt många men jag kommer inte hålla mig inne bara för det. Herregud hans storebror som går på dagis och kommer hem med massa dagisbaciller, DET är värre. Men man kan inte hålla på att oroa sig, en god handhygien och inga händer i ansiktet när man är förkyld så löser det sig. ❤️ Så himla glad för dig skull, du absolut strålar som mamma.

 2. Du kommer veta om det är nåt att oroa sig för, lyssna inte på andra! Jag var runt med min decemberbebis hela tiden och nu är han snart ett, så har ju gått bra det ? Atlas är så sött, kram på er ❤️❤️❤️

 3. Fick mitt andra barn i februari med en brorsa som då gick på förskolan och som i princip hade influensa konstant i en månad. Det påverkade knappt bebisen något förutom att han blev lite snorig en dag eller två. Dina antikroppar (killgissning, vet inte vad det heter!) förs över via din bröstmjölk och ger ett GALET skydd! blir bevisen snorig, ta en medicinspruta med bröstmjölk och spruta i näsan så löser det upp!
  Enda som min barnmorska varnat om är IKEA då det tydligen är svinmånga föräldrar som tar med sina barn dit när dom vabbar vilken fanken är SJUKT! Puss

 4. Men dasha, på riiiiiktigt!!! Vår son är 4 veckor o jag är så avis på dig som är så jäkla fräsch! Jag sitter mest hemma, nerkräkt jämt med smutsigt hår och med tuttar som läcker o sprutar hela tiden… så går nan in här o ser den snyggaste mamman ever! Och jackan är sååå to die för! Och för din info, detta är vårt andra barn och jag ligger också vaken som du och lyssnar på andningen, du är så normal som gör det! Stå på dig mot alla som har eller kommer momshama, du e grym som person och mamma!!!!!

  1. Men asså TACK. Men jag gjorde i ordning mig som fan igår för ville känna mig lite som mig. Just nu sitter jag med med kräks på mig, smutsigt hår för svettas SÅ mycket nattetid så vaknade med ett skatbo och så stökig lägenhet oxh varit på väg att städa i två timmar men inte hunnit nånstans alls? Hehe

   1. Precis vad jag behövde läsa! Att du som nybliven mamma är precis som alla andra nyblivna mammor även om du även visar upp en annan bild också, tack så mycket nu känns det bättre att följa din resa ?

 5. Hej! Såg på din instagram story att din lilla sötnos hade lite svullen mage och så skrev du om ont i magen. From a mom to another mom, pysventil, that’s the shit!! Min lilla pojke är 6 månader och jag körde den vid varje blöjbyte för att undvika att magen skulle vara så gasig lagom till kvällen när alla vill sova! Jag gjorde misstaget på mitt äldre barn att inte ge pysventilen en chans och hon hade ont i magen varje kväll i tre månader, det var inte kolik, men så att hon inte kom till ro på kvällen. I alla fall, pysventlien köper du på apoteket, finns även magdroppar att prova och googla på magmassage på 1177! Best of luck!

   1. Vi hade samma problem och det var inte mycket som hjälpte – men (!) vi läste ett och annat tips under de 6 månaderna kan man säga. Många verkar hjälpta av att byta d-dropparna till vattenlösliga istället för olja (eller var det tvärtom?? Inte dom som BVC ger iaf. Fråga på BVC!).

 6. Kan inte vi mammor bara stötta varandra?! Varför ska man leta fel? Vill man gå ut, gör det. Vill man sitta inne, gör det.

  Jag har två tjejer 6månader och 17 månader. Och jag har varit ute, låtit dom träffa folk. Jag har tom haft maginfluensan utan att dom blev sjuka!

  Och skulle det vara så att bebisen blir förkyld och snorig så dör han inte av det! Alla skräckhistorier man hör om att bebisar inte kan andas genom näsan, jag höll mig vaken i en vecka när äldsta var snorig ifall hon skulle sluta andas. Men så sa en läkare till mig att inget barn har dött av att vara täppt i näsan. Dom andas med munnen om dom inte kan andas med näsan.

  Tycker du är grym Dasha! Bry dig inte om allas synpunkter utan njut av bebis ❤️?

 7. Jag förstår precis din oro! Jag är också första-gången-mamma och var så nojig när min son var nyfödd. Så vi skaffade något som heter Owlet Baby Care. Det är en grej som man sätter på bebisens fot som mäter syrehalten och hjärtslagen. Vet inte om den säljs i Sverige (jag bor i USA). Men jag kan i alla fall rekommendera den för vi kunde slappna av mer när han hade den 🙂
  För övrigt, du är en fantastik mamma som gör ett toppenjobb! 🙂

 8. Jag ör så jäkla orolig för min unges andning och då var det för att hin hyperventlerade ofta och länge med jättesnabb andning i kanske 10 min innan lugn igen. När man googlar får man upp: hjärtfel, lunginflammation, annan svår infektion eller amnat djävulskap – inget om att detta är ganska normalt och att bebisars nervsystem inte alltid är klart och att det brukar gå bort på några månader. Har knappt vågat tro att hon ska stanna hos oss utan tänkt att det är mig det händer. Plötslig spädbarnsdöd etc. att folk skulle hata på mig utöver detta hade fasiken varit för mkt. SJUK är den det här orosfönstret till döden som har öppnat sig i och med att man satt barn till världen. Och börja inte ens snacka om klimatet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *