Smoothie för barn (recept)

Det här är en smoothie jag har gjort hemma till mig själv i många många år. Går snabbt och innehåller massa gott och nyttigt. I min har jag dock även en matsked jordnötssmör men det skippade jag till Atlas.

Nu när han fyllt ett får han ju äta sallad och även allt annat som en bebis inte får. Så då tänkte jag om jag skulle testa göra en smoothie med grönsaker till honom fast med banan som är söt för att gömma grönsakssmaken (han har inte gillat spenat när jag serverat det på annat sätt).

Man behöver en halv banan, eller en väldigt liten. En stor avokado och en påse baby spenat. Sen spär man ut smoothie med vatten men jag körde havremjöl nu och en hel banan bara för att börja med bästa förutsättningarna!

Och det var en hit!! Han älskade detta! Så bra mellis att ta med eller som frukost. Ska börja testa lite olika smoothies nu till honom. Har ni några bra tips? Vill som sagt göra de lite nyttigare än bara fruktbaserade smoothies så ni vet.

Ps! Skönt att servera i ett lite tjockare sugrör till barnet.

Puss då!!

7
gillar

5 kommentarer till “Smoothie för barn (recept)

 1. Dessa är mina favoriter:

  Avokadosmoothie:
  Avokado, fryst mango, banan, vatten, färsk babyspenat, en skvätt citronjuice

  Bärsmoothie:
  Blåbär, hallon, banan, havremjölk – häll i en skål och toppa med jordnötssmör, granola, chiafrön, skivad banan och valfritt bär

  Jordnötssmoothie:
  Jordnötssmör, naturell kvarg, banan, mjölk

  Kram och trevlig helg!

 2. Har en standart-boost smoothie som jag sjukt nog fått mina barn att dricka. Bra att vänja dom vid den “gröna” smaken tidigt 🙂

  Selleri, grönkål/spenat, citron (tar bort mycket av “den gröna smaken”), banan, mango, ingefära, färsk gurkmeja eventuellt även lite korngräspulver och sen vatten.

  Ett hett tips är att köpa päronyoghurt och blanda i, då blir ALLT gott. Även om man bara tar några matskedar och spär resten med vatten. PLUS att man kan slänga i fryst blomkål (de brukar vara för-förvälda) för krämighet.

 3. Jag gjorde alltid storkok med olika smoothies, gröna, bäriga och grötiga och frös in i klämmispåsar. Tinar fort och man slipper göra varje dag.

  recept på Grötsmoothie:
  Koka havregrynsgröt, hade i en en tesked krossat paltbröd per portion (extra järn) aprikospure (köp torkade ekologiska aprikoser, blötlägg och mixa) samt kokta morötter och sötpotatis. Sedan mixade jag ihop allt tillsammans med någon vätska. Låter äckligt men min son gillade det 🙂 man kan även göra grötsmoothie med blåbär och havremjölk

 4. Ett superbra trick som jag fått höra är att ha i vita bönor (ej i tomatsås, hehe). För det mättar och om man balanserar det rätt så märker dom inte smaken av det. Så det brukar jag blanda tillsammans med turkisk youghurt och fryst mango och/eller hallon. Och det slurpas det i snabbt kan jag säga ☺️

  Bra tips och inspiration här på andra varianter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *