Girl power – mer ägande till tjejer.

Hur ser ni på investeringar? Sparar ni? Har ni investerat något i livet?

Detta kan låta som tunga frågor men helt plötsligt står man där 33 år (jag om tre veckor) med bebis och väldigt glad att jag hade möjligheten att köpa en bostadsrätt för snart sju år sedan. Det är min bästa investering här i livet.

Jag har en bekant som berättade om hennes FB-grupp hon startat för att hjälpa kvinnor att investera och få möjligheten att investera i fastighetsbranschen.

Ni kan kika in deras FB-grupp HÄR.
Eller instagram: wire_sweden

Visste ni tex att endast 14% av alla fastigheter ägs av kvinnor? Gå med i Wire om detta intresserar dig. <3.

20
gillar

4 kommentarer till “Girl power – mer ägande till tjejer.

  1. Köpa bostad, min största ångestboll i livet. Egentligen min enda ångest i livet. Jag har ett bra liv, absolut inget att klaga på. Och jag har en fin hyresrätt med förstahandskontrakt som jag stortrivs i, men jag vill så gärna har en “egen” bostad. Helst ett mindre radhus vore ju underbart.
    I min stad, 10mil från Stockholm så är det inte huvudstadspriser men ändå inte billigt. Men så var det där med att spara till handpenningen. Och som singel så blir det ju ännu mer att spara. Jag förstår ärligt talat inte när eller hur jag ska komma upp i en handpenning på cirka 600000kr. Hur? Min mamma har inte möjlighet, och jag skulle aldrig be henne att gå in med pengar till mig. Jag är snart 40 och ska klara detta själv. Men HUR??? Men en vacker dag så kommer jag stå där med tårna i min egna trädgård, det är min målbild! 🙂

  2. Jag har turen att jag träffade en kille som ägde en bostadsrätt vilket gjorde det möjligt för oss att bygga ett hus tillsammans som jag nu äger till 50%

  3. Förlåt men det är klart man VILL äga fastighet men det är ju fan OMÖJLIGT. Hur ska man få ihop? Jag förstår ju att man såklart måste spara, men det är 1. Skitdyra hyror som äter pengarna man sparar 2. Skitdyra priser på lägenheter. 3. Skitsvårt att få jobb som betalar bra nog att kunna spara ihop. Trots att man är utbildad får man ju knappt lättare jobb pga att arbetsgivare vill att man ska ha erfarenhet som är omöjlig att få för att ingen vill satsa på en ung människa (vilket är förståeligt, man vill väl hellre anställa ngn som man vet har erfarenhet istället för att lära upp någon). Har man inga föräldrar som hjälper en så förstår jag inte riktigt hur man ska få ihop pengarna. Att man dessutom tjänar mindre än killar gör ju det inte direkt lättare för en kvinna att köpa..
    men ja! Klart det är ett mål, även om det känns omöjligt ibland ⭐️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *