Triggerinlägg ang vikt

Följande inlägg innehåller text om nyttig mat och viktnedgång. Om du känner att det är en trigger för dig så scrolla förbi.

Vad har jag ätit senaste tiden då? Ni är många som vill se vad jag äter och tips så här följer några maträtter jag fått i mig senaste dagarna. Det var väldigt jobbigt på flygresan. Där fanns det knappt något. Så fick bli mycket frukt och nötter och sallad när vi mellanlandat.

Men vi spolar tillbaka tiden till Sverige och startar där.

En sallad jag slängde ihop hemma.

Gröncurry med räkor och svartris jag hade hemma i kylen.

Frukostmöte med WilliamRiche. Ägg och fruktsallad. Åt tre ägg.

Salamlax sallad. Hehe det förtärs en hel del av Salmalax.

Och en hel del riskakor med hummus och kalkon.

Caprese på Strandvägen1.

Tonfisksallad och padrons på Hillenberg.

Vegansk tacosallad på NYKO.

Världens godaste linsgryta på LingLong.

Hemmagjord soppa!

Stek lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt broccoli och vatten så det nästan täcker alla bitar. Koka upp och tillsätt svartpeppar och grönsaksbuljong. När broccolin är mjuk (ca 10-15 min koktid) så mixa ihop dem med en stavmixer och tillsätt havremjölk för att runda av smaken ca 1/5 av vad soppan är. Jag gjorde ca 2L så hade 2DL havremjölk i.

Droppa ner Koljafile som du skurit upp i en cm tärningar max två minuter innan servering (den ramlar isär annars) och servera genast med lite räkor på toppen.

Rör inte om soppen efter att du haft i fisken utan ta häll upp genast efter t.o.m. en minut brukar jag köra på.

Gått två veckor nu. Ser jag nån skillnad då? Eh ja. Känner mig kanske en miljon gånger fräschare. Men har ju också december månad som närmast i minnet och då åt man allt som inte var grönt hehe. Och gått ner fyra kilo. Är riktigt nöjd.

Drar inte in magen på bilden men spänner den.

26
gillar

18 kommentarer till “Triggerinlägg ang vikt

    1. inte för att dasha behöver förklara hur hon vill göra med sin kropp…men det är nog mkt vätska som hon samlat på sig..brukar vara det som droppar först när man utesluter dålig mat…så du behöver nog inte oroa dig för henne

 1. Alltså helt ärligt kan jag tycka att det känns bättre med inlägg som detta där det är öppet att du vill gå ner i vikt, än all tjat om att vara ”hälsosam” på sociala medier just nu. Alla smala tjejer som ba ”jag äter jämt sallad/veganskt osv för att jag ÄLSKAR det, inte för att jag vill se ut på ett visst sätt”. Absolut det är gott med sallad, men jag tror inte att det är därför de här personerna äter så jämt. Klart det är till stor del för att de vill hålla sig smala. Också trött på dom som är åt andra hållet, typ lägger ut stories på skräpmat VARJE dag, säger att de inte tränar och ändå är supersmala. Visst alla har olika förbränning osv men så funkar inte kroppen (iaf inte över 25-30 lol). Kanske om de äter INGENTING förutom den där kebaben de lägger ut? Känns ärligare att göra som du och skriva som det är. Sen fattar jag att det kan vara problematiskt att prata om diet/vikt, men bra med triggervarningen då så kan de som påverkas negativt strunta i att läsa. Personligen inspireras jag (också relativt nybliven mamma och fastnat i att äta godis på kvällarna när ungen äntligen somnat). Kommer inte dra det riktigt lika långt men tar gärna dina tips på nyttiga rätter och byter ut nåt mål om dagen mot nåt lite nyttigare typ!

  1. Hej tack för fin kommentar! Jag känner lite såhär… Det är 2020. Kan inte alla få göra precis vad de vill i sina kanaler så behöver man inte följa om man stör sig eller mår dåligt av någon? Jag avföljer folk hela tiden som jag inte gillar eller håller med om något de tycker. Skulle aldrig få för mig att LÄXA UPP den personen för att jag tycker annat. Det är min blogg och jag vill skriva om detta för detta är vad jag gör nu :))))). Så tack ?

  1. På 16 dagar. Men då har jag ätit riktigt riktigt dåligt senaste månaderna. Vi snackar bokstavligen flera bullar om dagen (det är min godaste grej här i livet) och chips/godis praktiskt taget varje kväll så det är inte konstigt att sånt rinner av mig när jag slutar med det och börjar röra på mig/tränar 3-4 gånger veckan 🙂

 2. Wow! Bra jobbat! Jag tycker du verkar ha en sund inställning och blir inspirerad av detta! Jag borde köra samma grej men bara ORKAR inte just nu…Har precis börjat jobba efter föräldraledigheten vilket varit riktigt motigt. På det är det januari och kallt och mörkt…får ta tag i kroppen, maten osv ”sen”…? men gillar verkligen dessa inlägg! Hoppas ni får en fortsatt fin semester ☀️

 3. Asbra med triggervarningen!! Med den tycker jag det känns mycket mer okej att dela med dig av viktnedgång och allt vad det kan vara 🙂

 4. Jag tycker detta är 100ggr bättre än alla som förespråkar en ohälsosam kost eller vikt. Så coolt och så bra att du bryr dig om din kropp! Sen är det alltid ett plus när man minskar lite på vågen, för helt ärligt samlar vi alla på oss en del extrakilon i december :). Riktigt bra jobbat hittills Dasha! Ska börja själv imorgon och även om jag, precis som du, redan är smal så hoppas jag ändå på -5kg ca. Men framförallt för att hela december blev liiiite ohälsosamt mycket godsaker, hehe. Ser fram emot att följa din resa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *