Dasha och Cissis Challenge

Så roligt ni är så många som vill haka på denna idé!! Fick massa DMs på insta och några kommentarer här.

Här kommer våra regler:

Man får dricka vin. För att ärligt talat, inte shoppa inte äta onyttigt OCH inte få dricka alkohol känns för mig som väldigt tråkigt liv och så vill jag inte ha det. Jag vill bara bli fräsch och sluta konsumera skit.

Så! Man får dricka vin, bubbel och “ren sprit” om man nu vill dricka sprit, dvs vodka soda lime, eller dry martini går bra men inte vodka/redbull eller skak shots.

Man får äta en sallad som innehåller ost, tex Ceasarsallad, eller en halloumisallad men inte “charkbricka” så man tycker i sig tio olika ostar. Inget bröd. Inget ris. Ingen pasta. Ingen juice, ingen yougurt. Givetvis inget socker, inga chips – ja inget skit helt enkelt.

Svartris går bra! Frukt och nötter går bra. All form av “salladstillbehör” går bra. Som quinoa tex.

Vi är medvetna om att det kommer dyka upp frågetecken på vägen så vi ska ha en öppen dialog och smsa varandra om man är osäker på något. Vad tror ni kommer vara ett frågetecken? Kan ni inte kommentera om ni undrar över något.

Just det! 90% mörk choklad får man äta. Några bitar liksom. Om man blir riktigt sugen ;-).

19
gillar

19 kommentarer till “Dasha och Cissis Challenge

 1. Inget direkt frågetecken direkt men inser duuu att du kommer missa hela semmel-perioden? Tänkte du är väl semmel-fantasten NUMMER 1! Skämt åsido, heja er!

 2. Kul utmaning! Skulle bara önska att du formulerar dig på annat sätt när du har så många följare, även unga sådana i guess?
  Att inte skriva att bröd, pasta, ris = skit mat. Det är vanliga kolhydrater aka vanlig mat. Kan trigga väldigt många människor 🙁
  Du gör såklart som du vill, men formulera dig gärna på annat sätt, när du är en förebild för många. Bara heads up då du säkert inte tänker i dom banorna själv.
  Massa kramar!!

 3. Att utesluta kolhydrater i form av till exempel ris men att halloumi är ok? Väldigt konstigt prioriterat då halloumi innehåller mycket mer fett = mer kalorier än vad ris gör. Alla äter självklart som man vill men tycker det förmedlar en felaktig bild av mat. Trodde vi kommit längre än att kolhydrater är farligt när vi snart går in i 2020.

 4. Ni får ju göra som ni vill (såklart !!) . Men att undvika bröd, ris, pasta låter väldigt hårt. Finns ju fullkornsprodukter som är fiberrika, mättande , och näringsrika 🙂 Pasta gjorda på bönor ovs. Sen tror jag det är lättare att falla in i ett sockersug om man inte äter tillräckligt med kolhydrater. Lycka till iaf, och såå bra med shoppingförbud. Kolla minimalistvideos på youtube för inspo, påverkar verkligen ens shoppingbegär.

 5. Woho 1 januari och mathetsen är i full gång. Så fruktansvärt onödigt att hetsa andra till att tänka osunda tankar om vad dom ska äta och inte. Hade önskat att se mer av matglädje detta år men fortfarande samma gamla förbud och strävan efter att… Ja vadå egentligen?

 6. Haha alltså detta inlägg? Varför skriver man ens ut något sånt här? Ät det du vill och undvik det du vill men skriv inte ut det och hetsa andra? Att dessutom undvika ris och pasta visar bara på fruktansvärt okunskap. Herregud vad pinsamt.

 7. Lite tips och hjälp på vägen! Finns fler bra alter alternativ på ris som funkar lika bra som svartris. Tex råris och fullkornsris. Även fullkornsbulgur och quinoa går bra. Det är liksom ingen direkt skillnad däremellan…Sen kanske inte välja tex jasminris och liknande. Inget fel på naturell (alltså osötad) yoghurt heller. Men var varsam med granola som du nämnde ovan. Bara för att saker inte är sötade med socker utan med honung eller liknande betyder inte det att de är nyttiga 🙂 ofta även kaloritäta men inte så mättande. Också värt att komma ihåg är att en cescarsallad med ost, krutonger och dressing lätt kan komma upp mycket mer kalorimängd än man tror…samma sak med halloumi. Då finns det bättre alternativ där man blir lättare men som faktiskt är kalorisnålare! Tips på vägen! Lycka till 🙂

 8. Men så sorgligt att göra massa förbud och att bli glad för att ni inspererear andra till att förbjuda sig själva att äta en massa normala ofarliga grejer ? Vad är det ni vill uppnå? Om det är verkligen är att rensa kroppen/må bra så borde väl alkoholen vara prio 1 att ta bort istället. Hoppas du fattar att du kan leda folk till ätstörningar genom att gladeligen inspirera på detta sätt.

 9. Förlåt men jag blir mörkrädd av detta inlägg? Hur är det ok att dricka vin men inte äta ris? Halloumi funkar men innehåller ca 300 kcal/100g och ris är inte ens i närheten av det. You do you men kom ihåg att detta inlägget kan trigga otroligt många, både unga och vuxna. Tänk om en 15-årig tjej skippar sin middag för att hon tror att pasta är livsfarligt? 🙂

 10. Du skriver att du inte sagt att pasta, ris etc. är dåligt utan att ni bara inte ska äta det. Undrar varför ska ni inte äta det? För pasta och ris är väldigt bra och hälsosamma livsmedel. Om man ska tänka på det sättet så är er alkohol och 90% choklad mycket sämre för det är snabba kolhydrater som inte ger kroppen någonting. Pasta och ris innehåller många viktiga näringsämnen och gör att vi orkar leva och att vår kropp (organ och hjärna) fungerar. Det finns verkligen ingen anledning till att utesluta kolhydrater, de är precis lika nödvändiga och ”hälsosamma” som grönsaker och protein är. Vår kropp behöver och drivs av ca 70% kolhydrater.

  Ett exempel på hur knasigt det har blivit, många tror att en propud pudding är bättre än ris. Kolla innehållsförteckningen på propuden, väldigt många och konstiga sådana. Ris vad innehåller det? Jo ris. Som odlats på ett fält. För din egna skull och hälsa, uteslut inte kolhydrater det kommer inte hjälpa dig på något vis. Jag har själv erfarenhet av detta, jag uteslöt kolhydrater i 2-3 år samt är utbildad PT och kostrådgivare idag. Tänk om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *