Måste mitt barn ha pyjamas?

Okej MAMAs (and PAPAS?) behöver svar på en fråga!

Finns det någon speciell anledning till att man har pyjamas på barn?

Menar _speciell_ mer än att de inte ska frysa på natten?

Atlas är så otroligt varm och varit sen han föddes. Nu badar vi honom på kvällarna och smörjer in och efter det är det snabba puckar som gäller i säng för att amma för sen slocknar han. Om man drar ut på detta moment efter badet (oberoende på om han badar kl 18, 19, 20) så kan det ”slå över” och han blir för trött och då tar läggningen över en timma isl för en kvart. Men… Efter badet är han oftare för varm för att ta på pyjamas på en gång han blir så arg och gallskriker.

Vill inte vänta där emellan så han svalnar och han är ju så varm av sig så funderar på att strunta i pyjamas? Han sover under en muslinfilt + bredvid mig i sängen så han är aldrig kall…

SÅÅÅÅÅÅ till min fråga -Kan man strunta i den där pyjamasen?!

20
gillar

15 kommentarer till “Måste mitt barn ha pyjamas?

 1. Vi har det rätt svalt i vårt sovrum och våra tvillingar sover i egna sängar så vi kör alltid pyjamas och det har funkat bra 🙂 filten ligger aldrig kvar eftersom dom snurrar och rör sig sig tusan så nu är jag lite rädd att dom ska få den över sig så lägger inte på den alla kvällar. Dom är 7 månader nu och att få på sig pyjamas är en del av nattningsrutinen som vi haft sen länge kommer inte exakt ihåg. Dom förstår väl kanske inte att det just är en pyjamas ? men ja det känns bra och dom sover från 19:30-6:00 så det måste ju vara bekvämt för dom och lagom ?

 2. Som nybliven tvåbarnsmamma kan jag konstatera att du känner ditt barn bäst så strunta i pyjamas till Atlas. Med första barnet var jag osäker och gjorde som man ”skulle”, nu med nr två som kom två dagar innan Atlas känner jag mig tryggare med att jag gör ”rätt” eftersom varje barn är unikt. Det som funkade på storebror funkar inte på lillasyster och tvärtom. Lyssna på din magkänsla, inte värre än att du får sätta på pyjamasen igen om några kvällar om den av någon anledning skulle saknas. Heja dig!

 3. Är han varm så strunta i de, min dotter är 3 månader och sover i pyjamas för att jag tycker det är mysigt med tydliga rutiner och jag tror hon känner på sig när hon får pyjamas på sig att nu är det kväll. Hon sover även i egen säng 🙂

 4. Vet inte om jag skickade iväg kommentaren, men skriver igen. Min dotter är 3 månader och var pyjamas och har alltid haft de sen födseln då ja tycker de är en mysig kvällsrutin att kunna byta om till pyjamas. Hon sover även i egen säng 🙂 så pyjamas, en falska med ersättning sen lägger vi ner henne i sängen och hon somnar av sig själv efter kanske 10-20 min 🙂

 5. Nej, min son har nästan aldrig sovit i pyjamas -första året sov han typ fast i mig i bara blöja hehe och efter det har han fortsatt att sova mest bredvid mig och oftast naken eller bara kalsonger. och han är aldrig kall utan jättevarm så det har funkat bra!

 6. Strunta i pyjamas om det känns rätt. Aldrig haft till min son pga han är såå varm också, han är snart 3 år nu och sover alltid i bara blöja, året om. Snart bara kalsonger när vi pottränat klart ? Gå på magkänslan ☺️ kram

 7. Strunta i pyjamasen. Min son fick alltid sova i bara blöja, för han var också varm. Han sov alltid gott och länge. Idag är han 15 år och världens snällaste o finaste, så det verkar inte blivit några bestående men av att sova utan?

 8. Mamma till två supervarma barn här! Har inte pyjamas till någon av dom oftast, ibland bara byxor åt den lilla för hon blir lite kall just om benen men väldigt varm på överkroppen.

 9. Som många andra skrivit, strunta i pyjamasen om du känner att det är bäst, du känner ditt barn och vet vad han behöver eller inte. Jag har två barn, ett av barnen är idag tre år och är alltid är varm, vill alltid vara naken och sover helst utan kläder. Det andra barnet är mindre men mer kall av sig och har gärna både pyjamas och täcke/filt. Så olika, precis som vi vuxna vill ha olika. ?

 10. Heeej!!!
  Min son är också väääldigt varm!
  När vi samsov så var jag tvungen att ha pyjamas på honom för det blev för varmt gör både mog och honom att vara hud mot hud, i land sov jag med linne om han var utan pyjamas!
  Annars klibbade vi ihop ?

 11. Ja, den kan du strunta i om han är varm.
  Vi hade ingen pyjamas på Kelly den första tiden (och hon är ändå född i slutet på november), för hon var så varm ändå. Den började vi mer med när hon blev lite större och hon blev “svalare” i kroppen.

 12. Strunt i det,ni kan ju iaf pröva,sätt på honom pyjamas om han verkar frysa ☺ Våran lillkille (3 månader) har ibland pyjamas och ibland inte. Supermysigt med hud mot hud ju! men vårat “problem” blir ibland att det blir för varmt och vi klibbar typ ihop?

 13. Mamma till världens varmaste bebis, det är varken kläder på dagarna eller pyjamas på nätterna. här på sjukhuset Hon blir helt genomsvettig om vi sätter på henne några kläder, dock har hon lite andningshjälp som är 34 grader som värmer upp henne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *