När allt bara blir pannkaka

Vilken torsdag! My oh my. Allt, verkligen allt blev fel från början. Vi spolar tillbaka bandet. Till torsdagsmorgonen.

Här vaknar jag och Atlas klocka 08. På torsdagar går vi på “Mamma- och bebisyoga”. Urmysigt! Men dum tid för oss för vaknar han, som idag 08 så pallar han inte vara vaken till 11 när klassen är slut men att försöka söva honom 08.30 är ju för tidigt eftersom i hans värld har han precis somnat.

Vi gick i alla fall hemifrån 08.40 och vid 09.15 somnade han.

Vi gick in till yogastudion 09.30 och han vaknade givetvis någon minut efter det. Jag behövde tid att klä av, ta fram grejer osv osv osv.

Ville såklart amma honom innan! Så planen var att han skulle vara mätt och utsövd och supergame på yoga en timma. Man gör alltså övningar både själv, med bebis som vikt samt lite mini yoga övningar på bebis (tänk typ stretch). Urhärlig klass!

Efter yogan hade jag en presslunch inbokad för skönhetsmärket Estelle & Thild. Atlas somnade som planerat på promenaden mellan Yogayama och Grand hotell – MEN. Hade inte räknat med att det skulle vara så stimmigt inne på Rutabaga? Så jag springer på toa när vi kommer in och när jag kommer ut har han vaknat. *emoji där hjärnan har lämnat huvudet*. Försökte söva om honom men det var givetvis omöjligt. Och vara vaken ville han knappt för han var för trött. Så de va en gråtfest där på några minuter tills jag insåg att jag var tvungen att lämna lunchen (dödshungrig efter träningen såklart).

Givetvis somnade han på två röda när vi kom ut. Så jag gick till Baren och åt en caprese i min ensamhet och tittade på mitt barn som stod ute och sov.

Ja jo en till sak. Har denna mörkblåa dräkt i två olika upplagor. En sommarversion med korta byxor och korta armar och en med långa. Gissa en gång vilken jag råkade packa ner i skötväskan imorse? (Han hade annat på sig på yogan, en kortarmad body).

Känns inte som om pris för årets Mama går till mig idag! Så unnade mig inte två utan tre kakor på vägen hem (en tog jag rakt i munnen medans jag betalade min nota och två “på en servett tack”).

36
gillar

6 kommentarer till “När allt bara blir pannkaka

 1. Alltså ÄLSKAR dina sånna här uppdateringar. Fler har säkert skrivit de men de är ju detta man vill läsa om – inte fina instabilder i fina barnrum med trendig inredning. Tack för att jag får följa dig!

 2. Haha du är bästa mamman!! Visst har jag berättat när jag inte hade blöja till Freja och fick knyta en binda i nödlösning? ? som sagt årets mamma- diskuterbart! Puss ?

 3. Åh hejja dig! Vi är alla fantastiska mammor och vissa dagar blir tokigare än andra, vi gör så gott vi kan varje dag ❤️ Om ett tag skrattar du åt det ??

 4. Hej Dasha,
  tack för en bra blogg och Youtube kanal. började följa dig när jag blev gravid och du va gravid med Atlas.
  Min bebis är nu en månad gammal och det finaste jag vet. Men jag har så svårt med amningen. Det gör ont, är otympligt och hon vägrar ligg-amma funkar bäst när jag “trycker” in henne mot bröstet, vilket blir tungt i längden. Hur lång tid tog det för dig innan du kände att det funkade helt?
  Jag har tagit ditt råd och ger henne en flaska varannan dag, och hon tog den från dag ett!
  Känns bra inför framtiden!
  Kram

  1. Åh så bra du kör på med flaska så bebis kan det. Jag hade väldigt lätt med amningen från dag ett faktiskt… Lite ont och kämpigt när det var mjölkstas och första veckan kanske lite lite ont men jag körde på med Mamkompresser och då gjorde det faktiskt inte ont mer. Kolla så bebis tar bröstet rätt? STORT tag. Du vet sådär med hela munnen. Viktigt stor del av bröstet det bara går kommer in i bebis mun och inte bara bröstvårtan. Jag tog bort Atlas när han tog ”fel tag” VARJE GÅNG för då gjorde det ont. Gå med i gruppen ”Amningshjälpen” på FB. De är jätteduktiga på hjälp <3

  2. Åh och lycka till. Tänk på att om det gör för ont och känns för jobbigt kanske du ska tänka på alternativ. Kämpa inte så du mår mer dåligt än bra. Puss <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *