Min Coca-Cola detox

Jag vet att ni är många här som säkert lider av samma. Man häller i sig lightläsk och tänker att det inte är lika dåligt som de med socker?

Och personligen ÄLSKAR jag läsk. Det är en passion in life. Men jag har känt att senaste året har det ballat ur något fullständigt… Jag skäms att ens erkänna det högt men vissa mornar har jag druckit det till frukost?

Nä nu ljuger jag när jag t.o.m. skulle skriva om detta??? Varför är det så skamligt att erkänna?

Då måste det verkligen vara ett problem va… Jag har druckit läsk till frukost nästan varje morgon. Och till lunch och till middag och på kvällen och i duschen och till fikat. Ja alltså jag har nog sugit i mig två 1 1/2 liters flaskor om dagen i snitt senaste året. Säkert längre tillbaka. När julen var slut beställde jag 50 flaskor julmust light “så det skulle räcka till påsken” och när de kom och ockuperade halva balkongen, där nånstans kände jag att “Nä nu har det ballat ur fullständigt Dasha”?

Så i samband med att jag skulle börja äta nyttigt förbjöd jag mig själv att dricka läsk på kuppen också. Och det gjorde att mat-delen inte ens blev hälften så jobbig för det enda som varit jobbigt har varit läskdelen. Man fattar nivån på beroendet när man cravar efter denna lilla dryck…

Jag drack några klunkar den kvällen vi packade inför att åka till mamma (ni vet när vi började packa ihop lägenheten) samt en burk när vi kom fram till hotellet efter mardrömsresan (!!!) och så unnade jag mig en burk till middagen igår. Men de hade inte zero utan bara light och den tycker jag är rakt ut sagt äcklig så drack inte ens halva.

Men detta är real detox för mig. Fy fan vad jag aldrig mer få hamna i detta läsk-träsk.

Så summan är två burkar och några till klunkar sen 1/1 istället för typ 30L give or take?!

Hur jävla sjukt är det när man staplar upp det såhär? Någon mer som jag i denna sits? Någon som varit där och slutat? Eller dragit ner på mängden?

Aldrig mer ska jag beställa “så man har hemma” i alla fall. När jag klickat hem mat har jag alltid beställt 5-6 plattor Cola ZERO… Verkligen galet när jag skriver det? Då beställer vi mat varje 7-10 dag…

Okej nu släpper vi detta. New year! New me osv hehe!

34
gillar

12 kommentarer till “Min Coca-Cola detox

 1. När jag träffade min sambo drack han 6-7 burkar cola zero varje dag. MINST. Och den bästa va den till frukost….
  jag satte stopp för detta både pga sjukt beroende och ur ekonomisk synpunkt. Nu får han EN varje helg och den kan man säga att han njuter rätt bra av 😉

 2. För mig är det pepsi Max, har försökt göra uppehåll men det går inte!!! Har också druckit till frukost, många ggr. Ska försöka begränsa mig till en burk per dag…

 3. Jag är i samma sits. Är gravid med o har kommit på mig själv när ja är uppe mitt i natten o tar en klunk när jag är törstig.
  Men började köpa hem 6 pack burkar för ett tag sen så blir inte samma sak som när man skyller på att man ändå har en öppnad flaska i kylen.

 4. Haha åh känner igen mig!!! Kanske inte samma mängd per dag men drack läsk eller energidryck varje dag också senaste året (eller två åren…?). Bestämde mig för att inte få äta eller dricka något med socker eller sötningsmedel i veckorna i januari och februari så nu på helgerna när man dricker en cola till middagen är den såååå god. Hoppas innerligt jag kan hålla detta hela våren sen, men who knows ?? Kämpa Dasha, vi kan klara oss ur detta läskberoende! ?

 5. Du är inte ensam! Slukar 1-2 burkar om dagen, det blev seriöst värre när jag fick barn och går hemma hela dagarna. Plus att det behövs för att överleva. På kontoret känns det ju inte lika fräscht att knäcka en burk innan kl 9, men hemma… ? Tänker därför att det blir bättre när jag börjar jobba igen snart, då får det bli en burk i helgen. Och oj vad den kommer smaka då ?

 6. Jag älskar läsk, vill aldrig vara utan det ?
  Dricker inte alkohol sen 20 år ej heller kaffe eller te (eller vatten bläääk) så jag dricker min cola utan dåligt samvete ☺️??

 7. Mitt tips är bubbelvatten! Jag bytte till att köpa plattor med bubbelvatten i alla möjliga smaker, såå gott i jämförelse med kranvatten men mer ok än typ pepsi. Har man dem i kylen känner man ändå bara att det är kallt o har bubblor, så typ samma som pepsi! ?

 8. Jag blev tvungen att sluta pga sonen fick ont i magen av kolsyra när jag ammade. BVC tipsade om detta och vips fick vi en helt annan bebis, hur nöjd som helst. Så tack min son för jag blev av med mitt beroende ?

 9. Jaa jag har varit i precis samma sits! På mitt arbete så har vi fri tillgång till läsk på kran så just cola zero har alltid varit min last på arbetet. När man sitter vid datorn, när man går på lunch, när man har rast osv osv. Mitt ex som jag bodde med var också beroende av läsk, värre än mig och fick panik på kvällarna och fick åka till närmsta mack för att köpa just läsk vilket fick med mig på detta spår och allt ballade ur under ett år. Nu har jag inte druckit läsk på 4 månader och mår bättre än någonsin. Dels för att slippa ett beroende men även för att veta att jag klarar det! Har köpt snygga vattenflaskor jag tar med mig till jobbet istället och fyller med vatten. Hjälper faktiskt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *