Frågestund om graviditeten del 1.

Vissa frågor har jag ju tänkt göra hela inlägg av. Och framför allt youtubefilmer.
Så vissa kommer jag passa på nu för att det ligger på min TO-DO inom en snar framtid. 

Kommer du att pratat ryska med ditt barn?
JA. Planen är att jag ska prata ryska med barnet hela tiden och Douglas svenska. På lördagar kommer den gå i ”ryska skolan” tre timmar om dagen från att den fyller tre år tillsammans med mina ryska kompisars barn som också föder eller har fött detta år. De kommer bli hela fyra stycken. Det är mammas kompis som kommer vara lärare.

Kommer ni vilja köpa villa nu när ni ska bli föräldrar?
Absolut inte. Vi kommer bo i stan men däremot drömmer vi om ett lantställe.


Måste ni tänka om med sparandet och hur ni spenderar era pengar nu eller har ni en god ekonomi redan?
Vi har en helt okej ekonomi tillsammans men vi kommer definitivt börja prata om ett sparande för barnet så fort det är här. Idag lägger vi in x-antal kronor på ett gemensamt konto där lägenhetsavgift, lån etc dras automatiskt + alltid kvar en extra buffert ”ifall att” någon oförutsett skulle hända.

Hur märkte du att du var gravid?
Jag har alltid känt min kropp väldigt bra. Känt när mensen ska komma, när jag har PMS och dylikt. Så jag kände faktiskt när ägget fäste. Det högg till i magen som mensvärk fast en mer huggande känsla. Och sen kom en PMS-storm som inte var av denna värld och eftersom jag inte skulle ha mens förens om x antal dagar så förstod jag att något inte riktigt stämde (min mens är aldrig sen och aldrig tidig). Dagen efter köpte jag ett test… 😉

Hur var era reaktioner kring graviditeten.
Vi vart superchockade!

1. HUR berättade du att du var gravid för Douglas?
Kommer i ett helt eget inlägg. <3

2. Var det planerat? Isåfall när och hur kom ni fram till att det var dags att börja försöka mot en liten bebis?
Kommer berätta hela den storyn i ett eget inlägg. 

3. Vad har varit jobbigast hittills? Vet att du sa att du bland annat mått illa/spytt i gravidvideon<3
Jobbigast har helt klart varit att jag mådde så dåligt i början… Men också att mörka världens roligaste grej som hänt än för er och för alla ens vänner?


4. Hade du några symtom innan du kissade på stickan?
Näe kissade ju dagen efter jag kände det i magen. Barnmorskan sa att det var väldigt ovanligt att den plussde så snabbt. Jag hade lika gärna kunnat få ett minus då.

5. Kommer ni vilja ta reda på könet i förväg, och har ni börjat prata om namn till lillen?
JA! Vi har könet på ett brev här hemma liggandes bredvid mig. Helt sjukt jag vet. Vi ska kolla vi vet inte riktigt hur eller när än bara…

6. Planerat kejsarsnitt förstår jag från videon, hur går det till? Berätta mer!
Jag har ju en fobi i livet. En sak jag är rädd för och det är ju smärta. Så jag kan inte tänka mig att behöva gå igenom okontrollerad smärta. Men som jag förstått det så är det inte jätteenkelt att få ett planerat kejsarsnitt men jag kan inte föreställa mig hur jag skulle klara att föda vanligt. Jag tror jag skulle svimma av panik. Innan det ens kom igång så att säga…

Förstår att du kanske inte vill svara på alla frågor – vilket är helt ok! Men chansar ändå ♥️
– var det planerat att bli gravida? Om de var planerat, använde ni typ Natural cycle? (Nyfiken om de funkar)
Kommer berätta exakt hur det gick till i ett eget inlägg!

– Ska ni ta reda på könet?
JA!

– Har ni några namn ni gillar?
Ja det har vi men vill hålla dem för oss själva innan bebisen kommit. De är ganska ovanliga och inte så roligt om någon ”hinner före” för att man gett världens bästa tips. Jag har ett tjejnamn jag velat ge min dotter hela mitt liv. Det är väldigt högt på tapeten från min sida men ”diskuterbart” från Douglas-sida så vi får se hehe.

Åh vill veta allt! Hur mår du? <3
NU mår jag toppen! Verkligen toppen! Kanske lite trött men annars som mig själv.

Har du mått bra alla veckor?
Nä mådde väldigt dåligt i början. Som om jag hade kräkis i åtta veckor?

Har du cravings?
Inte riktigt cravings än tror jag men eftersom jag bara spydde av allt åt jag bara sura frukter och bär. Äpplen, hallon, blåbär och physalis första tiden. Var inte riktigt cravings utan mer det enda som gick ner.

 Fantastisk film där du berätta om graviditeten! Smygkollade på mitt jobb men blev avslöjad för fulgrät och skratta så högt hahaha! <3
TACK <33

Vart kommer dina svarta hjärtformade solglasögon från? 🙂
De kommer från Saint Laurent!

 

0
gillar

8 kommentarer till “Frågestund om graviditeten del 1.

  1. Mina kommentarer kommer inte upp? ? Man ska absolut göra som man själv vill men tror att det är viktigt att tänka på att läkningsprocessen efter ett snitt är mycket längre än en vanlig bra förlossning vilket innebär mycket smärta under lång tid. Jag fick spinal och kände absolut ingenting och tyckte så synd om mammaorna som jag träffade på avdelningen som hade gjort kjesarsnitt och knappt kunde lyfta sina barn..

  2. Hade exakt samma med ilningen, har så ont av ägglossning och det högg till och fick en liten blödning. (Nid blödning tror jah de heter) sen försvann aldrig ilande känslan som liksom hade stuckit till. Förstod nästan redan då, tog test 4 dagar innan beräknad mens och fick plus 🙂 andra barnet. Men hon fyller 1 snart :p

  3. Grattis till graviditeten! Jag gjorde ett planerat snitt pga rädsla, jag fick det ganska lätt måste jag säga, behövde prata med nån chefsläkare en gång och en gång och sen var det klart! Se till att vara påläst om snitt/vaginal förlossning bara så kommer du säkert att få som du vill!

    Jag har ALLTID haft en enorm rädsla för att föda vaginalt, för mig har det dock inte helt handlat om smärtan däremot om allt det oförutsedda så som, när händer det? Kommer det ta flera timmar/dagar? Spricker jag ända in i anus? Sugklocka? En förlossning som bara ”flyter på” skulle jag klara av men då det tyvärr inte går att garantera var ett planerat snitt den bästa vägen för mig. Och du kommer att få höra så mycket om att det är jobbigare med snitt för läkningen och bla bla tar tid och att smärtan efteråt är mycket värre än för någon som fött vaginalt. Och så många negativa grejer om snitt man får höra handlar inte om planerade och självvalda snitt, de handlar om akuta! För mig var snittet fantastiskt, det var 11månader sedan och jag var taggad för allt! Den ända rädslan jag kände var för ryggbedövningen iom att jag är spruträdd men den var ingen fara alls, var bara så taggad på att få komma igång! Allt gick så snabbt, jag tror de började skära i mig kl 10:00 och lillen var ute och skrek 10:03! Läkaren kom fram till mig och pappan med vår son och jag fick klappa lite på han medan pappan fick gå iväg en sväng och klippa navelsträngen. Sen var vi tillsammans hela tiden! Hade inte ont alls efteråt, kunde gå och röra mig som vanligt senare samma dag men så klart stramade det lite kring snittet! Och vår lilla bebis mådde bra från första stund, betyg 10 10 10 av läkarna. Och folk kan bli så kränkta över att snitt kan anses som den ”lätta” utvägen. För mig var det så, enkelt som tusan! Och blir det fler barn ser jag supermycket fram emot ett nytt snitt??

  4. HIHI jag vet”!!! Verkligen velat ha detta namn hela mitt liv!! Ska bara övertala min andra hälft hehe.

  5. Att födda barn är sååå coolt. Du hade älskat de. Även om de gör ont är det en annan typ av smärta. Verkligen den häftigaste upplevelsen ever.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *