Känslig pojke.

Men jag måste fråga er. Hur ska man vänja han vid barn som skriker? Han blir så rädd och tom rycker till och så blir han jätteledsen. Så när vi är i parken eller något annat ställe där det finns mycket barn så blir han jätteledsen om ett annat barn börjar gråta. Samma gäller hög volym (vi snackar inte konsert utan typ hårtorken?) han blir jätterädd. Tänker jag borde försöka vänja han inför förskolan som ändå börjar om ungefär två månader. Närmare tre kanske men ni förstår. Jag har en känslig liten pojke.

Har ni några tips?

17
gillar

9 kommentarer till “Känslig pojke.

  1. Det är bra som ni redan gör och utsätter honom i lagom dos och sen kommer han vänja sig fort vid inskolningen!

    Kan du berätta lite mer om barrys? Vad är det som är speciellt med det? Fattar ingenting av deras hemsida men alla verkar hylla det ?

  2. Vår son var likadan. Jag upplevde att det blev lättare om en var förutseende med saker. Jag förstår att det kanske inte alltid går med andra barn som plötsligt kan börja skrika. Men med hårtorken, säg till innan du sätter på den ” nu ska mamma föna håret Atlas och det ingen fara men den kommer låta lite”. Blir han ledsen, plocka upp honom direkt och tala lugnt till honom. Försök trygga honom så mycket det går.
    Det här gör du säkert redan men ville ändå flika in hur vi gjorde. Det blev mycket bättre efter det ❤️ kämpa på och stor kram

  3. Min son är likadan men har blivit mycket bättre. Kan fortfarande bli rädd men inte alls lika farligt som innan. Vi gjorde som ovan beskrev, med det som går så förklarade man ”nu ska jag sätta på hårfönen och det kommer låta lite” samt låta honom känna på fönen när den är avstängd. Plötsliga ljud är fortfarande lite känsligt och har fortfarande svårt för män som skrattar/pratar högt. Gillar inte alls det men panikgråter inte som tidigare. Tycker att det blivit bättre och bättre ju äldre han blivit. Runt 1 år tyckte jag det blev mycket bättre för oss.

  4. Min son var likadan väldigt rädd för hårtork och dammsugare. Men så visade vi honom den när de var avstängd och när vi satte på. Han satt oftast i famnen i början och var rädd men som gick över till nyfikenhet. Nu tar han själv initiativ till att ta fram de båda och leker med dem haha. Kan verkligen rekommendera att gå till öppna förskolan. För oss underlättade det mycket när vi väl skulle skola in sen.

  5. Min son var likadan. Fick undvika att t.ex. föna håret eller dammsuga med honom i samma rum. Angående gråtande barn så är det nog bara att han, precis som många andra bebisar i samma ålder, kopierar känslorna. Typ “sympatigråter”, snarare än blir rädd. Ang. höga ljud så växte det bort av sig självt med min son och nu när han är 3,5 år så är han inte rädd – bara man förvarnar honom om t.ex. hårfönen.

  6. Håller med det som ovan sagt. I den mån det går så är det bra att förbereda så gott som det går innan ljudet drar igång. Så när jag ska dra igång våran vrål-mixer för en smoothie så måste jag säga “Nu kommer det låta lite, är du beredd? ett, två, tre!” och sen kör jag. Eller så säger jag “Det kommer att låta och om du tycker det är obehagligt kan du leka lite på ditt rum sålänge” (enklare när de är äldre såklart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *