Lära bebis ta flaska

Baby är fortfarande ett åskmoln! Det enda som fungerar är att bära på detta sätt som ni ser nedan. Kind mot kind. Eller på mitt bröst. Men det funkar bara under en begränsad tid.

I alla fall. Ni är ju så duktiga på sånt här. Vad ska jag göra! När Baby var några veckor testade vi ge flaska. Gick toppen. Testade både ersättning och min bröstmjölk – allt gick toppen. Så vi tänkte inte mer på det? Gav flaska kanske… 3-4 gånger utan några som helst problem!

Nu när han är tio veckor tänkte jag gå ut och äta middag på fredag med några kompisar. Utan bebis. Och testade flaska igår och idag och han vägrar? Bara gallskriker! Han blir så arg. Både jag och Douglas har testat att ge både ersättning och min utpumpade mjölk. Ingenting fungerar.

Hur gör man för att lära honom?

26
gillar

15 kommentarer till “Lära bebis ta flaska

 1. Testa använda amningsvårtskydd när du ammar. Det påminner lite om nappen på en flaska och övergången kanske käns lite mindre för baby Atlas! Kul att gå ut själv och få sitta i lugn och ro;) Hoppas du får en grym kväll!

 2. Testa olika flaskor. Vår tar bara mam. Deras anti kolik flaska är bra.
  Min bebis tog flaska och ammade utan problem. Sen blev det mer amning en period och då vägrade han flaska.
  Jag gav mig inte och tillslut tog han den bara han var hungrig nog. Kämpa på.

 3. Hej
  Har tyvärr inget tips till dig men jag ska själv iväg i helgen (har en 5veckors) å inte ens tänkt tanken att hon kan vägra flaska när hon tidigare tagit. Ska nog prova imorrn igen. vi använder MAM flaska å MAM napp för å ha samma form på napp.

  MEN viktigt fråga! Hur tusan ska man klara av att brösten inte sprängs när man är borta? Är rädd att det inte kommer hjälpa att man pumpar ur så mkt som möjligt innan man går hemifrån. hur kommer göra? 🙂

 4. Vi kämpade i säkert 6 veckor varje dag med flaskan, både utpumpad mjölk och ersättning och min lilla tjej vägrade. Fick tipset att vänta tills hon var riktigt hungrig typ efter en lång sovstund och sen efter några dagar (och tre olika nappflaskor) senare så helt plötsligt så åt hon helt perfekt. Fick också tips att lämna huset medan pappa ger flaskan. Var tjej tar nu Philips avent anti kolik flaska en gång om dagen som ett proffs 1 lycka till!!

 5. Jag skulle också tipsa om att låta Douglas ge honom flaskan när du inte är där. Det kan vara förvirrande för honom om du försöker ge när du luktar den andra mjölken som han egentligen vill ha. Douglas gör ju inte det och då finns det inget annat alternativ om han är hungrig. Lycka till!

 6. Vi hade exakt samma situation som er, och säkerligen mååånga andra! Det som funkade bäst var att ge vår son flaska i babysittern i början. För när vi höll honom i famnen vägrade han, kanske för att han är van vid att bli ammad när han ligger i famnen och äter.
  Men när vi istället sätter honom i babysittern och ger flaskan går det mycket bättre!
  Och att ge flaska INNAN han blir för hungrig. Har han väl börjat skrika efter mat är det försent.. ?❤️

 7. Har ni en bärsjal eller bärsele? Nu när han är lite “äldre” vill han kanske vara med och se lite? Min hade lite problem med magen och tyckte det var skönt att sitta i selen för då blev ett litet tryck mot hans mage vilket han verkade tycka var skönt, samt att han såg lite mer och jag fick händerna fria 🙂
  Gällande flaska vill jag bara säga att det är ett riktigt gissel. Min lilla åt bröstmjölk i flaska flera gånger i veckan med sin pappa i 2-3 månader men en dag vägrade han och efter det gick det inte igen. Ingen ersättning, ingen bröstmjölk och vi testade alla typer av flaskor och tips som jag googlade fram. Jag vet att många har detta problemet att det kan gå bra med flaska och sedan vägrar de när de blir äldre. Vissa av mina vänner hittade en lösning på det men andra inte. Verkar vara 50/50 det där med vilka som tar flaska och inte. Inte meningen att vara negativ men för min del kom det som en chock att “alla bebisar inte tar flaska” – det trodde jag faktiskt att de gjorde.. Ni hittar säkert en lösning, kämpa på och lycka till 🙂

 8. Är sjuksköterska & har kollegor som jobbar på BVC.
  Stå på dig/er! Var envisa så vinner ni. Hade själv inte hållt på o byta flaskor/ersättning hit och dit, kör på dem ni gav ur innan när han tog. Det man kan prova är att byta napp-storlek för kanske vill han att det ska komma fortare? Man kan även prova att lägga honom vid bröstet först så han inte är vrålhungrig och sen byta till flaskan! Låt gärna stunderna lika amningstillfällena i början dvs hud mot hud kan va att föredra. Tar han napp? Vår bebis ”lurades” när han krånglade, fick napp och sen blixtsnabbt bytte vi till flaskan. stå på er! Vår bebis krånglade också vid ca 6 veckor och jag blev desperat men vi gav oss inte, bytte nappstorlek, gav bröstet först och sen gick det! Nu är han snart 4 månader och har slutat amma då han inte ville ha bröstet längre utan bara flaska (MAM som vi gav med från början) napp strl 2 (sen ca 6-7 veckor gammal) och NAN PRO 1. Äter som en liten häst 🙂 lycka till!

 9. MAM flaskorna! Och blöt själva nappen utanpå med din bröstmjölk samt vänj bebis att Douglas matar med flaskan, om du gör det finns risken att han vägrar för han känner ju igen din lukt och VET att du har tutten ❤️ Hemskt men sant men om han är riktigt hungrig så kmr han ta flaskan, jättesvårt att motstå ge bröstet men ett tips ??❤️

 10. Okej, här är mina tips:
  – mata med flaska i ”rätt” ögonblick. Dvs när han är hungrig men inte för hungrig. Den är klurig för hur ska man veta när det är rätt? I mitt mammahjärta gör det för ont att gå efter devisen ”han kommer äta tillslut”. Nej, den taktiken står jag inte bakom och skulle aldrig låts bebis skrika sig hysterisk.
  – se till att ha rätt storlek på nappen på flaskan. Liknar flödet ditt bröst? Kommer maten i rätt fart?
  – låt Douglas mata! Om du försöker så ju flaskan det näst bästa så varför skulle han ha den..? ? Som någon skrev, kanske behöver du lämna lägenheten.
  – Vår dotter tar bara Herobility flaskor och napp. Dom som är runda i nappen, tex Nam och Philips Avent, har aldrig funkat. Hon gillar de som är mer platta i nappen.

  Lycka till!

 11. Inget tips på hur du får Baby Atlas att ta flaska tyvärr men om/när han väl gör det.. ge han en flaska om dagen/varannan dag så att han inte glömmer bort hur man gör!!! Min kille tog tex alltid första matningen på ”morgonen” när han gick upp (well, jag sparkade typ ur honom ur sängen för klockan var oftast före 6 mehe) för att gå till jobbet.. sedan sov jag 2h till ostört.. bästa tiden på dygnet typ ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *