Stressens mamma!

Häromdagen vaknade jag och mindes Alexandra Bring som födde sin Baby två månader för tidigt. Dvs i denna vecka som är jag nu (!).

Jag är fullt medveten om att den risken är beyond minimal men man vill inte att det ska hända och så sitter man där med några plojiga bodys som jag köpt hittills. Eller alltså, det är ju inget fel på dem jag har men jag har mer unnat Baby kuliga kläder än de som man faktiskt kommer använda varje dag. Googlade upp på nätet – vad behöver man första tiden? Liksom som survival kit till den första tiden! Idag ska jag hämta ut de grejerna så ska fota dem åt er och göra en sammanställd lista. Så kanske ni kan fylla på den om jag glömt något? Men inte kritisera den jag framställer. Vi är schyssta mot varann. Det här är grejer jag känner jag vill ha för att vara förberedd.

Ok! Kommentera gärna redan här något ni kände ni använde mycket första tiden!

0
gillar

Rekommenderade inlägg

9 thoughts on “Stressens mamma!

 1. Snorsug! Världens bästa grej! Som nybliven mamma var jag livrädd för förkylningar eftersom bebis inte kan andas med munnen, men snorsugen lugnade mina mamma nerver lite grann ?

 2. Här kommer mina tips 🙂

  -omlottbodys! När de är nyfödda, små och sköra är det skönt att inte ha kläder man behöver dra över huvudet.
  -Pyjamas med fötter!
  -sovpåse och/eller gallerfilt för att de inte ska frysa på natten. (Och för oss nojiga föräldrar som inte vill låta bebisen sova med täcke)
  -åkpåse till barnvagnen. Vår bebis var väldigt varm av sig så istället för en varm overall fick han ligga i en åkpåse som enkelt kunde öppnas när vi ex gick in och handlade.

 3. Verkligen ett babynest! Användes varje dag i tre månader! I soffan, i sängen, flyttade runt honom i det. Köp basplagg med kanske 9 Bodys första storleken. Sedan växer de ut dem så köp inte så dyrt.

 4. Filtar, omlottbodys, mössor, rapsolja, tvättlappar från ica basic, små handdukar till kräk och spill vid amning, bärsjal(trikå), babynest, salva till bröstvårtorna, amningsinlägg, bindor och sä vidare ??

 5. Pyjamaser behöver man i massor på grund av spy och läckande blöjor. Även bodys. Vår lilla kille var även expert på att kissa precis när vi tog av blöjan så vi behövde många överdrag till skötdynan? Håller även med om babynest och filtar i massor!

 6. För dig som verkligen vill få amningen att funka, mamkompresser för bröstvårtorna!! Räddade mig när det var som värst. Körde sånna konstant mellan amningar när de var såriga.

 7. Med tre barn i bagaget har jag och min man använt detta mest med liten bebis hemma:

  -pilatesboll att sitta och gunga bebisen (tätt i famnen) på när den skriker
  -babybjörn babysitter för att få äta middag utan bebis i famnen. Man gungar den med foten så är bebisen (fhpnv) nöjd. Ingen annan babysitter har funkat för oss, det är bara BB vars gung funkar?
  -nässug
  -Dr Brown flaska och nån typ av ersättning om man inte vill helamma eller om bebisen inte klarar helamning från början (har varit med om båda alternativen)
  -napp
  -kläder är så olika. Vissa har skrivit att man ska köpa 56-62 från början. Min lilla tjej hade inte 56 förrän hon var 4 månader gammal och 62 vid typ sju månader så det hade blivit jobbigt? Min son hade däremot 62 när han var sex veckor! Min äldsta kunde ha samma kläder en hel dag (kräktes en enda gång på ett år) medan barn nummer två bytte fyra fem gånger om dagen pga kräks. Så olika!

 8. Hej Dasha!
  Man köper lätt på sig väldigt mycket saker, precis som att man kommer befinna sig på en öde ö när bebis kommit. Det går att ta sig utanför dörren märkte vi, haha. Det vi använde de första två månaderna, förutom det mest självklara som blöjor, var:
  – babynest
  – omolottbodys, pyjamaser och byxor med fot (strl är ju så individuellt men vi hade väldigt lite kläder i strl 50 pga lyssnade på råd om att de växer så fort. Det gjorde inte vår tjej så hon drunknade i strl 56 länge)
  – bärsele/sjal
  – pysventiler (ett MÅSTE, underlättar när de får gaser i magen och har ont)
  – Sempers magdroppar (av samma anledning som ovan)
  – mjuka filtar
  – amningskupor och purelan (salva) för att lindra bröstvårtorna
  – babytops för rengöring av bebis navel
  – babyolja efter blöjbyte för att inte torka ut bebis lilla stjärt
  – skaffa världens skönaste amnings-BHar som du kan sova i för brösten läcker
  – termometer

  Sen så vet man aldrig vem det är som kommer ut. Kanske är det någon som inte vill eller kan amma, kanske är det du som känner att det inte är din grej alls och då är mitt tips att ta det som det kommer och inte bunkra upp med 20 flaskor och olika typer av ersättning. Så tänkte iaf jag för det gjorde mig mer avslappnad 🙂 KRAM!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *