Mammas första utekväll och bakislördag

FREDAG:

Började fredagen med att besöka Bangerhead Studio och få håret fönat inför DEN STORA KVÄLLEN. Har ju peppat för denna kväll i sex veckor. Vi började alla tjejer hemma hos mig eftersom jag ville amma och vara med och lägga Atlas.

I sanna girlpower-anda bad vi Douglas ta massa bilder på oss innan vi gick hemifrån hehe.

Vi hade bokat bord på Bardot och när vi kommer dit hade Douglas varit där på dagen och köpt en magnum champagne till oss! Skrek rakt ut och blev ännu mer kär i världens bästa kille. Gullig grej va?

Jag åt en sashimisallad och så drack vi såklart hotshots till efteråt.

Efter Bardot hade vi bokat bord på nattklubben Fou. Där spelade en gammal vän till mig Stephen Simmonds – bara hiphop! Blev dubbelt upp superglad. Summering av utekvällen den? Sjukt kul! Alltså. Jag hade så himla roligt. Cissi var på en annan tjejmiddag och så kom de och mötte upp oss på FoU och allting var verkligen perfekt kul. Om jag ska gå ut nästa helg? Hell no! Är nu klar tills nästa gång jag fött barn. Hehe. Skoja. Men nästa utgång blir nog Margaux bröllop som är om en månad.

LÖRDAG:

Vaknade och hade saknat ihjäl mig efter denna lillskorpa. Han va så mysig på morgonen jag vet inte vad jag skulle ta mig till. Kolla lilla knytet.

När klockan slog lunch tog vi oss ut och besökte nya NK saluhall.

Älskar nya saluhallen. Är ju även vår närmaste mataffär. Kommer bo här.

Gömde mig utan smink och med tovigt hår bakom hatten från Zara.

Så blev det kväll och vi la Baby to sleep och dukade fram charkisar för kung och fosterland och kollade på Mello.

SÖNDAG:

Vi hade bokat en playdate med Josef och Harley så vi promenerade till Rålis.

Fick stanna till på Preem-macken på vägen för att stödmata.

Vi skulle nämligen vara utomhus!

…och där fanns det inte många ställen att amma på.

Vi hade köpt med oss massa mat som vi skulle grilla. Det var så himla mysigt men också väldigt kallt. Söndagen bjöd på minusgrader så man borde kanske kört på termobyxor? När Atlas blir äldre kommer jag inte vara fancymamman utan jag kommer vara termobyxormamman som pallar vara ute i 10 timmar även om det är freezing. Dock inte i spöregn. Någon motta får det vara? Hehe. Tycker jag. Det här var vår helg. Tack för att ni orkade läsa ända hit. Puss gull!

67
gillar

24 thoughts on “Mammas första utekväll och bakislördag

 1. Absolut att man kan amma sin bebis med 1-2 glas vin i kroppen, speciellt om det gått några timmar. Men enligt detta inlägg drack du med säkerhet 4 enheter, kanske fler? Jag kan bara inte förstå hur du tänker när du kommer hem strax innan 03 och ammar det käraste du har med den mängden alkohol i kroppen. Så ledsamt. Så snabbt förbränns inte alkoholen.

  1. Fast… nu får du nog läsa på lite innan du kommer med pekpinnar och momshaming. Mjölken har samma mängd alkohol som mamman har promille i blodet. Säg att man är plakat och har 1,5 promille i blodet. Detta ger mjölken en alkoholhalt på 0,15 procent, vilket knappast är skadligt för bebisen.

   Sen att hantera en liten bebis berusad är väl en annan femma, men med ytterst få undantag vågar jag påstå att ingen mamma super sig så full att man inte kan liggamma sin bebis och sen lägga tillbaka i sängen, även med ett par eller flera enheter i blodet. DU är den bästa mamman för ditt barn, precis som Dasha är för Atlas och jag för mina. Så vad du gör är upp till dig och vad andra gör är faktiskt none of your business. Så sinnessjukt trött på alla dessa pekpinnar man ser till höger och vänster. Att vara nybliven mamma är nog så påfrestande utan att massa okända människor ska lägga näsan i blöt. Punkt.

   1. I rest my case. Fylla och en 4 månaders bebis hör inte ihop. Inga barn ska behöva drabbas av att föräldrar dricker sig packade och sen tvingar sig ner för att sova bredvid sina barn. Hon hade kunnat sova i gästrummet och ammat dagen efter när hon var helt säker på att alkoholen gått ur kroppen. Det är inte momshaming. Det är dåligt omdöme, precis lika illa om en man gjort samma sak. Punkt.

    1. Håller med dig Michelle. Det handlar om ytterst få månader av sitt liv. Då kan man avstå alkohol. Även om de kan gått ur kroppen eller finnas ytterst små mängder kvar så varför? När det är det käraste du har som du matar. Ingen momshame alls utan dåligt mamma-omdöme och enligt mig är det lätt barnmisshandel. Jag dricker gärna, gärna ett glas till maten på helgen eller x antal glas med tjejerna men absolut inte när jag ammade. De 8 månaderna av mitt liv får man som mamma ta ansvaret att ”offra”.

   2. Sjukt bra svar Anna! Så länge man inte skadar sitt barn får var och en välja hur man gör. Man kan tycka olika men det betyder inte att man gör fel som ammar när man druckit (och har kontroll såklart). Hur har någon mage att berätta för någon annan hur denne ska bete sig som mamma?
    Vilken härlig kväll du verkar ha haft Dasha! Lite egentid med vänner gör en nog bara till en ännu bättre mamma <3

  2. Dasha kan sköta sin amning så sköter du din.

   Du har ju ingen aning om hur många enheter eller när det ammades på dygnet och inte heller när hon va hemma….. ren och skär momshaming. Skäms på dig.

   Fan vilken underbar kväll du verka ha Dasha!!!! Och myskillen nr ett som löste skumpa!!!

  3. Håller med dig Michelle…
   Och jag är såååååååå TRÖTT på att man inte får framföra kritik på nätet utan att vara en hater eller momshamea. Seriöööööööööst även fast man är mamma är det väl helt möjligt att man inte är felfri och ibland tabbar sig???? Och om ingen kommenterar detta, hur ska man kunna lära sig? Pratar inte bara om Michelles kommentar nu utan mer i allmänhet. Så fort en mamma får ett råd eller en läsare informerar om något denne inte verkar veta så är det momshameing tydligen.

   1. Fast nu handlar det ju inte om att hon ”tabbat” sig. Läs ovanstående kommentarer för fakta om de ynka procent alkohol som går ut i bröstmjölken. Tabbat sig kanske hon hade gjort om hon tappat Atlas på golvet pga. Att hon var full. Du har ingen aning om hur många enheter Dasha drack och Atlas mår fint fint så jag kan inte se hur hon ”tabbade” sig? Det är liksom ingen fakta du framför som Dasha ”behöver veta” utan det är din och Michelles helt egna åsikt som ni tycker att Dasha ska hålla med om. S U C K

  4. Man måste dessutom vara totalt alkoholförgiftad för att komma upp i samma alkoholmängd som kan finnas i naturligt i fil, frukt och andra produkter som kan jäsa. Viktigt att hålla isär alkoholmängd i mjölk och att ta hand om ett barn när man är berusad. Inte samma sak!

 2. 1. Älskar ert badrum tokmycket!! Så fint och lyxigt, typ fint hotell och så fåtöljen där som bara är så fet.
  2. Gulligt av Douglas med champagnen <3
  3. Är det en liten semla man skymtar..? Haha <333

 3. Grymt att du ammar offentligt ???? En fråga. Hur ammar du snyggt? Min bebis kladdar ner både mig, sig själv och mina kläder när hon ammar (hon är 4 veckor nu). Jag har därför inte vågat mig på att amma när jag är ute på språng utan kör då nappflaska (som jag helst hade sluppit).

 4. Från http://www.1177.se Alkohol och amning
  Vill du vara helt säker på att barnet inte får i sig alkohol bör du avstå så länge du ammar. Men enligt forskning innebär det inga medicinska risker för barnet att få i sig alkohol om du dricker måttliga mängder alkohol när du ammar. Med det menas ett till två glas vin eller motsvarande en till två gånger i veckan. Den alkoholmängd barnet då kan få i sig med bröstmjölken är så liten att den inte i sig kan påverka barnet.

  Men det är inte bra att den som har hand om ett barn har druckit alkohol. Råden om att inte dricka alkohol gäller för alla vuxna som har ansvar för ett litet barn, och har egentligen inte med själva amningen eller bröstmjölken i sig att göra. Det handlar om att när du dricker alkohol får du bland annat sämre tålamod och du reagerar sämre på barnets signaler. Du ska inte sova med barnet i samma säng när du har druckit alkohol, eftersom du kan lägga dig på barnet.

  Läs mer på Livsmedelsverket om alkohol och amning.

  Mer information om alkohol och föräldraskap finns i Folkhälsomyndighetens informationsmaterial “Tänk efter i vilket sällskap du berusar dig!”.

 5. Ni är ju galna. Bröstmjölk får samma promillehalt som blodet, vilket innebär att man i princip ger sitt barn en dryck med 0,002% alkohol. Filmjölk innehåller mer alkohol. Den enda risk som föreligger är om man tappar sitt barn. Men bröstmjölken är helt ofarlig. Ok?

 6. Vad är det för tomtar som kommenterar här? Jag dricker själv inte alkohol alls men sluta shamea mammor på nätet! Är ni moralpoliser när pappor dricker någon öl runt sina barn också? Är ju bara en massa trams att hacka på någon som lägger all sin tid på sitt barn och har EN kväll för sig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *