Med facit i hand

Minna när jag för många månader sen skrev att jag längtade tills han kunde gå för jag trodde att allt gnäll skulle upphöra då.

Och flera av er kommenterade huuuuur jobbigt det är när barnen börjar gå. Att man måste passa dem hela tiden och springa efter.

Och så är det ju helt klart. Atlas är just nu nästan 14 månader och fullständigt självmordsbenägen prick hela tiden. Är det inte en trappa han vill kasta sig ut från så är det en fimp från marken han vill stoppa i sin mun. Så man kan ju verkligen inte zooma ut en enda gång under hans vakna tid om vi inte är hemma. Då kan man chilla lite men han hittar ju hela tiden nya sätt att utmana sitt liv på hemma också. Även fast vi plockat bort allt farligt så har han precis lärt sig klättra upp på soffan själv. Men ner… Ja vi kör på “rumpan först” hela tiden men oftast vill han dyka ner med huvudet i golvet?

Men summan av kardemumman är ändå att detta är en miljard tusen gånger extra allt lättare att leva med!!! Han är en glad och nöjd unge som utforskar världen. Jag älskar att se världen med nya ögon genom honom. Allt är bättre än ett barn som är missnöjt och skriker hela tiden. För så var det när vi hade denna major separationsfas. När han var 8-10 månader ungefär. Han skrek och var sur ca 80% av sin vakna tid. Då kände man att man levde så att säga… Så jag springer hellre omkring svettig med honom dag in dag ut än svettig pga att han är så missnöjd!!

Älskade unge. Ska bli underbart att åka till solen med dig nästa vecka. <3

40
gillar

6 kommentarer till “Med facit i hand

 1. Håller helt med att det är bättre när deM går men det är tufft det också. Man kan exempelvis inte gå i affärer längre ?

  Men vad gäller separationsfasen. Den kommer tillbaka vid 1 år och 5 månader. Sista utvecklingsfasen är otroligt utmattande ?

 2. Hej,
  Kan du tipsa om vad du kommer ha med er på resan? Jag åker nämligen själv med en 1-åring snart. Hur tänker du kring underhållning på flyget? Mat?
  Allt gott!

  1. Hejja dig som reser själv! Jag, min sambo och vår 1-åring är i Thailand nu. Livets liv!

   Jag hoppar in och svarar så får Dasha och andra kommentera dom med.

   Just med mat tänker jag att det är så individuellt beroende på hur dom äter hemma? En kompis till mig tog med sig burkar med mat för alla dagar, blev en del att släpa… ? Vår lilla tjej är måttligt intresserad av mat så jag tog inte med några barnmatsburkar alls. Varför släpa om hon ändå ska rata? Väl på plats har hon fått äta det vi ätit, när hon velat dvs. Ris, pommes (ja, so sue me ?), bröd, naturell yoghurt, frukt, äggröra. Ibland har något slunkit ner, ibland inte alls (precis som hemma). Det jag däremot tog med är välling och gröt. Det äter hon plus att det är bra att ha om hon skulle bli sjuk. Så det har vi kompletterad med under dagen när behövs. Hon har ätit hotellfrukost, gröt till lunch + smakat av oss, gröt till tidig middag och sen smakat av vår middag när vi ätit. Plus välling som sista mål + inför vila. Hade tänkt att intresset för mat skulle öka när hon fick äta från våra tallrikar men ikke. Noll stress dock från min sida ☺️

   Som underhållning på flyget tog jag med padda plus trådlösa hörlurar. Och laddade ner massor av appar. Kan varmt rekommendera LekisTV (programmen kan laddas ner offline) och appen ”Tittutförsmåbarn”. Jag hade också en neccessär med lite småplock till henne eftersom hon älskar plocka i/ur. Köpte småsaker på butiken Flying Tiger för typ en tia styck. Tex en nagelborste, en visp, en fickspegel. Den necessären har vi även använt som middagsunderhållning plus obegränsat med iPad. På semester är allt tillåtet ?

   Stort lycka till! ?

 3. Haha så roligt när du skriver de. Min lilla son är 1 år och 7 månader nu o de har väl börjat lugna sig en aning, han uppfattar mer de man säger osv. O nu sitter man här med bebis nummer 3 i magen o blev just påmind om va som komma skall igen om 1,5 år hahaha! Tur de roligt och att dom e så söta så man vill pussa ihjäl dom.

 4. Köp en ”skyddshjälm” deg lugnade mina nerver iaf lite, finns på typ babyland vet ej vad de heter, men kostar typ 400:-, så värt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *