Inskolning dag fyra.

Ja men hur går inskolningen nu då? Dag fyra avklarat idag.

Idag delade vi upp dagen, jag och Douglas. Av två anledningar. För det första för att Douglas skulle få en inblick i verksamheten och hur allting går till och ser ut där på vår förskola. Men också för att jag behövde jobba.

Jag fick även en fråga varför vi valde att börja på förskola nu. Och det är för att jag ärligt talat stressar sönder mig ibland. Jag har ju ett jobb där jag inte bara kan ta mammaledig fullt ut. Jag har verkligen dragit ner på mina timmar men om jag skulle försvinna i ett helt år skulle ni ba “Who dizzzzzz” när jag skulle komma tillbaka. Många hemmaföräldrar passar ju på att kanske sova, plocka hemma eller allmänt bara chilla när barnet sover middag medans jag i ett år nu stressat IHJÄL mig för att spela in samarbeten, skriva texter, hitta på kontant. Herregud bara det är ett heltidsjobb i sig. Att hitta på kontent. Sen får man klagomål på att man “bara skriver om barn nuförtiden” ja jo jag gör inte så mycket annat… Men så har man fyra kanaler att fylla kontent med. Det är inte så lätt alla gånger. Så summan är att jag behöver jobba. Under rimligare former än kvällar och nätter.

Men tillbaka till inskolningen. Idag (som alla tidigare dagar) kom jag och Atlas till förskolan vid 09.30 och så var vi ute en stund med de andra barnen. Efter ett tag var det dags att gå in och så lekte vi inne. Jag sitter mest på samma plats på golvet så får Atlas leka fritt själv med de andra barnen men har mig nära till hands ifall han behöver komma och tanka energi i form av en kram eller ett handtag.

För varje dag som gått har han vågat mer och mer! När jag nattade honom för hans nap (han har somnat först av alla barnen alla dagar!) så gick jag hem och Douglas satt då i köket och väntade in att han skulle vakna. Vi har gjort så att i fredags och idag så tog förskolelärarna “emot” honom när han vaknade. I fredags var han ganska ledsen så jag fick ta över efter en stund. Då trodde jag att inskolningen skulle ta oss minst en vecka till… Men idag var han tydligen knappt ledsen en minut. Han fick en kram och så satt han i en lärares knä och sen gick han själv iväg och började bygga med några klossar. Douglas satt givakt och var beredd att rycka in hela tiden men det behövdes inte alls. Så efter en 1 1/2 timme var det dags för mellis då fick Douglas vara med och sen gick de hem till mig.

Så jag tror nu att detta kommer gå toppen. Jag är t.o.m. helt övertygad om det. Vi bestämde oss för att testa att jag lämnar honom imorgon för första gången. Är beredd på att han kommer vara ledsen en stund men de lovade att ringa mig direkt om det inte gick över på tio minuter och även ringa och berätta om det gick över snabbare än så. Jag tänker stå och trycka i en buske och speja hela tiden.

Så så här har det gått för oss. Min stora lilla kille <3.

33
gillar

12 kommentarer till “Inskolning dag fyra.

 1. Hej! Jag undrar hur ni resonerar kring jämställdhet och föräldradagar. Varför tar inte Douglas någon av föräldraledigheten? Jag förstår verkligen inte resonemanget att driva företag är viktigare än tid med sina barn ? Du driver också företag? Är hans viktigare? Är verkligen kritiskt till att “vi är jämställda men just hos oss så är det bäst att jag som kvinna tar”. Vill du förklarar hur ni tänker kring detta? Och vilka signaler det sänder till bla. Atlas? Jag frågar inte detta för att jag vill göra dig ledsen eller upprörd utan jag hoppas du kan bemöta detta.

  1. Hej! Inte alls ledsen över dina frågor. Jag tycker alla familjer får göra precis som de vill och det som passar dem. När vi bestämde oss för att skaffa barn pratade vi om detta och eftersom jag någorlunda kunde bolla föräldrarledighet med mitt företag och för douglas helt omöjligt eftersom han har tre företag, och ca 40 anställda så var det antingen att vi skaffade barn och jag tog den största delen hemma – eller så skaffade vi inte barn. Douglas är en otroligt bra papp och jag är nöjd med hur allt blev för vår familj <3.

 2. Jag förstår! Där tror jag våra åsikter går isär. Självklart ska alla må bra, men samtidigt tror jag att det är viktigt att ta in hur vårt samhälle ser ut och försöka göra sitt för ett jämställt klimat. Att återigen mannen prioriterar arbete (det är ju långt ifrån omöjligt att hitta vikarie/ersättare) och låter kvinnan sköta barn är motsatsen till det. Jag tycker det är tråkigt att inte flera strävar mot jämställdhet, men det känns generellt som att det hänger ihop med utbildningsnivå 🙂

  1. Det är jättesvårt att ta din kommentar seriöst när du 1) inte förstår att livet och möjligheterna ser olika ut för alla familjer och 2) du inte respekterar andra människors val…. Den känns bara illa menad och trollig. Vad är syftet med din kommentar? Att utbilda Dasha och andra läsare om jämställdhet? Då är väl ändå ett kommentarsfält i en blogg ett helt fel och oseriöst forum för det…? Och vad vet du om hur D & D är jämställda i andra aspekter än just uppdelning av föräldraledighet? Genom bloggen får du inblick i typ 1% av deras liv…inget att basera slutsater på med andra ord.

   1. Håller helt med Sofia i hennes kommentar. Alla familjesituationer ser väldigt olika ut och du har ingen rätt Anna att läxa upp andra om jämställdhet. Fokusera din energi på val som känns bra för dig och förutsätt att Dasha med familj gör detsamma.

  2. Men helt ärligt måste du förstå att alla inte har de ekonomiska förutsättningarna att dela lika på föräldraledigheten. I Dasha och Douglas fall tycker jag det känns tydligt att Dasha har ett jobb som hon kan sköta hemifrån till skillnad från honom och framför allt så tjänar han mycket mer, vilket hon också sagt i en vlogg. De skulle förmodligen inte ha råd att bo där de bor eller leva som de lever om Douglas körde föräldrapenning och Dasha jobbade. Dessutom har Dasha aldrig förespråkat att hon är någon hardcore feminist, hon förespråkar ju snarare att alla ska få göra som de vill. Och hon är inte en sämre människa för det. Alla kan inte driva kampen men vad bra Anna att du gör det här i detta kommentarsfält.

   1. Jag tycker det är tröttsamt när folk hackar på individer på detta sättet, hur dom väljer att fokusera på jämställdhet har ju med politisk tro och ekonomiska förutsättningar. Denna familj speglar ju bara samhället i stort. Forskning visar att bara 17% av alla hetero par med barn delar lika på föräldraskapet (allt från praktiska saker till att ge kärlek till sitt barn). Vi lever ju i ett extremt liberalt samhälle och det ser ju ut därefter. Sen så har ju kvinnor alla tider oavsett situation och ekonomiska förutsättningar alltid tagit mer föräldraledighet för vi lever i ett patriarkat. Och om man har hyfsat ekonomi så kan det ju handla om andra saker som gör att man väljer bort jämställdhet (bortsett från politisk tro). Tex så är det väldigt få personer som tycker att jämställdhet är värt att kämpa för om det innebär att man förlorar något i kampen, tex pengar, makt eller sämre levnadsvanor. Så en kombo av politiskt tro, ekonomi och intresse för jämställdhet spelar ju in.

 3. Förstår hur du känner med ihjäl stressandet! Jag har en son som är 2 veckor yngre än Atlas och jag har pluggat heltid under hela hans levnadstid, minst sagt stressigt. Hade min son på armen december-augusti innan min sambo klev in som föräldraledig. På tal om att alla familjer har olika förutsättningar. Vi är inte jämställda i föräldraledigheten då jag inte varit ledig med min son alls. Jag Hade gärna varit föräldraledig och längtar efter en lucka i schemat då jag får ligga på golvet och leka med honom, men ibland får man göra det man måste för att klara sig och för en bättre framtid. Precis så som Dasha och Douglas gjort. Så kämpa på alla småbarnsföräldrar där ute, det är tufft nog ändå med sömnbrist utan att behöva tänka på andras åsikter om hur man lever sitt familjeliv 💪🏻

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *